Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 4 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

4 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

0
moyseio

Εγκρίθηκαν από τον ΑΣΕΠ 2 θέσεις φυλάκων και 1 TΕ Διοικητικού Προσωπικού

Προκήρυξη για 1.314 προσλήψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Εγκρίθηκαν από τον ΑΣΕΠ 4 θέσεις για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης.Συγκεκριμένα η έγκριση αφορά 2 προσλήψεις ημερήσιων φυλάκων και 1 θέση νυχτερινού καθώς επίσης και 1 θέση ΤΕ Λογιστού. Οι προσλήψεις αυτές εντάσσονται στην νέα μεγάλη προκήρυξη για 1.314 θέσεις εποχικής απασχόλησης σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ετοιμάζει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η πλειονότητα των θέσεων αφορά φύλακες, εργάτες και προσωπικό καθαριότητας, ενώ όσοι προσληφθούν θα υπογράψουν συμβάσεις διάρκειας επτά μηνών.Η υπουργική απόφαση, η οποία φέρει την υπογραφή της αρμόδιας υπουργού, Λυδίας Κονιόρδου, έχει ήδη αναρτηθεί στο πρόγραμμα «Διαύγεια» και έχει αποσταλεί τόσο στους φορείς εποπτείας του υπουργείου, όπου θα απορροφηθεί το προσωπικό, όσο και στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και στο ΑΣΕΠ, τα οποία θα αναλάβουν να «τρέξουν» τον διαγωνισμό.Οι θέσεις κατανέμονται σε πέντε ειδικότητες της τεχνολογικής, δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ως εξής:

• ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων, 1.168 θέσεις

• ΔΕ Νυκτοφυλάκων, 132 θέσεις,

• ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας, επτά θέσεις,

• ΥΕ Εργατών, πέντε θέσεις, και

• ΤΕ Λογιστών, δύο θέσεις.

Οι επιτυχόντες θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας επτά μηνών.

Προσλαμβάνονται 50 εποχικοί στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο φορέας θα εντάξει στο δυναμικό του για διάστημα οκτώ μηνών νέους συνεργάτες

Την πρόσληψη 50 εποχικών ανακοίνωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) Ν.Π.Ι.Δ., ο οποίος εποπτεύεται από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πιο συγκεκριμένα, ο φορέας θα εντάξει στο δυναμικό του για διάστημα οκτώ μηνών νέους συνεργάτες, οι οποίοι θα αναλάβουν την επικαιροποίηση Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων με χαρτογραφικά στοιχεία (ορθοφωτοχάρτες, διανύσματα, κάλυψη/επιλεξιμότητα γης), στη Κεντρική Υπηρεσία και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Μακεδονίας-Θράκης και Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ ή ΤΕ), σύμφωνα με το dimosio.gr. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 13 Μαρτίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους, είτε αυτοπροσώπως, στα κατά τόπους γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΟΠΕΚΕΠΕ, Δ/νση Διοικητικής & Οικονομικής Υποστήριξης, Δομοκού 5, Τ.Κ. 10445 – Αθήνα, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Διαχείρισης Προσωπικού.

Θέσεις στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

1 με Πτυχίο ΤΕ Τμήματος Νοσηλευτικής

Αιτήσεις μέχρι 20.3.2017.

https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%9C%CE%9A%CE%A146%CE%A8%CE%96%CE%A51-%CE%99%CE%9B%CE%A3?inline=true

1 Απόφοιτος/η Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Αιτήσεις μέχρι 20.3.2017.

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A9%CE%A1946%CE%A8%CE%96%CE%A51-%CE%A7%CE%9F2?inline=true

Σε προγράμματα του Δημοσίου θα απασχολούνται οι άνεργοι του ΟΑΕΔ

Νέα τροπολογία

Δυνατότητα ένταξης σε ειδικά προγράμματα απασχόλησης στον δημόσιο τομέα δίνει σε ομάδες ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ το υπουργείο Εργασίας, παρέχοντας ταυτόχρονα το περιθώριο σε εγγεγραμμένους άνεργους να εργάζονται ως και 70 μεροκάματα τον χρόνο (π.χ. σεζόν) χωρίς να χάνουν την ιδιότητα του ανέργου.Με τροπολογία που κατέθεσε χθες επεκτείνει τη δυνατότητα που σήμερα παρέχεται αποκλειστικά σε μακροχρόνιους ανέργους και σε άλλες ευπαθείς ομάδες ανέργων. Σκοπός του «έκτακτου μέτρου», όπως περιγράφεται από το υπουργείο, είναι η ανάσχεση της ανεργίας. Γι’ αυτό διευρύνεται η δυνατότητα σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων απασχόλησης ορισμένου χρόνου στον δημόσιο τομέα σε ομάδες ανέργων με ομοειδή χαρακτηριστικά, όπως τον τομέα της προηγούμενης απασχόλησής τους, την επαγγελματική τους κατάρτιση, τους τίτλους σπουδών τους, ηλικιακή ομάδα κ.ά., με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες. Ταυτόχρονα εξαιρείται από τη διαδικασία πρόσληψης μέσω Α.Σ.Ε.Π. και το προσωπικό που προσλαμβάνεται σε δήμους, Περιφέρειες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες σε εκτέλεση ειδικών προγραμμάτων, που καταρτίζονται από τον ΟΑΕΔ, όπως η Κοινωφελής Εργασία (για την ομογενοποίηση της ορολογίας, χρησιμοποιούμενης στα προγράμματα προώθησης της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα ανέργων).

