Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Νέο κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων στην Αλεξανδρούπολη!

Νέο κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων στην Αλεξανδρούπολη!

0
syntagografisi giatros

Γιατρός συνταγογραφούσε και τρεις φαρμακοποιοί εκτελούσαν συνταγές εν αγνοία των ασφαλισμένων. Η συνολική ζημία σε βάρος του Δημοσίου ξεπερνάει τις 235.000 ευρώ

Δεν συνδέεται υπόθεση με αντίστοιχη του Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη, ωστόσο ο ένας φαρμακοποιός εμπλέκεται και στις δύο κομπίνες

Θα βγει το… «όνομα» και όχι αδίκως για μια ακόμη φορά στην Αλεξανδρούπολη, αφού εξιχνιάστηκε άλλο ένα κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων με την εμπλοκή γιατρού και φαρμακοποιών που εκτελούσαν συνταγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, εν αγνοία των ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης οδήγησαν στην διακρίβωση της παράνομης δράσης τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι, τουλάχιστον από τα τέλη του 2015 έως και τα τέλη του 2016, πραγματοποιούσαν συνταγογραφήσεις φαρμάκων και εκτελέσεις των συνταγών, εν αγνοία των ασφαλισμένων, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλη οικονομική ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο.

Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 50, 48, 41 ετών και μία γυναίκα 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εις βάρος του Δημοσίου, πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, υπεξαγωγή εγγράφων, παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, κατά περίπτωση.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, ο 41χρονος ιατρός, εν αγνοία διαφόρων ασφαλισμένων, χρησιμοποιούσε τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) τους και συνταγογραφούσε φάρμακα.

Στη συνέχεια οι άλλοι τρεις, που είναι φαρμακοποιοί, εκτελούσαν τις εν λόγω συνταγές στα φαρμακεία τους, εισπράττοντας παρανόμως το αναλογούν χρηματικό ποσό από τον ασφαλιστικό φορέα των ασφαλισμένων και ζημιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιήθηκε πλήθος παράνομων συνταγογραφήσεων με τη χρήση των Α.Μ.Κ.Α. 41 ασφαλισμένων, από τις οποίες προκλήθηκε ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο που ξεπερνάει τις 235.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους εργασίας των φερόμενων ως δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας σκληρός δίσκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων πιθανών προσώπων που εμπλέκονται στο κύκλωμα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2016 η αστυνομία είχε εξιχνιάσει και άλλο ένα κύκλωμα με 39χρονο που υφάρπασε ΑΜΚΑ, γιατρό από την Ξάνθη που έκανε την παράνομη συνταγογράφηση και φαρμακοποιό που εκτελούσε τις συνταγές. Η αξία των φαρμάκων εκείνης της υπόθεσης, που αποκαλύφθηκε μετά από την εύρεση 157 κυτίων φαρμάκων στα σκουπίδια, ήταν 8.000 €. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» η αστυνομία δεν συνδέει τις δύο υποθέσεις. Ωστόσο, πέρα από τον όμοιο τρόπο δράστης των δύο περιπτώσεων και ο ένας φαρμακοποιός εμπλέκεται σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες και στις δύο υποθέσεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…