-2 μελιτζάνες αργίτικες
-2 κολοκύθια
-300 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
-400 γρ. ντομάτα τριμμένη
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-200 γρ. γαρίδες μικρές χωρίς κέλυφος
-300 γρ. ρεβίθια βρασμένα
-2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε μεγάλα κομμάτια. Τα τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ίδιο σκεύος για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και σε 1 λεπτό ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει. Λίγο πριν τη βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και το σπανάκι. Ενώνουμε τα βρασμένα ρεβίθια με τη σάλτσα ντομάτας, τις γαρίδες και τα τηγανισμένα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.