Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ζήσε Μάη …για το Leader

Ζήσε Μάη …για το Leader

0
leader1

Εκκρεμεί η αναμόρφωση των προτάσεων – Πρόσκληση στην ΑΝΡΟ για σεμινάριο από το ΥΠΑΑΤ – Αυξήθηκε στα 55% η κρατική επιχορήγηση

Αισιόδοξος ο διευθυντής της ΑΝ.ΡΟ Ε. Κεφαλίδης ότι το Leader Ροδόπης – Ξάνθης θα ξεπεράσει τα 16 εκ. ευρώ

Σε ρυθμούς χελώνας προχωρά η διαχειριστική διαδικασία του προγράμματος Leader και η Προκήρυξη που θα είναι ενιαία για όλη την Ελλάδα και θα αναρτηθεί στην Ενιαία Αρχή Προκηρύξεων. Σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέπει των τεχνοκρατών αναμένεται περί τα τέλη Απριλίου.

Εκκρεμεί η αναμόρφωση των προτάσεων – Πρόσκληση στην ΑΝΡΟ για σεμινάριο από το ΥΠΑΑΤ

Πρόσκληση για σεμινάριο στην Αθήνα, έλαβε η Αναπτυξιακή Ροδόπης (ΑΝ.ΡΟ.) που διαχειρίζεται το Leader Ροδόπης και Ξάνθης ύψους 9.400.000 ευρώ σύμφωνα με την πρώτη κατανομή. Όπως εξηγεί ο Διευθυντής της ΑΝΡΟ κ. Στάθης Κεφαλίδης το σεμινάριο θα αφορά κατάρτιση των στελεχών όλων των Φορέων Διαχείρισης Leader στα νέα δεδομένα. Συγκεκριμένα 2 – 3 στελέχη κάθε Αναπτυξιακής θα καταρτιστούν στο ζήτημα των αναμορφώσεων που πρέπει να γίνουν στις προτάσεις του με βάση το ποσό που έλαβαν στην πρώτη κατανομή. Ειδικότερα η ΑΝ.ΡΟ υπέβαλε προτάσεις ύψους 16 εκ. ευρώ και της εγκρίθηκαν 9,4 εκ. ευρώ και ως εκ τούτου πρέπει οι προτάσεις της να αναμορφωθούν σ’ αυτό το ποσό. Επίσης το σεμινάριο θα περιλαμβάνει και ενημέρωση ως προς την ηλεκτρονική πλατφόρμα καθώς η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων επενδυτών θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. Πρόκειται για μια αλλαγή που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά. Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Κεφαλίδης αυξήθηκε και το ποσοστό της κρατικής επιχορήγησης από 45% στα 55% και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό.

Οι δήμοι της Ξάνθης περιμένουν τις εγκρίσεις των προϋπολογισμών τους για να βάλουν τα λεφτά στην ΑΝΡΟ

Κι ενώ από την ΑΝΡΟ περιμένουν τον προσδιορισμό της ημερομηνίας του σεμιναρίου οι δήμοι της Ξάνθης περιμένουν τις εγκρίσεις των προϋπολογισμών τους για να καταβάλλουν το ποσό των 10.000 ευρώ έκαστος και να αγοράσουν 2.500 μετοχές ώστε να συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΡΟ. Οι εγκρίσεις – σύμφωνα με τα ισχύοντα – αναμένονται περί το τέλος Φεβρουαρίου.

Αισιόδοξος ο διευθυντής της ΑΝΡΟ ότι το Leader Ροδόπης – Ξάνθης θα ξεπεράσει τα 16 εκ. ευρώ

Ο κ. Κεφαλίδης μιλώντας στο «Ε’ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το πρόγραμμα θα τρέξει ομαλά και σύμφωνα με την εκτίμησή του θα ξεπεράσει τα 16 εκ. ευρώ. Όπως είπε: «Το Leader είναι ένα πρόγραμμα που δεν έχει αλλάξει η δομή του τα 15 – 20 χρόνια που έχω εμπειρία. Είναι τεχνοκρατικό και απρόσωπο και δεν χωρά πολιτική παρέμβαση. Η ΑΝΡΟ είναι ένας πιστοποιημένος φορέας, έχει τεχνογνωσία και έμπειρα στελέχη και έχει περάσει με επιτυχία 16 ελέγχους τα 4 τελευταία χρόνια σε οικονομικό και διαχειριστικό επίπεδο από την Ε.Ε., το ΣΔΟΕ και το υπουργείο. Δεν σου δίνουν να διαχειριστείς 10 εκ. ευρώ αν δεν κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά σου και αυτό είναι το σωστό…», σημειώνει ο κ. Κεφαλίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…