Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέα παρέμβαση της ΔΗΣΥΜ για την εκλογή Διοίκησης στο ΤΕΕ Θράκης

Νέα παρέμβαση της ΔΗΣΥΜ για την εκλογή Διοίκησης στο ΤΕΕ Θράκης

0
tee thrakis

Στο «κενό» η συνεδρίαση της προηγούμενης Δευτέρας. Νέα αναβολή επ’ αόριστο για τη σύνθεση της νέας διοίκησης

Εμμένει η ΔΗΣΥΜ στη θέση της για διοίκηση ευρείας αποδοχής. Έκκληση στους «Ανεξάρτητους» να προτείνουν το πρόσωπο για τη θέση του Γ.Γ. της Αντιπροσωπείας

Αφού δεν κατέστη δυνατό να διαμορφωθεί η σύνθεση της νέας Διοίκησης τριμερούς μορφής στο ΤΕΕ Θράκης την προηγούμενη Δευτέρα, η συνεδρίαση αναβλήθηκε εκ νέου επ’ αόριστο, προκειμένου να δοθεί ο χρόνος για να συσκεφθούν οι δυνάμεις που θα απαρτίζουν τη διοίκηση και να βρεθεί κάποια λύση συναίνεσης. Παρέμβαση για το θέμα με έκκληση για νέα προσπάθεια, όπως η δημοκρατία επιτάσσει και κάλεσμα προς τους «Ανεξάρτητους» να προτείνουν πρόσωπο για τη θέση του Γ.Γ. της Αντιπροσωπείας, ώστε να ολοκληρωθεί η απόφαση επί της σύνθεσης της Διοίκησης, άσκησε η ΔΗΣΥΜ. Σε ανακοίνωσή της παρουσιάζει τις πρόσφατες εξελίξεις και καλεί σε συναίνεση.

ΤΕΕ Θράκης. Επιτέλους αρχίσαμε… Να δούμε πότε θα τελειώσουμε…

Τρεις μήνες μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, οι συζητήσεις μεταξύ των τριών πρώτων παρατάξεων για τη μορφή της νέας διοίκησης στο ΤΕΕ Θράκης συνεχίζουν να πέφτουν στο κενό.

Τρεις μήνες ψυχοφθόρας αναμονής για την εκλογή οργάνων διοίκησης, και το λόγο είχε, τελικώς, το Σώμα των Μελών της Αντιπροσωπείας.

Τρεις μήνες μετά την προσέλευση των συναδέλφων μηχανικών στις κάλπες, συνεκλήθη στις 13/3 η 1η Ειδική Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του ΤΕΕ, έχοντας, επιτέλους, αποφασιστικό χαρακτήρα.

Τρεις μήνες αδράνειας σε ένα υποχρηματοδοτούμενο ΤΕΕ Θράκης, κατέληξαν σε μη ολοκλήρωση της συνεδρίασης, διακοπή της και, ουσιαστικά, στην εκ νέου αναβολή της συγκρότησης των νέων οργάνων…

Από τις επτά προγραμματισμένες διαδικασίες ψηφοφορίας (3 για το Προεδρείο της Αντιπροσωπείας, 1 για την 9μελή Διοικούσα Επιτροπή και 3 για το Προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής) πραγματοποιήθηκαν μόλις οι δύο: αυτές του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Αντιπροσωπείας. Δυστυχώς, όταν ήρθε η στιγμή της υποβολής υποψηφιοτήτων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Αντιπροσωπείας, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από κανέναν.

Ως Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών, σε αυτό το διάστημα των τριών μηνών από τις εκλογές, πρωτοστατήσαμε στην επίτευξη της συναίνεσης τριμερούς μορφής (από τις παρατάξεις «ΔΚΜ», «Ανεξάρτητοι Μηχανικοί Θράκης» και «ΔΗΣΥΜ», με άθροισμα 46 από τα 52 εκλεγμένα μέλη), ώστε να προκύψει διοίκηση ευρείας αποδοχής. Η εκλογή του συναδέλφου Αντώνη Μήτρου στη θέση του Προέδρου της Αντιπροσωπείας, που προέκυψε χωρίς καμία εκ των προτέρων συμφωνία, αυτομάτως αποκλείει για λόγους αρχής τη συμμετοχή άλλου μέλους μας σε κάποια από τις υπόλοιπες διακριτές θέσεις του Προεδρείου, ειδάλλως θα ήμασταν αναντίστοιχοι των θέσεών μας για τριμερές σχήμα.

Η εκ νέου κωλυσιεργία και παράταση της διαδικασίας μας βρίσκει αντίθετους και θεωρούμε πως αποδυναμώνει το ρόλο του Επιμελητηρίου. Παρόλα αυτά, έστω και έτσι, με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο, θεωρούμε πως έγινε «ατύπως» ένα πρώτο βήμα προς την ορθή κατεύθυνση διαμόρφωσης διοίκησης με τη συμμετοχή των τριών μεγαλύτερων παρατάξεων, καθώς τη θέση του Αντιπροέδρου κατέλαβε μέλος της ΔΚΜ. Θεωρούμε, λοιπόν, πως αργά ή γρήγορα και για το καλό του ΤΕΕ, των μηχανικών και της ίδιας της κοινωνίας οι Ανεξάρτητοι Μηχανικοί Θράκης θα καταλήξουν στο πρόσωπο που θα προτείνουν για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Αντιπροσωπείας, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία με την ανάδειξη και των υπολοίπων οργάνων.

Τα προβλήματα των μηχανικών αυξάνονται καθημερινά, η ανάγκη των τοπικών αρχών από συμβουλευτικού τύπου παροχή υπηρεσιών από το ΤΕΕ γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη και το οικονομικό πρόβλημα που μαστίζει το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης δυστυχώς δε βρίσκεται πίσω μας. Η επίτευξη άμεσης λύσης κρίνεται επιτακτική ώστε να ασχοληθούμε επιτέλους και οι αιρετοί της νέας θητείας με πράγματα που έχουν πραγματική σημασία. Δηλώνουμε ότι σε κάθε περίπτωση θα καταβάλουμε, όπως κάνουμε πάντα, κάθε δυνατή προσπάθεια για την υπέρβαση των προβλημάτων στη συγκρότηση της διοίκησης του ΤΕΕ, παρά τα εμπόδια που πιστεύουμε ότι κάποιοι συνειδητά δημιουργούν. Εμμένουμε στην αρχική μας άποψη για διοικητικό μοντέλο ευρείας αποδοχής και δεν είμαστε διατεθειμένοι να εμπλακούμε σε συζητήσεις που θα καταλήξουν σε εύθραυστες πλειοψηφίες. Άλλωστε, όπως ειπώθηκε και από την πλευρά των «Ανεξαρτήτων», την ώρα που εξέφραζαν τη διαφωνία τους για το αν θα πρέπει να γίνει συζήτηση για να καταλήξουμε σε μία πολιτική συμφωνία εντός της διαδικασίας της Αντιπροσωπείας: «Το αναλογικό σύστημα που επικρατεί στο ΤΕΕ είναι τέτοιο ώστε να δίνει λύσεις. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…