Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Εξελίξεις στο θέμα προπονητή για Ξάνθη που μιλάει με Έντι Ιορντανέσκου

Εξελίξεις στο θέμα προπονητή για Ξάνθη που μιλάει με Έντι Ιορντανέσκου

0
iordanescu edi

Κατέφθασε στην Αθήνα για συζητήσεις με Πανόπουλο ο Ρουμάνος τεχνικός

Στη λίστα του Ολυμπιακού ο Ζίβκοβιτς – δεν διαψεύδουν οι «ερυθρόλευκοι»

«Τρέχει» από χθες το θέμα του προπονητή για τον ΑΟ Ξάνθη, καθώς – σύμφωνα με το gazzetta.gr – στην Αθήνα βρέθηκε για συνομιλίες με τη διοίκηση της Ξάνθης ο Έντουαρντ Ιορντανέσκου κι έτσι έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις που αναμένεται να δούμε εάν θα ολοκληρωθούν θετικά ή αρνητικά.

Σύμφωνα με το παραπάνω site ο Ε. Ιορντανέσκου βρέθηκε στην Αθήνα έπειτα από πρόσκληση της διοίκησης του συλλόγου και ο ίδιος είναι θετικός στο να αναλάβει τα ηνία. Οι δυο πλευρές συζήτησαν για το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας, αλλά και για το πρότζεκτ της επόμενης σεζόν. Όλα πάντως θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες, με τον Ρουμάνο να έχει κι άλλες προτάσεις.

Πάντως ο 39χρονος τεχνικός εικάζεται ότι είναι… πρόταση και του Ραζβάν Λουτσέσκου ο οποίος έχει την καλύτερη άποψη για τον συμπατριώτη του, κάτι που αν ισχύει πιθανότατα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφαση Πανόπουλου, ο οποίος έχει άψογη άποψη για τον Λουτσέσκου και την κρίση του.

Ψάχνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του

Ο Έντουαρντ (Έντι) Ιορντανέσκου (γεν. 16 Ιουνίου 1978) είναι Ρουμάνος πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής. Είναι ο μεγαλύτερος γιος του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή Άνχελ Ιορντανέσκου.

Ως παίκτης (μέσος) αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες της πατρίδας του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πέρασε για μία χρονιά από το ελληνικό πρωτάθλημα (1998-1999) φορώντας τη φανέλα του Πανιωνίου 9 φορές, κατά τις οποίες σκόραρε και ένα γκολ.

Σταμάτησε την αγωνιστική δράση το 2004 ώστε να ξεκινήσει σπουδές προπονητικής για να αποκτήσει το σχετικό πτυχίο, παρακολουθώντας μεταξύ άλλων σεμινάρια σε Ιταλία, Ισπανία και Αγγλία.

Εργάστηκε ως βοηθός προπονητή αρχικά στη Στεάουα, όπου πήρε και το ¨βάπτισμα του πυρός¨ ως πρώτος προπονητής στη Στεάουα το 2010, αντικαθιστώντας ως υπηρεσιακός τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου μετά την παραίτηση του.

Δύο χρόνια αργότερα (2013) ο Έντι Ιορντανέσκου υπέγραψε συμβόλαιο με την Τάργκου Μούρες, την οποία οδήγησε στην άνοδο στην Α’ Εθνική Ρουμανίας ενώ παραιτήθηκε μετά το τέλος της σεζόν. Το 2014 βρήκε τον Ιορντανέσκου στον πάγκο της Παντούρι την οποία οδήγησε στον τελικό του κυπέλλου χωρίς όμως να φτάσει στην κατάκτηση. Τον Αύγουστο του 2016 ο 39χρονος σήμερα προπονητής βγήκε για πρώτη φορά εκτός συνόρων για να εργαστεί στη βουλγαρική ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Το Νοέμβριο του ίδιου έτους παραιτήθηκε από τον πάγκο της ΤΣΣΚΑ κι έκτοτε παραμένει ανενεργός, περιμένοντας μία πρόταση που θα ικανοποιήσει τα «θέλω» του και τις φιλοδοξίες του. Απομένει να δούμε εάν οι συζητήσεις με την Ξάνθη θα αποβούν θετικές κι έτσι μετά την αποχώρηση του Ραζβάν Λουτσέσκου, δούμε έναν άλλο Ρουμάνο προπονητή να αναλαμβάνει τα ηνία της ξανθιώτικης ομάδας.

Ο ίδιος ο Ιορντανέσκου πάντως μίλησε σε Μέσο της πατρίδας του όπου αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Ξάνθης για να απαντήσει: «Δεν ενδιαφέρομαι να εργαστώ σε ομάδα πριν από το καλοκαίρι. Προτιμώ να περιμένω και να ξεκινήσω από ομάδα το καλοκαίρι. Αγαπώ την Ελλάδα, μου αρέσουν οι Έλληνες, μιλάω ελληνικά, έζησα εκεί τέσσερα χρόνια και άλλα τρία στην Κύπρο. Ίσως μια μέρα επιστρέψω».

Και ο Ολυμπιακός για Ζίβκοβιτς;

Εν τω μεταξύ έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί από χθες για τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς που φήμες τον θέλουν να βρίσκεται στη λίστα (και) του Ολυμπιακού.

Στην Ξάνθη έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως ο Σέρβος τερματοφύλακας, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία με την ομάδα στην πρώτη του σεζόν στο  ελληνικό πρωτάθλημα, μετά τον Παναθηναϊκό απασχολεί και τους Πειραιώτες.

Να σημειώσουμε ότι από πλευράς «ερυθρολεύκων» δεν υπήρξε κάποια διάψευση, αντίθετα με τον Παναθηναϊκό που φρόντισε να κλείσει το θέμα Ζίβκοβιτς με κύκλους του «τριφυλλιού» να αναφέρουν πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τον Ζίβκο. Πάντως με την προσθήκη του Ολυμπιακού στους «μνηστήρες», ο Σέρβος τερματοφύλακας βρέθηκε αυτόματα στη λίστα και των τεσσάρων «μεγάλων» του ελληνικού πρωταθλήματος μιας και τους προηγούμενους μήνες είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, χωρίς να υπάρξει όμως κάποια επίσημη πρόταση, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…