Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Μνήμη Αλώσεως» την Δευτέρα στην Ξάνθη

«Μνήμη Αλώσεως» την Δευτέρα στην Ξάνθη

0
mnimi aloseos

Μουσικές και κείμενα για την πολυτραγουδισμένη «Βασιλίδα των Πόλεων»

Την Δευτέρα 29 Μαΐου στις 20:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και το Γενικό Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης διοργανώνουν μια μουσικοαφηγηματική εκδήλωση για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Συμμετέχουν: Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης με το εργαστήριο Παραδοσιακής Μουσικής (ορχήστρα και παραδοσιακή χορωδία) καθώς και το Παιδικό Χορευτικό. Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης με την παραδοσιακή του χορωδία και το Παιδικό Χορευτικό. Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης με την χορωδία του. Η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Ξάνθης “Γρηγόριος ο Πρωτοψάλτης”. Ο Σύλλογος Ποντίων Χορευτών “Τραντέλλενες”.

Παρουσιάζουν οι μαθητές: Παντέα Νικόλαος, Μπέλλης Αθανάσιος, Παντέα Ανδρέας, Μιχαηλίδης Γεώργιος. Επιμέλεια κειμένων: Καλαφάτη Ειρήνη και Αγγορούδης Σταύρος. Επιμέλεια παρουσιάσεων: Καραθανάσης Αθανάσιος. Γενική Επιμέλεια: Κατσούλης Ιωάννης.

Παίζουν οι μουσικοί: Ζαχαρίου Γεώργιος (κλαρίνο), Δεληγιάννης Γεώργιος (βιολί), Πετρονικολός Κων/νος (κανονάκι), Χατζηδημητρίου Δημήτριος (κρουστά), Δασκαλόπουλος Αναστάσιος (λαούτο). Με την υποστήριξη του Δήμου Ξάνθης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…