Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πασχαλινό δώρο πάνω από 11.000 ευρώ στο Γηροκομείο Ξάνθης

Πασχαλινό δώρο πάνω από 11.000 ευρώ στο Γηροκομείο Ξάνθης

0
radiomarathonios 2017

Επιτυχία σημείωσε ο Ραδιομαραθώνιος. Οι Ξανθιώτες αγκάλιασαν την προσπάθεια οικονομικής στήριξης του Ιδρύματος

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ι. Παπαχρόνης: «Δεν θέλουμε τον οίκτο σας αλλά την αγάπη σας…»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Μ. Τετάρτη ο «Ραδιομαθώνιος της Αγάπης» που έχει ως σκοπό την οικονομική στήριξη του Γηροκομείου της Ξάνθης. Μια προσπάθεια που έγινε θεσμός τα τελευταία χρόνια και παρέχει την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην προσπάθεια του Ιδρύματος να ανταπεξέλθει στο κοινωνικό έργο που επιτελεί. Παράλληλα δε παρέχει την δυνατότητα να εκφράσει η τοπική κοινωνία τον οφειλόμενο σεβασμό και αγάπη στους απόμαχους της ζωής συμμετέχοντας στην προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος όλα τα απαιτούμενα για να είναι το Ίδρυμα Οίκος Ευγηρίας.

Φέτος καλύτερα από πέρσι

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Γιάννης Παπαχρόνης, για την «φετινή σοδειά» όπως είπε χαριτολογώντας, μιλώντας στο «Ε» λίγο πριν ολοκληρωθεί η μετάδοση από τρεις Ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης του Ραδιομαραθωνίου, την οποία και υπολόγισε μαζί με τους κουμπαράδες που στήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης σε πάνω από 11.000 ευρώ! «Φέτος πήγαμε καλύτερα από πέρσι. Η πλήρης αποτίμηση βέβαια θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες καθώς ο μαραθώνιος θα συνεχιστεί μέχρι τις 23 Απριλίου, ωστόσο η ανταπόκριση του κόσμου και στον Ραδιομαραθώνιο και στους κουμπαράδες είναι τέτοια που υπολογίζουμε ότι ξεπεράσαμε τα 11.000 ευρώ. Θεωρώ ότι η Ξανθιώτικη κοινωνία βλέπει ότι γίνεται έργο και αγκαλιάζει την προσπάθεια. Αυτό που κάναμε ήταν να ανοίξουμε το Ίδρυμα στον κόσμο να γίνουν όλα με διαφάνεια κι αυτό έχει εκτιμηθεί. Καλούμε τον κόσμο να μας επισκεφτεί, να γνωρίσει από κοντά πως λειτουργούμε και πως φροντίζουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας να τους δώσει την χαρά της συντροφιάς και της παρέας. Το αξίζουν…». Να σημειώσουμε πως το Γηροκομείο Ξάνθης ιδρύθηκε το 1964 και τώρα φιλοξενεί 60 ηλικιωμένους με δυνατότητα φιλοξενίας τους 68 και απασχολεί 25 υπαλλήλους σε μόνιμη βάση. Όπως είναι γνωστό αντιμετώπισε πολύ έντονα οικονομικά προβλήματα κινδυνεύοντας να κλείσει ωστόσο μετά από επίπονη προσπάθεια του νέου Δ.Σ. που ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα αλλά και την στήριξη των φορέων της τοπικής κοινωνίας βρίσκεται σε μια πορεία ανάκαμψης, σύμφωνα με τον κ. Παπαχρόνη.

«Δεν θέλουμε τον οίκτο σας αλλά την αγάπη σας…»

Υποστηριχτής της προσπάθεια μεταξύ άλλων και ο πρώην αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Νίκος Φωτιάδης που βγήκε ζωντανά στον Ραδιομαράθωνιο και κάλεσε όλους τους Ξανθιώτες με έμφαση τα νέα παιδιά να δείξουν όχι το οίκτο τους όπως τόνισε χαρακτηριστικά αλλά την αγάπη τους και τον σεβασμός τους στους ηλικιωμένους. Επ’ αυτού υπερθεμάτισε ο κ. Παπαχρόνης που τόνισε πως είναι άλλη η φιλοσοφία του ιδρύματος και αυτό που επιδιώκει είναι η ενεργοποίηση της κοινωνίας για προσφορά αγάπης και όχι οίκτου: «Αυτό που θέλουμε είναι το ίδρυμα να είναι Οίκος Ευγηρίας και όχι παρκάρισμα ψυχών», τόνισε με έμφαση ο κ. Παπαχρόνης. Να σημειώσουμε πως στον Ραδιομαραθώνιο δεν απηύθυνε μήνυμα ο περιφερειάρχης κ. Μέτιος – όπως συνηθίζονταν άλλα χρόνια, αλλά όπως διαβεβαίωσε ο κ. Παπαχρόνης σήμερα Μ. Πέμπτη έχει προγραμματίσει να επισκεφτεί το Γηροκομείο συνοδευόμενος από τον αντιπεριφειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη και τον μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…