Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ένας χρόνος διαγωνισμοί για… λάμπες, τους «άλλαξαν τα φώτα»

Ένας χρόνος διαγωνισμοί για… λάμπες, τους «άλλαξαν τα φώτα»

0
oikonomiki14-3-17

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού του δήμου Ξάνθης – Ξανθιώτης ο μειοδότης

Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής εκλέχθηκε ο Αχμέτ Καρά με πρόεδρο τον Κυριάκο Παπαδόπουλο

Σε μία μόνο συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ξάνθης προήδρευσε ο Δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος μετά τις εκλογές και τον ορισμό των νέων μελών των Επιτροπών. Ο Αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος επανήλθε στην θέση του προέδρου της Επιτροπής και από την θέση αυτή χθες ανακοίνωσε την διαδικασία εκλογής Αντιπροέδρου εκ μέρους της αντιπολίτευσης μεταξύ των μελών της Επιτροπής. Την θέση κατέλαβε ο δικηγόρος Αχμέτ Καρά, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, με 9 ψήφους επί 9 παρόντων μελών της Επιτροπής (Κυριάκος Παπαδόπουλος, Θωμάς Ηλιάδης, Αναστάσιος Θεοδωρίδης, Πασχάλης Λύρατζης, Μποζ Ραμαδάν, Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης, Αχμέτ Καρά, Γεώργιος Μυλωνάς και Μπαντάκ Σιαμπάν).

Ένας χρόνος με διαγωνισμούς για να προμηθευτεί ο δήμος… λάμπες

Το δεύτερο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε την έγκριση του πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών του διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια Ηλεκτρολογικού Υλικού έτους 2016». Ένας διαγωνισμός που ‘’σέρνεται’’ επί μήνες τώρα σε κάθε σχεδόν Οικονομική Επιτροπή και ενώ η ανάγκη για αγορά ακόμη και λαμπτήρων φωτισμού σε δημόσιους χώρους ήταν επιτακτική. Εν τέλει ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε στον μειοδότη κ. Καταβελάκη από την Ξάνθη. Θυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός αυτός ξεκίνησε ως ηλεκτρονικός διαγωνισμός ύψους 300.000 ευρώ για τις ανάγκες του δήμου για δύο έτη και μετά από αλλεπάλληλες ενστάσεις κατέληξε άγονος. Πέρασε μετά σε πρόχειρο διαγωνισμό, ο οποίος μόλις τώρα ολοκληρώθηκε, ένα χρόνο μετά την έναρξη των διαδικασιών. Για το θέμα ψήφισαν ‘’λευκό’’ τα τρία μέλη της αντιπολίτευσης.

Ανατροπές προτάσεων ανάληψης που αναμένουν επί μήνες τον Επίτροπο

Ομόφωνα και χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση εγκρίθηκαν τόσο το πρακτικό διενέργειας διαγωνισμού που αφορά την «προμήθεια δενδρυλλίων – φυτών 2017», όσο και το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης «Προμήθεια διαφόρων ειδών φαρμακείου έτους 2016». Για το θέμα της έκφρασης απόψεων επί της προσφυγής της επιχείρησης Ραδίογλου Ν. – Ελευθεριάδης Χ.Ο.Ε. για το διαγωνισμό «Προμήθεια τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής και επισιτιστικής ή και βασικής υλικής συνδρομής του ΤΕΒΑ», ο υπηρεσιακός υπάλληλος ενημέρωσε ότι η πρόταση είναι να μην συζητηθεί καν το θέμα της προσφυγής, γιατί αυτή κατατέθηκε εκπρόθεσμα μετά την παρέλευση του δεκαημέρου, κάτι που έγινε δεκτό ομόφωνα με μοναδικό ‘’λευκό’’ αυτό του κ. Μπαντάκ. Μερικές εξηγήσεις παραπάνω ζήτησαν τα μέλη της αντιπολίτευσης και ιδιαιτέρως ο νέος αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Καρά, ως νέος μέλος και της Οικονομικής, για το θέμα των συμπληρωματικών ανατροπών προτάσεων ανάληψης υποχρεώσεων οικονομικού έτους 2016. Όπως ενημέρωσαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι, αφορούν κυρίως τιμολόγια τα οποία κατατέθηκαν στο τέλος της χρονιάς και για τα οποία είχαν δεσμευθεί χρήματα, τα οποία και μεταφέρονται εκ νέου ώστε να πληρωθούν. Στην ερώτηση του κ. Μπαντάκ γιατί από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα δεν έχουν πληρωθεί, ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε ότι κάποια καθυστερούν γιατί δεν προσκομίζουν οι επιχειρηματίες π.χ. φορολογική ενημερότητα, και άλλα γιατί καθυστερούν στον Επίτροπο, με ‘’λευκό’’ και πάλι από τα μέλη της αντιπολίτευσης. Ομόφωνα εγκρίθηκε το πρακτικό της φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας ακινήτου στη θέση Λίμνες στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης επιφάνειας 305 τ.μ., που ήταν και το τελευταίο της συνεδρίασης.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…