Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λαμπρόπιτες

Λαμπρόπιτες

0
labropites

Για τη ζύμη

-500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-280γρ. γιαούρτι στραγγιστό

-160γρ. βούτυρο λιωμένο

-1 αβγό μεγάλο, χτυπημένο

-2 κουτ. γλυκού μπέικιν

-1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

-250γρ. γραβιέρα τριμμένη

-500γρ. φέτα ή ανθότυρο (ή ανακατεμένα)

-2 αβγά χτυπημένα

-½ κουτ. γλυκού κανέλα

-¼ κουτ. γλυκού πιπέρι

Για το άλειμμα

-1 κρόκο αβγού χτυπημένο με 2 κουτ. γλυκού γάλα

-λίγο μοσχοκάρυδο

12 μικρές φόρμες διαμέτρου 8εκ.

Κρατάτε ½ φλιτζάνι αλεύρι στην άκρη και ανακατεύετε σε μπολ το υπόλοιπο μαζί με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και το αβγό με σύρμα μέχρι να γίνουν σαν πηχτή κρέμα. Προσθέτετε τμηματικά το μίγμα του αλευριού ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε και όσο αλεύρι έχετε κρατήσει στην άκρη για να γίνει μια μαλακή ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και τα πλάθετε σε μπαλάκια. Ανοίγετε το κάθε μπαλάκι σε δίσκο διάμετρου 12εκ. περίπου και πάχους 1εκ. Αλείφετε τις φόρμες με λίγο λάδι και στρώνετε μέσα τη ζύμη πιέζοντας περιμετρικά έτσι ώστε να καλυφθούν και τα πλαϊνά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Για τη γέμιση: Aνακατεύετε σε μπολ τα τυριά και τα λιώνετε με πιρούνι. Προσθέτετε τα αβγά, την κανέλα και το πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να φτιάξετε μια παχύρρευστη κρέμα. Γεμίζετε τις φόρμες με το μίγμα και αλείφετε την επιφάνεια με το αβγό και το γάλα. Πασπαλίζετε με λίγο μοσχοκάρυδο και ψήνετε τις πίτες στο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…