Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ήρθε η Άνοιξη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ήρθε η Άνοιξη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

0
parko kiklof4

Με «χελιδόνια» τους “Xanthi Runners” και την Αυτοκινητιστική Λέσχης Ξάνθης που ανέλαβαν να αξιοποιήσουν το Πάρκο

Μαθήματα οδηγικής συμπεριφοράς από την Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης και προπονήσεις αθλητών «Xanthi Runners»

Ήρθε η …Άνοιξη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αβδήρων. Μετά από σειρά ετών που ήταν εγκαταλειμμένο και ρημαγμένο …ζωντάνεψε και πρόκειται να αξιοποιηθεί για αθλητικές δράσεις. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων να παραχωρηθεί για χρήση σε δύο συλλόγους και συγκεκριμένα την «Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης» και τους “Xanthi Runners” έδωσε το «πράσινο φως» για αξιοποίηση του Πάρκου. Να σημειώσουμε πως αρχικά ήταν σε εξέλιξη μια προσπάθεια παραχώρησης στον Ποδηλατικό Σύλλογο «ΠΗΓΑΣΟΣ» που ωστόσο δεν ευοδώθηκε και τελικά εγκαταλείφτηκε.

Μαθήματα οδηγικής συμπεριφοράς από την Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης

Η «Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης» ιδρύθηκε το 1978 αριθμεί 230 ενεργά μέλη και πάνω από 2000 φίλους, ενώ θεωρείται ο καλύτερος σύλλογος στην Βόρεια Ελλάδα και στους 5 – 6 καλύτερους όλης της χώρας. Έχει διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων και οι αθλητές του έχουν τιμηθεί με πολλές διακρίσεις σε αγώνες. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Γιάννης Ζερζελίδης, σε κάθε περίπτωση σε κάθε πόλη πρέπει να υπάρχει ένα κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού καθόσον έχει να ωφεληθεί πολλαπλώς η τοπική κοινωνία. Ειδικότερα ανέφερε πως στους στόχους του συλλόγου είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η διαπαιδαγώγηση ιδιαίτερα των νέων ώστε να αποκτήσουν οδηγική παιδεία, προκειμένου να βελτιωθεί η οδηγική τους συμπεριφορά μέσω της σωστής εφαρμογής των Κανόνων Οδικής Κυκλοφορίας που δρα αποτρεπτικά στη πρόκληση ατυχημάτων. Επίσης η διοργάνωση εκδηλώσεων για το αυτοκίνητο λειτουργεί ως πόλος έλξης για τους λάτρεις τους που το συνδυάζουμε και ως εκδρομή, δημιουργώντας έτσι το υπόβαθρο για την αύξηση αυτής της μορφής του …μηχανοκίνητου τουρισμού με σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία: «Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε τον χώρο ως ένα κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θέλουμε να διδάξουμε στην νεολαία μας την σωστή οδηγική συμπεριφορά στους δρόμους. Γι αυτό έχουμε σκοπό να πάρουμε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και να διοργανώσουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια με ειδικούς. Θέλουμε να προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία και αυτός ο χώρος μας δίνει τη δυνατότητα να το κάνουμε», σημείωσε ο κ. Ζερζελίδης.

Οι “Xanthi Runners” θα προπονούνται στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης θα μοιραστεί το Πάρκο με τους “Xanthi Runners” ένα νεοσύστατο σύλλογο για αθλητές δρομείς που παίρνουν μέρος σε αγώνες. Ιδρύθηκε το 2014, έχει 90 ενεργά μέλη και έχει ήδη στο ενεργητικό του τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις του Δημοκριτείου Ημιμαραθωνείου, ο οποίος διοργανώνεται την τελευταία Κυριακή του Νοέμβρη και έλαβαν μέρος πάνω από 1.500 δρομείς. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Πυργελής το Πάρκο θα το αξιοποιήσουν για προπονητικούς λόγους: «Ήδη έχουμε διαμορφώσει μια κυκλική διαδρομή 1,5 χιλιομέτρου με γκαζόν. Αυτό δίνει την δυνατότητα σ’ όσους θέλουν να προπονούνται να το κάνουν Θα φροντίσουμε και τον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο. Είναι ένας πολύ καλός χώρος για προπονήσεις γιατί το καλοκαίρι έχει σκιά».Αναφορικά με την …συγκατοίκηση και των δύο συλλόγων τόσο ο κ. Ζερζελίδης όσο και ο κ. Πυργελής τόνισαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και «καλή διάθεση να υπάρχει και χίλιοι καλοί χωράνε…»

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…