Έως 70 ημερομίσθια

Με την ίδια τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ που πραγματοποίησαν έως και 70 ημερομίσθια ανά δωδεκάμηνο, να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, αφαιρουμένου του ως άνω χρόνου εργασίας τους και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι. Ανοίγει δηλαδή παράθυρο ώστε να ρυθμιστεί το συχνό φαινόμενο της «περιστασιακής εργασίας» των ανέργων που αναγκάζονται συχνά να δουλέψουν «μαύρα» για να μην χάσουν χρόνο ανεργίας και μαζί τα δικαιώματά τους.Προϋπόθεση για την εφαρμογή είναι ο υπολογισμός του 12μηνου να εκκινείται από ημερομηνία κατά την οποία ο δικαιούχος ήταν άνεργος και να καταλήγει επίσης σε ημερομηνία κατά την οποία είναι άνεργος. Δεν μπορούν να επικαλεσθούν την προτεινόμενη διάταξη οι άνεργοι των οποίων η κατάσταση ανεργίας διακόπηκε από τη μη ανανέωση του δελτίου τους.

Σε 200 προσλήψεις προχωρά η ΕΡΤ εντός Απριλίου

Με στόχο την μείωση του κόστους και την ορθή λειτουργία του φορέα μπαίνει τέλος στις εργολαβίες στην ΕΡΤ. Συνολικά 500 ως 600 εργαζόμενοι εργάζονται σήμερα στην ΕΡΤ μέσω εταιρειών. Το σύστημα ανάθεσης εργασιών του Ραδιομέγαρου σε εταιρείες, παράλληλα με το υφιστάμενο προσωπικό, οδεύει προς το τέλος του. Οι περισσότερες από τις εργολαβίες θα αντικατασταθούν με θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, οι οποίες θα προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα, ανάλογα και με τα κενά που θα προκύψουν, καθώς θα εφαρμοστεί και ο νόμος της κινητικότητας, που επιτρέπει την άμεση μετάταξη υπαλλήλων. Σήμερα στην ΕΡΤ εργάζονται 2.278 άνθρωποι, εκ των οποίων περίπου οι 620 είναι δημοσιογράφοι. Οι υπόλοιποι περίπου 1.600 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων εργάζονται σε όλη την Ελλάδα, χωρίς να μπορούν να καλυφθούν τα κενά. Στο επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν άμεσα 52 θέσεις και άλλες 150 ως τον Απρίλιο

Kάτω από 800 ευρώ μικτά οι πιο πολλοί μισθοί στον ιδιωτικό τομέα

Σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση του 2017 από το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας

Κακά μαντάτα για την πορεία της οικονομίας και της αγοράς εργασίας φέρνει το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση του 2017. Η μείωση των μισθών σε επίπεδα κάτω των 800 ευρώ μικτά για περισσότερους από τους μισούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, η εντυπωσιακή αύξηση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, η απόλυτη κυριαρχία των συμβάσεων μερικής απασχόλησης έναντι της πλήρους απασχόλησης και η σημαντική αύξηση του ποσοστού φτώχειας από το 27,7% που ήταν το 2010 στο 35,7% το 2015, αποτελούν πλέον την πραγματικότητα της αγοράς εργασίας.

Σύγκριση μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Σύμφωνα με την έκθεση του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ, η κατανομή των μηνιαίων αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα είναι η εξής: έως 799 ευρώ ποσοστό 51,6% (15,2% μέχρι 499 ευρώ, 23,6% μεταξύ 500-699 ευρώ και 12,8% μεταξύ 700-799 ευρώ), μεταξύ 800 και 999 ευρώ ποσοστό 17,3% και άνω των 1.000 ευρώ ποσοστό 17,8% (11,1% μεταξύ 1.000-1.299 ευρώ και 6,7% άνω των 1.300 ευρώ). Αντίστοιχα, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα: κάτω των 800 ευρώ ποσοστό 11% (3,1% έως 499 ευρώ, 3,5% μεταξύ 500-699 ευρώ και 4,4% μεταξύ 700-799 ευρώ), μεταξύ 800-999 ευρώ ποσοστό 23,6% και άνω των 1.000 ευρώ ποσοστό 54,4% (38,5% μεταξύ 1.000-1.299 ευρώ και 15,7% άνω των 1.300 ευρώ).

Σχεδόν 30% η πραγματική ανεργία

Όσον αφορά τα εργασιακά, το Ινστιτούτο εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του, καθώς σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις, το πραγματικό ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 29,6%.Ειδικότερα, η ανεργία στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών βρίσκεται στο 44,2%, στην ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών στο 33,2%, στην ηλικιακή ομάδα 30-44 ετών στο 21,5%, στην ηλικιακή ομάδα 45-64 ετών στο 18,5% και τέλος στην ηλικιακή ομάδα 65-74 στο 13%.

Επιμέλεια:Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…