Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ασφάλεια και έλεγχο των συνόρων υποσχέθηκε η ΝΔ από την Ξάνθη

Ασφάλεια και έλεγχο των συνόρων υποσχέθηκε η ΝΔ από την Ξάνθη

0
panel nd17

Δριμύ κατηγορώ από Μ. Βαρβιτσιώτη, Ν. Παναγιωτόπουλο και Λ. Αυγενάκη σε εκδήλωση για την μεταναστευτική πολιτική

Διαχειριστική ανεπάρκεια Μουζάλα και Κυβέρνησης στο προσφυγικό κατήγγειλε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας ότι κατασπαταλήθηκαν πόροι χωρίς προγραμματισμό

Η μεταναστευτική πολιτική συζητήθηκε σε εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης και της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΔ στην Ξάνθη το απόγευμα της Κυριακής 5 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο Z-Palace. Στην πολιτική εκδήλωση με θέμα «Νέα Δημοκρατία Ξεκίνημα Αλήθειας και Ελπίδας για την Ελλάδα. Μεταναστευτική Πολιτική σε συνδυασμό με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» ομιλητές ήταν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πρώην Υπουργός και τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής ΝΔ και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος πρώην υπουργός και τομεάρχης δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βουλευτής Καβάλας. Σύντομο χαιρετισμό πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ξάνθης Ηλίας Οικονόμου, καθώς και η δημοσιογράφος Βασιλική Νάκου. Ευρισκόμενος στην Θάσο, παρέστη στην εκδήλωση και ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ευχόμενος δύναμη και κουράγιο όχι μόνο για τις επερχόμενες εκλογές, αλλά κυρίως για το διάστημα μετά τις εκλογές, τονίζοντας την σημαντική δουλειά που πρέπει να γίνει μέχρι η Ελλάδα να γυρίσει στην ανάπτυξη και την κανονικότητα και οι Έλληνες πολίτες να αποκτήσουν πάλι το χαμόγελο στα χείλη, σημειώνοντας ότι αυτή θα είναι η πραγματική νίκη για την ΝΔ.

Δυναμική παρουσία παλαιών και νέων στελεχών της ΝΔ

nd zpalace17Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου της ΝΔ και όχι μόνο, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα. Παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, οι πρώην βουλευτές Γιώργος Παυλακάκης και Ακήφογλου Μπιρόλ, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης και η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου, οι πολιτευτές του κόμματος Κώστας Μαλάκης, Γεωργία Ανδρέου, Μουτζαχίντ Ντουκιαντζή, ο Διονύσης Βώβος και η Πελαγία Βώβου, ο Τομεάρχης της ΝΔ στο νομό Ροδόπης Κώστας Παπαβραμίδης, ο πρώην Δήμαρχος Βιστονίδας Νίκος Ζλάτκος, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης της ΠΑΜΘ Μιχάλης Αμοιρίδης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι όπως ο Δημήτρης Μπένης, ο Μανώλης Τσέπελης, ο Σωτήρης Τσιακίρογλου, ο Μανώλης Φανουράκης και η Δέσποινα Παρτσαλίδου, κομματικά στελέχη και φίλοι του κόμματος από όλη την Περιφέρεια, καθώς και πολλοί νέοι από την ΟΝΝΕΔ Ξάνθης, ενώ διακρίναμε τον Γιώργο Γκιρτζίκη και τον δικηγόρο Στέργιο Γιαλάογλου.

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Η ισότητα που επιδιώκει η κυβέρνηση, είναι ισότητα στην φτώχεια»

nd kinito17Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, άσκησε δριμύτατη κριτική για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, θυμίζοντας εν συντομία τα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά και τα όσα πράττει καθημερινά. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Έπεσα μέσα σε όλα εκτός από την πρόβλεψη που είχα ότι οι προσφυγικές ροές θα αυξηθούν από τον Έβρο. Τελικά έγινε από το Αιγαίο. Υπάρχουν όμως ήδη σήματα για κύματα από εκεί, τα οποία ήδη θα είχαμε αν η κυβέρνηση ξήλωνε τον φράχτη όπως ήθελε αρχικά». Τόνισε δε ότι «πρώην Κνίτες είναι αδύνατον να υλοποιήσουν ιδιωτικοποιήσεις, ας μη γελιόμαστε», εξηγώντας ότι η φιλοσοφία της αριστερής κυβέρνησης είναι ισοπέδωση της κατάστασης προς τα κάτω και ισότητα στην φτώχεια, χωρίς την δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών. Στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής τόνισε ότι οι όποιες πρωτοβουλίες πρέπει να γίνονται με την συναίνεση της κοινωνίας, η οποία δεν υπάρχει λόγω της έλλειψης κοινωνικής συνοχής. Ανέφερε συγκεκριμένα τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν στην γειτονική Καβάλα τα πρώτα κύματα προσφύγων από τα νησιά, χωρίς καμία ειδοποίηση και καμία οδηγία ή οργάνωση. «Όλα αντιμετωπίστηκαν από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους της περιοχής, ενώ από τους κυβερνώντες ακούγονται μόνο θεωρητικές συμβουλές», δήλωσε ο ίδιος.

«Με 1 δισ. ευρώ ο κάθε Δήμαρχος θα μπορούσε να προσφέρει πιο επαρκή φιλοξενία στους μετανάστες»

varvitsiotis augenakis17Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, επίσης άσκησε δριμύτατη κριτική στην ομιλία του για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ιδιαίτερα στο θέμα του μεταναστευτικού. Εξήγησε δε ότι πριν αναλάβει η τωρινή κυβέρνηση οι μεταναστευτικές ροές ήταν περίπου 40.000 τον χρόνο στην Ελλάδα και με την στάση και τις δηλώσεις των πολιτευτών του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο 1 εκατομμύριο. «Δεν κάναμε μαγικά πριν. Απλά αναγνωρίζαμε ότι υπάρχουν σύνορα και στην θάλασσα, θεωρούσαμε ότι έχουμε χώρα και όχι έναν χώρο», είπε με νόημα. Ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε ένα σύντομο απολογισμό των συνεπειών αυτής της πολιτικής στην Ευρώπη, που δημιούργησε τείχη και έκλεισε με το BREXIT στην Αγγλία. Ο ίδιος τόνισε ότι στη ΝΔ έχουν αποφασίσει να επαναφέρουν τον έλεγχο στα σύνορα και στα θαλάσσια σύνορα, να εμπλέξουν την τοπική αυτοδιοίκηση με γενναία χρηματοδότηση και να αποκλείσουν τις ΜΚΟ, κυρίως τις ξένες ΜΚΟ, και να επαναφέρουν την διαφάνεια στη διαχείριση αυτών των χρημάτων, που είναι χρήματα του Έλληνα και Ευρωπαίου φορολογούμενου πολίτη.

«Θα πρέπει να σταματήσει η συντήρηση πολεμικού κλίματος με την Τουρκία»

ntoukiantzi birol17Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία τηρεί την δέσμευσή της με την προφορική συμφωνία που έκανε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις μεταναστευτικές ροές, παρότι αυτή δεν τηρήθηκε από την ΕΕ με την έκδοση βίζας για τους Τούρκους πολίτες. «Η επιχορήγηση που λαμβάνει η Τουρκία είναι πολύ μεγάλη και ο κ. Ερντογάν θα προτιμήσει να κουνάει το δάχτυλο στην ΕΕ ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις παρά να τινάξει την συμφωνία στον αέρα», εκτίμησε ο ίδιος. Και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι φοβάται τις ροές μεταναστών από τον Έβρο, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται στην συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ. Για την συντήρηση του πολεμικού κλίματος με την Τουρκία από την πλευρά της κυβέρνησης και των ΜΜΕ επισήμανε ότι: «η χώρα έπρεπε να είχε μάθει από την κρίση των Ιμίων, που μας οδήγησε στο μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας, με έναν υπουργό για μίζες να είναι στη φυλακή και όλες τις συμβάσεις εκείνης της εποχής να είναι υπό προκαταρκτική εξέταση με οσμές απίστευτης οικονομικής κατάχρησης του δημόσιου χρήματος για προσωπικό πλουτισμό. Ας μην ‘’τσιμπάμε’’ τόσο εύκολα στα όσα λέει για εσωτερική του κατανάλωση ο κ. Ερντογάν και να μην παίζουμε με τη φωτιά των τεχνητών κρίσεων στο Αιγαίο, που μπορούν να γίνουν εύκολα ανεξέλεγκτες και να οδηγήσουν την Ελλάδα σε άσχημες περιπέτειες».

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες με απόφαση του Αρείου Πάγου

Τι θα γίνει με τις 12 έδρες που κατέχουν στη Βουλή Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε …