Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα οι συμβασιούχοι Ξάνθης

Κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα οι συμβασιούχοι Ξάνθης

0
poreia poe-ota

Δικαίωση στον δικαστικό αγώνα για καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

Δ. Γαλανόπουλος: «Μια πρώτη νίκη η απόφαση του Πρωτοδικείου. Αναμένουμε να δούμε αν θα γίνουν πράξη και τα όσα υποσχέθηκε ο κ. Σκουρλέτης»

Δικαστική επιτυχία για τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης αφού τα μέλη του κατάφεραν με συνεχείς δικαστικούς αγώνες να κερδίσουν την Δευτέρα την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για την μισθοδοσία τεσσάρων μηνών, η οποία δεν είχε καταβληθεί.

‘’Καθάρισαν’’ δικαστικά οι συμβασιούχοι της Καθαριότητας

galanopoulos17Όπως δήλωσε στο «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Γαλανόπουλος, με απόφασή του το Πρωτοδικείο Ξάνθης δικαίωσε τους 49 συμβασιούχους στην Καθαριότητα των δήμων Ξάνθης, Αβδήρων και Μύκης, προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους για τους προηγούμενους τέσσερεις μήνες. Υπενθυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η απόρριψη από το δικαστήριο της αίτησης προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει οι συμβασιούχοι, προκειμένου να λάβουν έναντι τμήμα των δεδουλευμένων τους. Αντίστοιχη απόφαση είχε λάβει το Πρωτοδικείο Κατερίνης για τους συμβασιούχους της περιοχής, ενώ με παλαιότερες αποφάσεις προσωρινών διαταγών Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων, συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και συμβασιούχοι του δήμου Πειραιά έλαβαν έναντι των δεδουλευμένων τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν στοιχειώδη διαβίωση. Οι υπάλληλοι της Καθαριότητας, παρότι συμμετείχαν στην 48ωρη απεργία, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών την Δευτέρα. Όπως εξήγησε ο κ. Γαλανόπουλος: «Μαζί με όλους τους συμβασιούχους κατεβήκαμε στην Αθήνα για την πορεία διαμαρτυρίας που οργάνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Θα επιστρέψουμε στην Ξάνθη ξημερώματα Τετάρτης και οι υπάλληλοι δεν ήθελαν να αφήσουν την πόλη για τέσσερεις μέρες με σκουπίδια, γι’ αυτό έγινε αποκομιδή την Δευτέρα. Με την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα πληρωθούν για τους τέσσερεις προηγούμενους μήνες 31 υπάλληλοι του δήμου Ξάνθης, 17 του δήμου Αβδήρων και ένας του δήμου Μύκης, ενώ, δυστυχώς, δεν κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ο ένας υπάλληλος του δήμου Τοπείρου».

Δυναμική πορεία στο υπουργείο Εργασίας – Υποσχέσεις Σκουρλέτη για νομοθετική ρύθμιση υπέρ των συμβασιούχων

Συνεχίστηκε χθες για δεύτερη ημέρα η 48ωρη πανελλαδική απεργία από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το θέμα των συμβασιούχων-παρατασιούχων, καθώς και για το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών. Οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν χθες νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη, και εν συνεχεία πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών. Αίτημά τους ήταν να δοθεί λύση στο ζήτημα που προέκυψε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες των εργαζομένων, έκρινε αντισυνταγματικές και παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων στην καθαριότητα των δήμων. Ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης, Δ. Γαλανόπουλος, ανέφερε επ’ αυτού: «Είχαμε μια δυναμική παρουσία από την Ξάνθη και την Περιφέρειά μας στην Αθήνα και μετά το πέρας της πορείας παραβρέθηκα με μια 11μελή επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη. Παρότι είμαστε εν αναμονή να καθαρογραφεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το θέμα των συμβασιούχων, ο υπουργός υποσχέθηκε ότι ακόμη και αν η απόφαση είναι αυτή που διέρρευσε, θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να συνεχιστούν οι συμβάσεις μέχρι το τέλος του 2017, αλλά και να γίνουν οι συμβασιούχοι ‘’ορισμένου χρόνου’’ αορίστου». Στο θέμα των παιδικών σταθμών, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτήρισαν άνευ ουσίας την συνάντηση με τον υπουργό, προειδοποιώντας ότι αν δεν βρεθεί λύσει το μέτρο θα οδηγήσει στην διάλυση των παιδικών σταθμών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, «βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η θέση της Ομοσπονδίας για την εξαγγελία της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, η καθολική ένταξη των 4χρονων παιδιών στην εκπαίδευση και οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στις υφιστάμενες οργανωμένες δομές αλλά και στους εργαζομένους».

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μετ’ εμποδίων» προχωρούν τα έργα του Ε.Κ. «Αθηνά»

Μετά τις καθυστερήσεις «έσπασε» στα δύο η προγραμματική του δήμου Ξάνθης με το Κέντρο – Οι…