Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η Αισθητική Οδοντιατρική σε επιμορφωτική εκδήλωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

Η Αισθητική Οδοντιατρική σε επιμορφωτική εκδήλωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

0
aisthitiki-odontiatriki-full

Το Σάββατο 11 Μαρτίου, με ομιλητές τον αν. καθηγητή του ΑΠΘ Κ. Τολίδη και τον επ. καθηγητή του ΑΠΘ Π. Γερασίμου

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πρακτικό μέρος για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων

Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ξάνθης διοργανώνει το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, στην Ξάνθη και στο ξενοδοχείο Elisso – Xenia, επιστημονική ημερίδα με κεντρικό θέμα «Αισθητική Οδοντιατρική τεχνικές και μυστικά επιτυχίας».

Καλεσμένοι ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι: Κοσμάς Τολίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Α. Π. Θεσσαλονίκης και Πάρις Γερασίμου, Επίκουρος Καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Α. Π. Θεσσαλονίκης.

Μετά το θεωρητικό, θα ακολουθήσει και πρακτικό μέρος (Hand’s on), για περιορισμένο αριθμό (20) ατόμων, στο οποίο θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις διαστρωματικής τοποθέτησης ρητίνης, επιδιόρθωσης κεραμικών καθώς και άλλων κλινικών διαδικασιών με χρήση σύνθετης ρητίνης. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν πρακτικές επιδείξεις χρήσης διοδικών Laser και συσκευής αμμοβολής τύπου Aquacare.

Η πολυετής ακαδημαϊκή πείρα καθώς και η πλήρης επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση των ομιλητών, εγγυάται την επιτυχία της ημερίδας, στην οποία προσκαλεί όλα τα μέλη του και οδοντίατρους από ολόκληρη την Θράκη.

Ευχαριστώντας τις εταιρίες: ”Φλώρος Dental”, “Οδοντοπρομηθευτική Παπαδόπουλος – Unicon” και τον “Συνεταιρισμό Οδοντιάτρων Θεσσαλονίκης” που συμμετέχουν ως χορηγοί στην εκδήλωση, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ξάνθης απευθύνει την πρόσκλησή τους στους ενδιαφερόμενους, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, στην όμορφη πόλη της Ξάνθης.

Πληροφορίες για την ημερίδα

• Στο τέλος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

• Η ημερίδα μοριοδοτείται με 3 εκπαιδευτικά μόρια το θεωρητικό και 3 εκπαιδευτικά μόρια το πρακτικό μέρος

• Κόστος συμμετοχής στο Θεωρητικό μέρος: Δωρεάν

• Κόστος συμμετοχής στο Πρακτικό μέρος (20 συμμετέχοντες): 30,00€

• Δηλώσεις συμμετοχής στο πρακτικό μέρος στην Γεν. Γραμματέα του Ο.Σ. Ξάνθης κα Ελένη

Δαστερίδου και στο τηλ. 25410 23723.

Οι εισηγητές

Κοσμάς Τολίδης

Παιδοδοντίατρος – Αναπληρωτής Καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής Α.Π.Θ. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964 και τελείωσε το Κολλέγιο «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» το 1982. Πήρε το πτυχίο Οδοντιατρικής από το Α.Π.Θ. το 1989. Τη διετία 1991 – 1993 πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Αγγλία και πήρε το MSc στην Παιδοδοντία από το Πανεπιστήμιο του Bristol. Από το 2012 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής και Συντονιστής της Μεταπτυχιακής Κατεύθυνσης της Οδοντικής Χειρουργικής του Α.Π.Θ. Παράλληλα διετέλεσε Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος του Πρώτου Νομαρχιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», όπως επίσης και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και συντονιστής της Επιστημονικής Επιτροπής της. Είναι μέλος σε πολλές επιστημονικές εταιρείες ενώ διετέλεσε Γεν Γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής. Έχει γράψει δύο βιβλία Οδοντιατρικής με τους τίτλους: «ΑΜΕΣΕΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ», «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ».

Δρ. Πάρις Γερασίμου, DDS PhD

Επίκουρος Καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής, Οδοντιατρικής Σχολής, ΑΠΘ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Προσθετική (Ακίνητη-Κινητή), όπως και στη Φυσιολογία και Παθολογία του Στοματογναθικού Συστήματος στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Münster στη Γερμανία από το 1979 έως και το 1982 αποκτώντας την πλήρη γνώση (Bestens Vertraut) για την κλινική λειτουργική ανάλυση των φραγμών. Από το 1990, υπηρετεί στο Εργαστήριο Οδοντικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής, όπως και μέλος άλλων επιστημονικών Οδοντιατρικών Εταιρειών. Η Διδακτορική του Διατριβή, αναφέρεται στην φυσιολογία και παθολογία της σύγκλεισης, σε σχέση με τις ενδομυλικές αποκαταστάσεις και η Μονογραφία του, στις σύνθετες ρητίνες τύπου Bulk Fill.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κουτσούκος – Εγνατία Οδός: Τον Ιούνιο αναμένεται να παραδοθεί η μελέτη για τη γέφυρα Κήπων- Υψάλων

Η τουρκική πλευρά βλέπει το εμβληματικό έργο ως μια πύλη προς την Ευρώπη, η δε ελληνική αν…