Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Κομπλέ» η Ξάνθη ενόψει ΠΑΣ

«Κομπλέ» η Ξάνθη ενόψει ΠΑΣ

0
lucero xanthi giannina

Χωρίς απουσίες η ξανθιώτικη ομάδα στα Ιωάννινα. Ο Στυλιαράς (Αιτ/νίας) ¨ρέφερι¨ της σαββατιάτικης (15:00) αναμέτρησης

Αλλάζει οριστικά σελίδα η Super League: Πρωτάθλημα με 14 ομάδες και πρωταθλητής μέσω πλέι οφ!

Την τελική ευθεία της προετοιμασίας της για την αναμέτρηση του Σαββάτου διανύει η Ξάνθη. Η ξανθιώτικη ομάδα γυμνάστηκε χθες για τελευταία φορά σε δυνατούς ρυθμούς πριν την σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα για την 26η αγωνιστική, με το ασκησιολόγιο τα Πέμπτης να περιλαμβάνει προθέρμανση με τρέξιμο, νευρομυϊκό συντονισμό και passing game, ενώ στη συνέχεια ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του, έδωσαν τις οδηγίες τους στα παιχνίδια μικρών αγωνιστικών χώρων και στο “διπλό” τακτικής.

Στη χθεσινή προπόνηση που ήταν ουσιαστικά και η τελευταία πριν τον αγώνα του Σαββάτου, συμμετείχαν και οι Χαμζά Γιουνές και Κασά Καμαρά που επέστρεψαν από τις υποχρεώσεις των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων των χωρών τους, με αποτέλεσμα ο Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει στη διάθεση του όλους τους παίκτες, καθώς δεν προκύπτουν απουσίες λόγω τραυματισμών ή τιμωριών.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί με το καθιερωμένο χαλάρωμα ενώ στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει οδικώς για την πόλη των Ιωαννίνων, όπου θα διανυκτερεύσει και ο Ρουμάνος προπονητής θα δώσει τις τελευταίες οδηγίες στους ποδοσφαιριστές ενόψει του αυριανού αγώνα.

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκαν χθες από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές που θα διευθύνουν τις αναμετρήσεις του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, με τον Στυλιαρά (ΕΠΣ Αιτ/νίας) να ορίζεται στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη. Βοηθοί του θα είναι οι Ποντίκης (1ος – ΕΠΣ Πρέβεζας) και Μεϊντανάς (2ος – ΕΠΣ Αχαΐας), ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Πουλήμας (ΕΠΣ Κέρκυρας).

Αλλάζει οριστικά σελίδα η Super League: Πρωτάθλημα με 14 ομάδες και πρωταθλητής μέσω πλέι οφ!

Αλλάζει οριστικά σελίδα η Super League! Στο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (29/3) τέθηκε επί τάπητος το πλάνο της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος.

Και μετά την ψηφοφορία από τους 16 εκπροσώπους των ΠΑΕ, η απόφαση που πάρθηκε είναι η εξής: από την ερχόμενη κιόλας σεζόν (2017-2018) ο τίτλος του πρωταθλητή θα κρίνεται μέσα από τη διαδικασία των play off ανάμεσα στις ομάδες που τερματίσουν στις θέσεις 1-6, ενώ από τη μεθεπόμενη σεζόν (2018-2019) οι ομάδες της Super League θα μειωθούν κατά δύο και το πρωτάθλημα θα διεξάγεται με 14 ομάδες!

Για τα play off την αγωνιστική περίοδο 2017-18, οι αγώνες κατάταξης θα αφορούν τις θέσεις 1-6. Δύο ομάδες θα υποβιβαστούν απευθείας (θέσεις 15-16), ενώ εκκρεμεί τι θα γίνει με τα υπόλοιπα εισιτήρια. Το επικρατέστερο σενάριο είναι η 15η και η 16η ομάδα να υποβιβαστούν απευθείας, ενώ η 13η και η 14η θα διεκδικήσουν μία θέση στην Super League παίζοντας μίνι πρωτάθλημα με τον δεύτερο της Football League. Ο πρώτος της β’ κατηγορίας ανεβαίνει απευθείας.

ΑΕ Λάρισα, Παναιτωλικός και Λεβαδειακός ψήφισαν “όχι” στη μείωση των ομάδων, η ΕΠΟ λευκό, ενώ υπέρ τάχθηκαν οι υπόλοιπες 13 ομάδες.

Να σημειώσουμε ότι με αγώνες κατάταξης στις θέσεις 1-6 συνεπάγεται μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών οι οποίες θα «κουμπώσουν» στις 30 της κανονικής περιόδου. Την επόμενη περίοδο δηλαδή, θα γίνουν συνολικά 40 αγωνιστικές, τέσσερις περισσότερες από την τρέχουσα σεζόν (μαζί με τα πλέι οφ).

Πανόπουλος: «Ήταν ένα Δ.Σ. μπάχαλο. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για τα αποτελέσματα»

Στο ΔΣ αντίθετα δεν ελήφθη απόφαση για την αναδιανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με τον ιδιοκτήτη της Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο, να επισημαίνει: “Εγώ θα σας πω την άποψή μου ως Ξάνθη. Σήμερα είδαμε ένα Δ.Σ. μπάχαλο. Λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε εάν θα υλοποιηθούν. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Μάλλον απαισιόδοξος είμαι ως προς το τι θα γίνει. Οι decision makers είναι οι μεγάλοι. Όπως ήδη ξέρετε η αναδιάρθρωση πέρασε με οριακή πλειοψηφία. Είμαι ελεύθερος πολίτης και μπορώ να εκφράζω την άποψή μου.

Σας ξαναλέω ότι ήταν μπάχαλο με τα όσα άκουσα και όσα εκφράστηκαν εκεί. Βγήκαν κάποιες μικρές άκρες από αυτό το μπάχαλο. Συνεχίζουμε να έχουμε ένα τεράστιο ερωτηματικό για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να παίξει ρόλο και η Πολιτεία προκειμένου να προφυλάξει το ποδόσφαιρο. Δεν εννοώ με χορηγίες. Μιλάω για το κομμάτι που έχουμε θέσει ως λίγκα για το στοίχημα και τον αθλητικό νόμο σχετικά με την διαφάνεια για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Είναι κάτι το οποίο είναι λογικό και θεμιτό αυτό που είπε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ομάδων. Όσο για τη στάση των μεγάλων, δεν μπορώ να σας διαβάσω ακριβώς τι είπαν. Για την ακρίβεια μπορώ να σας το διαβάσω αλλά δεν θα ήθελα να εκφραστώ. Πίσω από κάθε τους λέξη και στάση μου δείχνουν ότι κρύβεται κάτι άλλο. Υπάρχει ένα μεγάλο ναι μεν, αλλά με τέσσερις προϋποθέσεις».

SUPER LEAGUE

26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

15.00: ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη

Διαιτητής: Στυλιαράς (ΕΠΣ Αιτ/νίας)

17.15: Λεβαδειακός – Βέροια

Διαιτητής: Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)

19.30: Ολυμπιακός – Πλατανιάς

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

ΚΥΡΙΑΚΗ 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

15.00: Πανιώνιος – Ατρόμητος Αθ.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)

17.15: Κέρκυρα – Ηρακλής

Διαιτητής: Τζήλος (ΕΠΣ Λάρισας)

17.15: Π.Α.Ο.Κ. – Λάρισα

Διαιτητής: Κιοτζένης (ΕΠΣ Ξάνθης)

17.15: Παναιτωλικός – Αστέρας Τρ.

Διαιτητής: Μπλάνας (ΕΠΣ Μεσσηνίας)

19.30: A.E.K. – Παναθηναϊκός

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)

* Όλες οι αναμετρήσεις της Super League μεταδίδονται από τα κανάλια Novasports.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 54

2. Πανιώνιος 48

3. Π.Α.Ο.Κ. 46

4. Παναθηναϊκός 45

5. A.E.K. 43

6. Πλατανιάς 41

7. Α.Ο. Ξάνθη 40

8. Ατρόμητος Αθ. 35

9. ΠΑΣ Γιάννινα 34

10. Κέρκυρα 29

11. Παναιτωλικός 27

12. Λάρισα 24

13. Αστέρας Τρ. 22

14. Λεβαδειακός 19

15. Ηρακλής 16

16. Βέροια 16

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …