-1 κούπα κριθαράκι
-2 ποτήρια νερό
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-4 κ.σ. ταχίνι
-3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια
-1 πράσο
-2 φύλλα δάφνης
-λίγα ντοματίνια
-1 ντομάτα κονκασέ
-ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να γίνουν διάφανα και να μαλακώσουν για 5-8 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, και τέλος βάζουμε τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε και αυτά για λίγο. Ρίχνουμε το κριθαράκι, την ντομάτα, το νερό και τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και στο τέλος το ταχίνι. Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε το μείγμα από την κατσαρόλα, το αδειάζουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε για 30 λεπτά με αλουμινόχαρτο σκεπασμένο.
Μετά τα 30 λεπτά, δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο και αν όχι συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμα. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε. Προαιρετικά βάζουμε και λίγο τριμμένο τυρί.