Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μηνυτήρια αναφορά Καραμπίνη σε Γαβρόγλου για την πειθαρχική δίωξη

Μηνυτήρια αναφορά Καραμπίνη σε Γαβρόγλου για την πειθαρχική δίωξη

0
Karabinis 1a-empros

Άδικη θεωρεί την παραπομπή του ο πρύτανης του ΔΠΘ στο Πειθαρχικό. Ζητά εξηγήσεις μέσω της Δικαιοσύνης από τον υπουργό Παιδείας

Αναμένεται η κλήση προς απολογία του κ. Καραμπίνη στο πλαίσιο της δίωξής του. Για πρώτη φορά θα κληθεί να απαντήσει επί του πορίσματος του ΣΕΕΔΔ

Με μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Κ. Γαβρόγλου, απαντά ο πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιος Καραμπίνης, στην πειθαρχική δίωξη που του ασκήθηκε από τον υπουργό Παιδείας για τις συμβάσεις της σίτισης των φοιτητών του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Πρυτανεία, χθες Δευτέρα 24 Απριλίου «ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής κ. Αθανάσιος Καραμπίνης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά προς τη Βουλή των Ελλήνων μέσω της κας Εισαγγελέως του Πρωτοδικείου Ροδόπης, κατά του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου σχετικά με την πειθαρχική δίωξη του Πρύτανη και τις δηλώσεις του Υπουργού σε βάρος του ΔΠΘ».

Ο κ. Καραμπίνης, όπως ανέφερε και σε πρόσφατες δηλώσεις του θεωρεί άδικη την παραπομπή του στο πειθαρχικό, ενώ διαβλέπει σκοπιμότητα και διευρυμένη προσπάθεια στοχοποίησής του. Στην πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε, θέτει προς αιτιολόγηση του αιτήματός του, μια σειρά από γεγονότα και ενέργειες, προκειμένου να περιγράψει το ιστορικό, αλλά και να καταδείξει πώς σε σχέση με άλλες ανοιχτές υποθέσεις στο Ίδρυμα, ο ίδιος έχει αντιμετωπιστεί μεροληπτικά.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, η Βουλή θα ψηφίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του υπουργού, προκειμένου η υπόθεση να λάβει τη δικαστική οδό.

Όσο για τον ίδιο τον πρύτανη, είναι στη διακριτική ευχέρεια του Πειθαρχικού Συμβουλίου των μελών ΔΕΠ των Ανώτατων Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του ΣτΕ που είναι αρμόδιο για την πειθαρχική δίωξη, να αποφασίσει αν θα τον θέσει σε αργία. Γι’ αυτή την απόφαση θα πρέπει να συνεκτιμηθεί κατά πόσο ο πρύτανης θεωρείται ύποπτος στην εκ νέου τέλεση αντίστοιχων πράξεων, προκειμένου να αιτιολογηθεί η απομάκρυνσή του από το αξίωμά του. Πάντως, αναμένεται με την έναρξη της διαδικασίας η κλήση του σε απολογία, η οποία θα είναι και η πρώτη φορά που ο κ. Καραμπίνης καλείται να δώσει εξηγήσεις επί της έκθεσης Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, αναφορικά με τις αναθέσεις συμβάσεων σίτισης των φοιτητών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…