-6 κ.σ. ελαιόλαδο
-6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο, κομμένα σε μικρά κομμάτια
-1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και στη συνέχεια σε χοντρές φέτες
-250 γρ. μανιτάρια μικρά (baby) ολόκληρα μανιτάρια
-1 καυτερή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια [*]
-1 κοφτή κ.σ. πάπρικα γλυκιά
-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
-1/2 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
-2 κ.σ. πελτές ντομάτας
-1 κουτί (400 γρ.) κομματάκια κονκασέ
-1 κ.γ. ζάχαρη
-1 ¼ φλ. τσαγιού ζωμό κότας (ή νερό)
-350 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνι
-ελαιόλαδο ή βούτυρο για το ζυμαρικό σας
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, ανακατεύοντας συχνά, για 2-3 λ ή μέχρι να ροδίσει. Το μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ. Ξαναβάζετε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τη πιπεριά και την πάπρικα. Τα σοτάρετε μέχρι μαλακώσουν, προσθέτετε και το σκόρδο στο τέλος και σβήνετε με κρασί. Προσθέτετε το πελτέ ντομάτες, τον ανακατεύετε πιέζοντάς τον στη βάση της κατσαρόλας να βγάλει το άρωμά του, ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη και το ζωμό κότας, αυξάνετε τη θερμοκρασία και μόλις πάρει βράση, ξαναβάζετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, σκεπάζετε και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 20-30 λ ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα και πήξει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά το αφήνετε για 1/2 λ να πάρει 1-2 βράσεις και αφαιρέστε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ, μέχρι να βράσει το κοτόπουλο, σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό, βράζετε το ζυμαρικό σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε, το περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο ή ζεστό βούτυρο λιωμένο και το ανακατεύετε. Σερβίρετε σε πιάτα το φετουτσίνι, απλώνετε από πάνω το κοτόπουλο γκούλας και σερβίρετε.