Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα “Να βάλουμε γκολ στον αγώνα ενάντια στο bullying”

“Να βάλουμε γκολ στον αγώνα ενάντια στο bullying”

0
panel filiko

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό οι Δήμος Ξάνθης, ΕΠΣ και οι γυναικείες ποδοσφαιρικές ομάδες «Βασίλισσες» και Εθνική Ενόπλων Γυναικών

Την Τετάρτη (22/03) στις 11:00 στο γήπεδο ΑΟΞ φιλικό παιχνίδι ενημερωτικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα

Συνέντευξη τύπου με θέμα τον αυριανό ποδοσφαιρικό αγώνα – ενημερωτικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα – παραχώρησαν χθες οι φορείς που διοργάνωσαν τη φιλική αναμέτρηση «Βασίλισσες της Θράκης» – «Εθνική Γυναικών Ενόπλων και Σωμάτων Ασφαλείας». Ο αγώνας θα διεξαχθεί το πρωί της Τετάρτης (22/03 στις 11:00) στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ., με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΦΩΤΟ: Το πάνελ ομιλητών στη χθεσινή συνέντευξη τύπου. Από αριστερά: Αλεξούδης Α. (προπ.), Πανίδης Γ. (πρόεδρος ΕΠΣ), Δημαρχόπουλος Χ. (δήμαρχος Ξάνθης), Γκιρτζίκη Α. (αντιδήμαρχος αθλητισμού), Κουτρουλός Απ. (προπ.)

Όπως τονίσαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, η προσπάθεια είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς αφορά την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου και ειδικότερα των μαθητών για τον σχολικό εκφοβισμό (bullying) και την αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ παράλληλα θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς οι διοργανωτές αντί αντιτίμου για εισιτήριο καλούν τους μαθητές που θα παρευρεθούν στη φιλική αναμέτρηση και όλους τους θεατές, να προσφέρουν ρούχα ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα συγκεντρωθούν και θα διανεμηθούν στη συνέχεια σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που έγινε στο Δημαρχείο Ξάνθης, στο ¨πάνελ¨ των ομιλητών παρευρέθηκαν από πλευράς Δήμου ο Δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος και η αντιδήμαρχος αθλητισμού κα. Αλεξία Γκιρτζίκη, από πλευράς ΕΠΣ Ξάνθης ο πρόεδρος Γιώργος Πανίδης και οι προπονητές των δύο ομάδων, Απόστολος Κουτρουλός (Εθνική Γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας) και Ανέστης Αλεξούδης (ξανθιώτικη ομάδα ¨Βασίλισσες¨της Θράκης¨).

Στη συνέντευξη τύπου οι ομιλητές δήλωσαν:

Δημαρχόπουλος Χ. (Δήμαρχος Ξάνθης): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα τοπικά ΜΜΕ που στηρίζουν την προσπάθεια του Δήμου και είναι παρόντες σε τέτοιου είδους δράσεις και όχι μόνο, αναδεικνύοντας τα ζητήματα του Δήμου. Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το ΔΣ της ΕΠΣ Ξάνθης, όπως και την αντιδήμαρχο αθλητισμού κα. Γκιρτζίκη που είχαν την ιδέα για το φιλικό και την κάνουν πράξη, όπως και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και την ομάδα «Βασίλισσες της Θράκης» που ο καθένας από την πλευρά του βοήθησε τα μέγιστα για τη διεξαγωγή του φιλικού αγώνα.

Το «bullying» απασχολεί όλες τις οικογένειες και την κοινωνία και τέτοιες δράσεις βοηθούν στην ενημέρωση και στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Η συνολική προσπάθεια για τη διεξαγωγή του φιλικού, πέρα από την αντιμετώπιση του ¨μπούλινγκ¨ έχουν να κάνουν με τη βοήθεια που θα συγκεντρωθεί προκειμένου να ανακουφισούν οικογένειες που μαστίζονται απο την κρίση. Θα ήθελα τέλος να καλέσω τους προϊσταμένους της εκπαίδευσης να παροτρύνουν και να βοηθήσουν στο να βρεθούν οι μαθητές στον αγώνα, καθώς στο συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό απευθύνεται κυρίως το μήνυμα κατά του μπούλινγκ».

Γκιρτζίκη Αλεξία (αντιδήμαρχος αθλητισμού): «Όλοι θυμόμαστε το θλιβερό γεγονός στα Ιωάννινα το 2015 (σ.σ. υπόθεση Γιακουμάκη) και τι συνέπειες μπορεί να έχει το μπούλινγκ. Επειδή ως λαός ξεχνάμε εύκολα, θέλουμε το φιλικό της Τετάρτης να σταθεί αφορμή για μία νέα ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, έτσι ώστε να αναπτύξουμε αντιστάσεις ενάντι σε αυτό το φαινόμενο που συναντάται δυστυχώς σε πολλούς χώρους, ανάμεσα τους τα σχολεία. Και μιας και μιλάμε για ένα φιλικό ποδοσφαίρου, θα χρησιμοποιήσω έναν αθλητικό όρο και θα έλεγα ότι ο αγώνας ενάντια στο bullying είναι συνεχής, σε αυτόν τον αγώνα καλούμαστε όλοι να βάλουμε γκολ. Θα πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας ότι πρέπει να σεβόμαστε τους πάντες αλλά να μη φοβόμαστε κανέναν. Υψώνουμε τείχος ενάντια στο μπούλινγκ, το ¨μαρκάρουμε¨ Â και το απομονώνουμε οριστικά. Θα ήθελα με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τις δύο ομάδες που θα πάρουν μέρος στο φιλικό για την πρωτοβουλία τους».

Πανίδης Γ. (πρόεδρος ΕΠΣ): «Να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Ξάνθης και το τμήμα άθλησης του Δήμου και την κα. Γκιρτζίκη για την υποστήριξη τους, ώστε να διοργανωθεί ο φιλανθρωπικός αγώνας. Πριν περίπου τρεις εβδομάδες, αντιπροσωπεία του Υπ. Εθνικής Αμύνης βρέθηκε στην Ξάνθη και ζήτησε να διεξαχθεί το φιλικό. Χωρίς δισταγμό δεχθήκαμε την πρόσκληση καθώς θέλουμε με κάθε ευκαιρία να βοηθάμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Το ποδόσφαιρο έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει κόσμο και να βοηθήσει στο να σταλεί το μήνυμα. Πιστεύω ο καθένας μας έχει στη ντουλάπα του ένα ρούχο που δεν χρειάζεται, ή μπορεί να πιει ένα καφέ λιγότερο και το αντίτιμο να δοθεί για την ενίχυση του έργου».

Κουτρουλός Απ. (προπονητής Εθνικής Γυν. Εν. Δυν.): «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που είμαι στην Εθνική Γυναικών Ενόπλων και Σωμάτων Ασφαλείας και θα δώσουμε το φιλικό με αυτό το σκοπό. Θέλω να πιστεύω ότι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό θα στηρίξουμε την εκδήλωση και θα πάνε όλα καλά».

Αλεξούδης Ανέστης (προπ. ¨Βασίλισσα της Θράκης¨): «Είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα μας να συμμετέχουμε στο φιλικό. Θα ήθελα να καλέσω όλο τον κόσμο να ανταποκριθεί στην προσπάθεια και να προσφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τις ευπαθείς ομάδες. Από εκεί κι έπειτα πιστεύω ότι θα παρουσιάσουμε ένα όμορφο παιχνίδι που θα ικανοποιήσει τους θεατές».

Το «ραντεβού» των δύο γυναικείων ομάδων ποδοσφαίρου λοιπόν ορίστηκε για αύριο (Τετάρτη) το πρωί (11:00), στο γήπεδο του ΑΟΞ και αναμένεται να υπάρξει ανταπόκριση από τους Ξανθιώτες που έχουν αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι μπορούν να στηρίξουν ανάλογες προσπάθειες.

Καλτέκης Δημήτρης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…