Σχόλια 28/04/17

0
pappas-moularia
Καλή η τηλεόραση, αλλά
Εντάξει, η τηλεόραση θα πάει στην ορεινή περιοχή. Εντάξει οι κάτοικοι θα βλέπουν πλέον όλα τα κανάλια, εντάξει ήταν όντως μια ευθύνη της πολιτείας να έχουν σήμα όλοι οι Έλληνες στις τηλεοράσεις τους. Γι’ αυτό και κρίνεται ως θετικό μέτρο η δυνατότητα να έχουν πρόσβαση οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής όλης της Θράκης.
Όμως, το κύριο και σημαντικό πρόβλημα των κατοίκων είναι η απασχόληση και η πρόσβαση στις δομές υγείας. Όπως οι ίδιοι δήλωσαν στον υπουργό κ. Παππά. Ναι, οι απομακρυσμένες περιοχές να έχουν σήμα, αλλά αυτές οι ίδιες περιοχές παλεύουν με χρονίζοντα προβλήματα οικονομικά, κοινωνικά, υγείας και άλλα. Αυτά προέχουν, αυτά οφείλει να επιλύσει η Πολιτεία άμεσα, διότι χωρίς αυτά οι άνθρωποι νιώθουν παραγκωνισμένοι, παραμελημένοι, αγνοημένοι και σιγά-σιγά φεύγουν, εγκαταλείπουν τα χωριά τους.
Γ.Δ.


Βόλτα… απ’ τα παλιά
Περίεργο αλλά και ευχάριστο το θέαμα αυτοκινήτων εποχής, που πέρασαν από την πόλη χθες το απόγευμα, αποσπώντας την προσοχή των περαστικών. Τα αυτοκίνητα, όλα τους αντίκες με τούρκικες πινακίδες, περίπου 10 στον αριθμό κινήθηκαν αργά στην πόλη και στη συνέχεια πήραν το δρόμο για Καβάλα.
Οι οδηγοί χαμογελαστοί χαιρετούσαν τους ξανθιώτες και συνέχισαν το ταξίδι τους.
Ε.Δ.


Όταν κάνεις δηλώσεις στον Εχίνο…
Ούτε σκηνοθετημένο να είχε το σκηνικό των απευθείας δηλώσεών του από τον Εχίνο ο υπουργός Νίκος Παππάς, αφού μόλις έφτασε στην είσοδο του οικισμού για να κάνει δηλώσεις στην ΕΡΤ από δίπλα του, κυριολεκτικά, πέρασαν καμιά δεκαριά μουλάρια με τον οδηγό τους. Το τοπίο… πιο βουκολικό δε γίνεται!
Υπήρχε βέβαια και μία δόση ρεαλιστικής ειρωνείας, μιας και δεν επρόκειτο για έναν οποιοδήποτε υπουργό, αλλά για αυτόν της Ψηφιακής Πολιτικής! Ο ίδιος φυσικά χαμογέλασε και τα τετράποδα βέβαια συνέχισαν τον δρόμο τους!
Ε.Δ.


protomagia-tekes
Ξανθιώτες και Ξανθιώτισσες από την πόλη γιορτάζοντας την Πρωτομαγιά στο Αλσύλλιο του Τεκέ (σήμερα Ευμοίρου). Μπροστά οι οργανοπαίκτες
(Αρχείο Κώστα Μαυρομάτη)


Στην Αθήνα ο Καπζά για το Εθνικό Πάρκο οροσειράς Ροδόπης
Στην Αθήνα βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά, προκειμένου να συμμετάσχει στην παρουσίαση του Εθνικού Πάρκου της Οροσειράς Ροδόπης στη Βουλή. Μαζί του ήταν ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, καθώς και η δήμαρχος Παρανεστίου.
Είναι εξόχως σημαντικό να διαμορφωθεί ένα προγραμματικό πλαίσιο στρατηγικής παρέμβασης, προκειμένου να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν έργα στην εν λόγω περιοχή, προκειμένου να αναδείξει την πλούσια φυσική της ομορφιά και να βρει διεξόδους από την απομόνωση.
Ε.Δ.


Κάθε μέρα και διάρρηξη…
Για την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του διαρρήκτη που μπήκε μέρα μεσημέρι στο σπίτι του ενημέρωσε μέσω facebook ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Ξάνθης Μιχάλης Πατεράκης, ο οποίος ανέφερε ότι ο δράστης μπήκε γύρω στις 15.30 ενώ ο ίδιος ήταν απών σπάζοντας την πόρτα.
Λίγη ώρα αργότερα τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, τους οποίους ο ίδιος βέβαια συγχαίρει και ευχαριστεί.
Ε.Δ.


Και απλήρωτος και… βρωμισμένος
Κάπως έτσι φαίνεται ότι ήταν ο δήμος Ξάνθης σε σχέση με τους πωλητές λαϊκών αγορών, θυμίζοντας την λαϊκή ρήση ‘’και κερατάς και δαρμένος’’. Πολλές φορές έχουμε σχολιάσει ότι τα σκουπίδια που αφήνουν οι παζαρτζήδες στην λαϊκή αγορά της Ξάνθης κάθε Σάββατο απόγευμα είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Η εικόνα του Παζαριού είναι απογοητευτική και οι υπάλληλοι της καθαριότητας αφιερώνουν αρκετές ώρες για να καθαρίσουν κάθε Σάββατο το Βατερλώ που αφήνουν πίσω τους οι πωλητές. Έλεγαν όλοι ότι το μικρό αντίτιμο που πληρώνουν δεν δικαιολογεί την στάση τους αυτή, να φεύγουν δηλαδή μαζεύοντας τα έσοδα της ημέρας, όχι όμως και τα πολλά σκουπίδια από νάιλον σακούλες, κρεμάστρες, κουτιά και παντός είδους απορρίμματα. Δεν κατάφερε κανείς μέχρι τώρα να τους υποχρεώσει να μαζεύουν τουλάχιστον σε μια σακούλα ο καθένας τα δικά του σκουπίδια, ώστε να συλλέγονται πιο εύκολα. Χθες στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μάθαμε ότι ούτε αυτό το μικρό αντίτιμο πληρώνουν πολλοί εξ αυτών. Για πόσο καιρό; Εδώ και μια δεκαετία. Άλλος επικαλέστηκε την κρίση, άλλος το εγκεφαλικό της μητέρας του(!), άλλος ότι περιμένει να βγει νέα ρύθμιση ενώ δεν είχε τηρήσει την προηγούμενη. Οφειλές από το 2006, πολύ πριν την κρίση δηλαδή, και δίκαια η Επιτροπή αποφάσισε την ανάκληση των αδειών 11 πωλητών. Όταν και αν εξοφλήσουν, θα μπορέσουν αυτοδίκαια να ξαναπάρουν τις άδειες. Γιατί η υπερβολική ανοχή καταλήγει σε αδικία για όσους είναι συνεπείς και πληρώνουν, οι οποίοι και διαμαρτυρήθηκαν στον δήμο για την στάση του αυτή, που συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό για τους ίδιους.
Χ.Δ.


Σημάδι δείξε!
Σημάδι δείξε πως θα γυρίσεις, λέει ένα λαϊκό άσμα και έστω ένα τέτοιο σημάδι περιμένουμε όλοι. Ότι θα γυρίσει δηλαδή η ανάπτυξη στην χώρα και η οικονομική ευρωστία δεν θα είναι απλά ένα όνειρο απατηλό. Αναρωτήθηκε χθες αναγνώστης μας, πού είδε αυτά τα μακροοικονομικά σημάδια ανάκαμψης ο υπουργός Νίκος Παππάς, με αφορμή το χθεσινό μας δημοσίευμα για την επίσκεψή του στην ορεινή Ξάνθη. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέραμε τι να του απαντήσουμε, γιατί και ο υπουργός αρκέστηκε σε μια γενικόλογη και αισιόδοξη εκτίμηση. Ίσως επηρεάστηκε από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος είδε την ανάπτυξη στους αυξημένους εκδρομείς του Πάσχα! Παρότι τα στοιχεία της Τροχαίας που είδαν την δημοσιότητα μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα αποδεικνύουν το αντίθετο, ακόμη και έτσι να ήταν, μπορεί κάποιος να ακούσει σοβαρά μια κυβέρνηση που μιλάει για ανάκαμψη της οικονομίας βάσει των πασχαλινών εκδρομέων; Ακόμη και να υπάρξουν κάποιοι επιμέρους δείκτες ανάκαμψης (δεν μιλάμε για το πρωτογενές πλεόνασμα, γιατί αυτό ξέρουμε ότι προήλθε από την πρωτοφανή αποστράγγισή μας), ο κόσμος νιώθει στο πορτοφόλι του και στον λογαριασμό της τράπεζας την συνεχιζόμενη ύφεση. Μια ύφεση που μόνο βαθαίνει, βυθίζοντας κι εμάς στην απόγνωση για το μέλλον. Καλά που είναι και κάτι τέτοια τριήμερα σαν του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς και οι Έλληνες γινόμαστε εκδρομείς, μήπως και ξεφύγουμε από την ζοφερή πραγματικότητα.
Χ.Δ.


Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος και το Κ.Υ Αβδήρων για τους …θεριακλήδες των Αβδήρων
Και στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων θα λειτουργεί Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος από την Τρίτη 2 Μαΐου και οι ενδιαφερόμενοι μετά από ραντεβού με τους γιατρούς: Κάθε Πέμπτη 12-14.30 την Μάρθα Ανδρέου, Διευθυντήρια Γενικής Ιατρικής
Κάθε Τετάρτη 12-14.30 με τον Αγησίλαο Σιγανό, Επιμελητή Α Γενικής Ιατρικής
Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τις σύγχρονες μεθόδους διακοπής καπνίσματος μπορούν να τηλεφωνούν στο τηλ. κέντρο του ΚΥ Αβδήρων, 2541355401 και 2541355400 και να κλείνουν ραντεβού.
Μια καλή πρωτοβουλία του νοσοκομείου Ξάνθης και του Κ.Υ. Αβδήρων καθώς στα Άβδηρα και στα γύρω χωριά έχει πολλούς… θεριακλήδες!
Μ.Ξ.


Μας ψέκασαν χθες…
Στην Ξάνθη έγιναν χθες επίγειοι και εναέριοι ψεκασμοί για τα κουνούπια, στα σημεία – εστίες που καθορίζονται από το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών. Αυτό μας διαβεβαίωσε ο εντεταμένος για τα κουνούπια Κινατζίδης Κωνσταντίνος, επισημαίνοντας παράλληλα πως το πρόγραμμα προχωρά κανονικά και σύμφωνα με τον προβλεπόμενο σχεδιασμό οι ψεκασμοί σε Καβάλα και Έβρο έχουν ξεκινήσει από τις 3 Απριλίου. Ο καιρός ευνοεί καθώς ακόμη δεν έχει πολύ ζέστη ούτε μεγάλη υγρασία για να αναπτυχθούν τα κουνούπια και έτσι η καταπολέμηση θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο πρώτο στάδιο της προνυμφοκτονίας. Σ’ ότι αφορά τον διαγωνισμό, για την επόμενη διετία, αυτός βρίσκεται σε τελική η φάση και αναμένεται η κατάθεση δικαιολογητικών από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες για να αξιολογηθεί και να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός. Ωστόσο πρόβλημα δεν υφίσταται γιατί στη σύμβαση με τον τωρινό ανάδοχο υπάρχει το νόμιμο περιθώριο να παραταθεί έως και τον Ιούνιο έως ότου αναλάβει ο νέος ανάδοχος
Αυτά τα νέα για τα κουνούπια
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…