Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τα παράπονά τους στον υπουργό είπαν οι συμβασιούχοι στην Καθαριότητα

Τα παράπονά τους στον υπουργό είπαν οι συμβασιούχοι στην Καθαριότητα

0
kathariotita 632017

Σε σύσκεψη που είχαν με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη. 3 μήνες απλήρωτοι γιατί οι Επίτροποι δεν θεωρούν τα εντάλματα

Ψηφίστηκε 1 Μαρτίου η τροπολογία. Αιχμές Σκουρλέτη κατά των Επιτρόπων: «Δεν δικαιολογείται να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα», είπε

Απλήρωτοι επί 3 μήνες είναι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Ξάνθης καθώς και άλλοι συνάδελφοι τους στους δήμους όλης της χώρας. Παρά το γεγονός ότι το ζήτημά τους που αφορά την παράταση των συμβάσεων τους και την μονιμοποίησή τους αντιμετωπίστηκε με τροπολογία που ψηφίστηκε στις 1 Μαρτίου, ωστόσο οι Επίτροποι των δήμων δεν εννοούν να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων θέτοντας θέμα αντισυνταγματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη στην Ξάνθη, οι εν λόγω συμβασιούχοι με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης κ. Δημήτρη Γαλανόπουλος είχαν συνάντηση μαζί του, ζητώντας παρέμβασή του ώστε να επιλυθεί το ζήτημα.

galanopoulos 6320173 μήνες απλήρωτοι γιατί οι Επίτροποι δεν θεωρούν τα εντάλματα

«Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Βερναρδάκη και του κ. Σκουρλέτη στην Βουλή δεν έχει γίνει καμιά μονιμοποίηση των συμβασιούχων.Παίρνουν πίσω το θέμα σύμφωνα με τον υπουργό προκειμένου να συζητηθεί με τους επικεφαλής των παρατάξεων για να βρεθεί μια λύση.Εκτός αυτού όμως από 1/1/2017 οι εργαζόμενοι δουλεύουν κανονικά και είναι απλήρωτοι πάρα την νομοθετική ρύθμιση που όντως έγινε στις 1 Μαρτίου. Κι αυτό επειδή συνεχίζουν οι Επίτροποι να μην θεωρούν τα εντάλματα», επισημαίνει ο κ. Γαλανόπουλος εξηγώντας πως απ’ την στιγμή που έχουν παραταθεί οι συμβάσεις δια νόμου μέχρι το τέλος του 2017 πρέπει να πληρώνονται οι εργαζόμενοι: «.Παρά την νομοθετική ρύθμιση δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι .Συνεχίζουν να αντιδρούν οι Επίτροποι στους δήμους. Θεωρούν ότι είναι αντισυνταγματικό αυτό που συμβαίνει. Εμείς διαφωνούμε καθώς θεωρούμε πως αρμοδιότητα των Επιτρόπων είναι να ελέγχουν την νομιμότητα και όχι να λειτουργούν σαν δικαστήρια».

Ο Σκουρλέτης τους υποσχέθηκε ότι θα λυθεί το θέμα

Σ’ ότι αφορά το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον υπουργό κ. Σκουρλέτη υπογράμμισε: «Υποσχέθηκε ότι θα λυθεί το θέμα. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόθεση από το υπουργείο το θέμα όμως είναι να γίνει κάτι σύντομα», σημείωσε ο κ. Γαλανόπουλος μετά το πέρας της συνάντησης.

Δήλωση Σκουρλέτη: «Δεν δικαιολογείται να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα»

Σαφέστατες αιχμές για την τακτική των Επιτρόπων άφησε ο κ. Σκουρλέτης σε δηλώσεις του για το ζήτημα: «Η κυβέρνηση ήδη έχει κάνει αυτό που πρέπει ώστε να μην εμφανίζονται αυτά τα προβλήματα της μη παράτασης των συμβάσεων ή της μη πληρωμής. Πριν μια εβδομάδα υπήρξε συγκεκριμένη τροπολογία η οποία αποσαφηνίζει πλήρως τις προϋποθέσεις πληρωμής. Αυτή την στιγμή δεν δικαιολογείται να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα. θεωρώ ότι είναι διαδικαστικό το θέμα και θα επιλυθεί».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.g

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …