Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σουπιές με αρακά

Σουπιές με αρακά

0
soupies-araka

-600 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος

-1½ κιλό σουπιές κομμένες καρέ των 3 – 4 εκ. περίπου

-200 γρ. μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο

-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

-1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

-1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, κοπανισμένο

-1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, κοπανισμένος ή φρέσκος

-2 – 3 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένα

-1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές

-400 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τις σουπιές, τα ξερά κρεμμύδια, το σκόρδο, τον πελτέ, το θυμάρι και αλατοπίπερο και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε τον αρακά, το φρέσκο κρεμμύδι, το δυόσμο και το μάραθο, μετριάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και ο αρακάς. Σερβίρουμε το φαγητό με τρυπητή κουτάλα και περιχύνουμε με όσο από το αρωματισμένο λάδι θέλουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…