Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Στα συρτάρια του δήμου η κυκλοφοριακή μελέτη και η κανονιστική για την Π. Πόλη

Στα συρτάρια του δήμου η κυκλοφοριακή μελέτη και η κανονιστική για την Π. Πόλη

0
xanthi

Εκκρεμεί η μελέτη εφαρμογής – Καθυστερεί η δημοτική αρχή στην εφαρμογή των δύο μελετών

Ας ελπίσουμε να μην χρειαστεί ο Ξανθιώτης να περιμένει άλλα 30 χρόνια για την μελέτη εφαρμογής της κυκλοφοριακής!

Στα …συρτάρια του δήμου Ξάνθης παραμένει η κυκλοφοριακή μελέτη που ξεκίνησε ως προσπάθεια επί του αείμνηστου Φίλιππου Αμοιρίδη (1992)και εδέησε να ολοκληρωθεί ως νέα μελέτη επί Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου αφού βεβαιως προκηρύχθηκε επί του πρώην δημάρχου Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη.Σ’ άλλο …συρτάρι παραμένει και η Κανονιστική για την Π. Πόλη! Και οι δυο μελέτες είναι έτοιμες και έχουν παραδοθεί από τους μελετητές, έχουν εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο δεν έχουν μπει σε τροχιά εφαρμογής.

Χρειάζεται μελέτη εφαρμογής αλλά παρατηρείται καθυστέρηση

Όπως είναι γνωστό η κυκλοφοριακή μελέτη περιλαμβάνει τουλάχιστον 30 – 40 προτάσεις που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους τα προβλήματα του κυκλοφοριακού στην πόλη και δίνουν λύσεις μέσω κυκλικών κόμβων, προτείνοντας 14 κυκλικούς κόμβους, 3 σχολικούς δακτύλιους καθώς επίσης και πεζοδρομήσεις και αντιδρομήσεις. Προτάσεις που επιλύουν οριστικά το ζήτημα με τα αχρείαστα φανάρια που προκαλούν σύγχυση σε πεζούς και οδηγούς, θέμα που καταγράψαμε σε προχθεσινό ρεπορτάζ μας και αντιμετωπίζουν με τον πιο σύγχρονο τρόπο κυκλοφοριακά ζητήματα. Κατά συνέπεια ο δήμος έχει στα χέρια του ένα εργαλείο και απομένει να κάνει την τελευταία κίνηση που είναι μια μελέτη εφαρμογής ώστε να τεθεί σε λειτουργία η μελέτη. Αυτή μπορεί να εκπονηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου αν έχουν την εξειδικευμένη γνώση που απαιτείται για παράδειγμα στους κυκλικούς κόμβους. Ωστόσο πέρασαν μήνες και μέχρι στιγμής ούτε φωνή ούτε ακρόαση για την κυκλοφοριακή μελέτη και την εφαρμογή της. Ας ελπίσουμε να μην χρειαστεί ο Ξανθιώτης να περιμένει άλλα 30 χρόνια για την μελέτη εφαρμογής της κυκλοφοριακής!

Η Κανονιστική για την Π. Πόλη είναι έτοιμη αλλά δεν εφαρμόζεται…

Το ίδιο συμβαίνει και με την Κανονιστική στην Παλιά Πόλη που ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε με το σύστημα ελέγχου της κυκλοφορίας. Δυο ζητήματα που «καίνε» τον δήμο για τα οποία όμως η δημοτική αρχή επιδεικνύει …ακινησία για να τα θέσει σε εφαρμογή. Τι περιμένει;

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…