Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ολοκληρώνονται οι εργασίες μετεγκατάστασης στο Ιεροσπουδαστήριο της Ξάνθης

Ολοκληρώνονται οι εργασίες μετεγκατάστασης στο Ιεροσπουδαστήριο της Ξάνθης

0
ierospoudastirio2

Στους νέους χώρους θα διεξαχθούν οι εξετάσεις στα τέλη Μαΐου

Αύξηση του αριθμού των μαθητών αναμένει τη νέα χρονιά η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου και η Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων που ανέλαβε την πρωτοβουλία της «μετακόμισης» στην πόλη

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες μετεγκατάστασης του Ιεροσπουδαστηρίου που λειτουργούσε στον Εχίνο, στην Ξάνθη. Στο νέο, ευρύχωρο και πλήρως ανακαινισμένο χώρο, σε διώροφο κτήριο της οδού Μ. Καραολή, θα ξεκινήσει προσεχώς η λειτουργία του σχολείου, ενώ εκεί θα διεξαχθούν και οι εξετάσεις στη λήξη της σχολικής χρονιάς στα τέλη Μαΐου.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, σκοπός της μετεγκατάστασης είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης στο σχολείο, όσο το δυνατόν περισσότερων ενδιαφερόμενων μαθητών και αυτή ήταν και η κύρια αιτία που ώθησε τη Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες, ώστε να δοθεί αυτή η δυνατότητα και να γίνει ευρέως γνωστή στο ξεκίνημα των εγγραφών για τη νέα σχολική χρονιά. Να σημειώσουμε βέβαια, ότι η Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων, αξιολογώντας την μετεγκατάσταση ως προτεραιότητα, ανέλαβε και το κόστος της διαμόρφωσης του νέου χώρου.

Με την μετεγκατάσταση εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σημαντικά και ο αριθμός των μαθητών του σχολείου, που λειτουργεί ως Γυμνάσιο και Λύκειο. Συγκεκριμένα, ο σημερινός αριθμός των 45-50 μαθητών αναμένεται να πολλαπλασιαστεί και να φτάσει (ή ακόμη και να ξεπεράσει) τον αριθμό των μαθητών στο αντίστοιχο σχολείο της Κομοτηνής, όπου φοιτούν 290 μαθητές. Με βάση τον αριθμό που θα διαμορφωθεί υπάρχει και η σκέψη για διεύρυνση των δυνατοτήτων σπουδών στο σχολείο, ώστε πέραν του θεωρητικού πεδίου, να γίνει επέκταση και σε άλλα επιστημονικά πεδία.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…