Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Λειτουργεί χωματερή στην παραλιακή ζώνη του δήμου Αβδήρων

Λειτουργεί χωματερή στην παραλιακή ζώνη του δήμου Αβδήρων

0
skoypidia

Ανεξέλεγκτη απόθεση μπάζων και σκουπιδιών μεταξύ Σκάλας Αβδήρων και Μυρωδάτου.Παρεμβαίνει και καθαρίζει η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Αβδήρων αλλά συνεχίζονται οι αποθέσεις

Περιβαλλοντική απειλή και εστία για πυρκαγιά τους καλοκαιρινούς μήνες. Υποβαθμίζεται μια τουριστική περιοχή

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί η χερσαία περιοχή που εκτείνεται μεταξύ της Σκάλας Αβδήρων και της παραλίας Μυρωδάτου. Μια τουριστική περιοχή που συγκεντρώνει πολλούς παραθεριστές το καλοκαίρι έχει καταντήσει σε Χώρο Ανεξέλεγκτης Απόθεσης μπάζων και διάφορων άλλων ογκωδών σκουπιδιών, όπως στρώματα, έπιπλα κ.λ.π. Το θέαμα είναι τριτοκοσμικό και παρά το γεγονός ότι ο δήμος Αβδήρων μετά από καταγγελίες που δέχεται παρεμβαίνει και καθαρίζει το χώρο ωστόσο ο σκουπιδότοπος συνεχίζει να λειτουργεί, δημιουργώντας κινδύνους για την δημόσια υγεία, κινδύνους για πρόκληση πυρκαγιών. περιβαλλοντικής ρύπανσης και υποβάθμιση της περιοχής.

Ένας ΧΑΔΑ στην παραλιακή ζώνη των Αβδήρων

Το κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Ξάνθης δια μέσω του κ. Αποστολίδη στην σύσκεψη για την Πυροπροστασία, τονίζοντας πως στη συγκεκριμένη περιοχή λειτουργεί μια παράνομη χωματερή με ανεξέλεγκτες αποθέσεις και αποτελεί εστία ρύπανσης της ευρύτερης περιοχής και επιπλέον σημείο πρόκλησης πυρκαγιών καθώς είναι εξακριβωμένο πως ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες με τις υψηλές θερμοκρασίες οι χωματερές λειτουργούν σαν εύφλεκτα υλικά! Κάλεσε δε να επιληφθούν οι αρμόδιοι ο δήμος Αβδήρων, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου ώστε να καθαρίσει η περιοχή.

Παρεμβαίνει και καθαρίζει η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Αβδήρων αλλά συνεχίζονται οι αποθέσεις

Ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης ερωτηθείς από το «Ε» είπε πως οι υπηρεσίες του δήμου όταν γίνονταν αποδέκτες καταγγελιών προβαίνουν σε καθαρισμό του χώρου. Ανέφερε δε πως την συγκεκριμένη στιγμή που η υπηρεσία Καθαριότητας έχει στελεχωθεί με περισσότερο προσωπικό από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας έχει την δυνατότητα άμεσης και αποτελεσματικής παρέμβασης και πως ήδη έχει ξεκινήσει τον καθαρισμό όλης της παραλιακής ζώνης από την Μάνδρα, τα Άβδηρα και το Μυρωδάτο. Να σημειώσουμε πως και οι αμμόλοφοι του Αη Γιάννη τους καλοκαιρινούς μήνες μετατρέπονται σε σκουπιδότοπους από ασυνείδητους λουόμενους.

Περιβαλλοντική απειλή θεωρεί τον ΧΑΔΑ ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου

Απειλή για την ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Νέστου – Βιστονίδας – Ισμαρίδας κ. Μάνος Κουτράκης και ανέφερε πως οι επόπτες του Φορέα κάνουν συχνά περιπολίες και καταγράφουν τέτοιου είδους απειλές σε μια ειδική εφαρμογή ενώ τις κοινοποιούν στους αρμόδιους δήμους και στην Περιφέρεια. Σημείωσε δε πως τέτοιες χωματερές λειτουργούν και στον δήμο Τοπείρου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…