Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ζεστή και χαμογελαστή η… κοπή της βασιλόπιτας στο πρώην Ψυχολογικό Κέντρο

Ζεστή και χαμογελαστή η… κοπή της βασιλόπιτας στο πρώην Ψυχολογικό Κέντρο

0
psyxologiko pita 7

Τα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας-ΠΤ Ξάνθης και το προσωπικό υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους στην εκδήλωση που διοργάνωσαν

Μια ακόμη πιο δημιουργική χρονιά ευχήθηκε η πρόεδρος του Κέντρου Σ. Σωτηριάδης. Ενημέρωσε για τις νέες θέσεις κοινωφελούς και το νέο λεωφορείο 31 θέσεων που καταφτάνει εντός του μήνα

Σε μια ζεστή, ευχάριστη και γιορτινή ατμόσφαιρα, όπως κάθε φορά, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας  του παραρτήματος Ξάνθης του Κέντρο Πρόνοιας ΑΜΘ (πρώην Ψυχολογικού Κέντρου).

Τα παιδιά του Κέντρου πρόσχαρα και χαμογελαστά, μαζί με το πάντα ευγενικό προσωπικό υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώτου ορόφου. Παρών ήταν ο πρωτοσύγκελος πατέρας Σωφρόνιος, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λομβαρδέας, ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χατζηθεοδώρου, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης Αχιλλέας Γερόπουλος και η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου. Ακόμη παραβρέθηκαν αρκετοί γονείς των παιδιών και φίλοι του Κέντρου, που για χρόνια υποστηρίζουν την προσπάθεια και τις δράσεις του.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο π. Σωφρόνιος, που μετέφερε στη συνέχεια τις θερμότερες ευχές του Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονος (κ πρώην προέδρου του Ψυχολογικού), που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω του εορτασμού της Υπαπαντής στην εκκλησία της Γενισέας, λέγοντας απευθυνόμενος στα παιδιά: «σας μεταφέρω τις ευχές του Μητροπολίτη μας σε ένα χώρο που αγαπά από τα βάθη της καρδιάς του. Θα έρθει όμως τις επόμενες μέρες, θα φέρει και γλυκά και έτσι θα μπορέσει να σας χαρεί και να τον χαρείτε». Ο π. Σωφρόνιος ευχήθηκε καλή χρονιά, τονίζοντας ότι «θα πρέπει με τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας να στηρίξουμε αυτή την υπέροχη δουλειά που γίνεται εδώ όχι μόνο για φέτος, αλλά για όλες τις χρονιές».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας ΑΜΘ Σωτήρης Σωτηριάδης, ο οποίος ευχήθηκε μια νέα χρονιά ακόμη πιο δημιουργική για το Κέντρο και όλα του τα παραρτήματα σε Ξάνθη, Καβάλα και Κομοτηνή. Ανέφερε επίσης, ότι θα είναι σίγουρα μια χρονιά με περισσότερο προσωπικό, προσβλέποντας στις θέσεις κοινωφελούς εργασίας που προορίζονται για το Κέντρο (3 για την Ξάνθη) και ενημέρωσε ότι εντός του μήνα αναμένεται το νέο ολοκαίνουριο λεωφορείο 31 θέσεων του Κέντρου, που τελικά θα παραδοθεί άμεσα, παρά τις καθυστερήσεις. «Εντός των ημερών το παραλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας. Με το λεωφορείο αυτό θα μειωθούν τα δρομολόγια, θα αυξηθεί η εκπαιδευτική ώρα για τους μαθητές και θα λυθούν προβλήματα μετακινήσεων», επεσήμανε ο ίδιος, αναφέροντας συμπληρωματικά ότι δική του ευχή είναι να γίνει αντιληπτή η προσπάθεια που γίνεται και να εγκριθούν τουλάχιστον από το 2018 θέσεις μόνιμου πλέον προσωπικού για το Κέντρο Πρόνοιας ΑΜΘ.

Καταληκτικά, ο κ. Σωτηριάδης αναφέρθηκε στις δηλώσεις Βασιλακόπουλου κάνοντας λόγο για απαράδεκτες δηλώσεις, που πυροδοτούν χωρίς λόγο την απόλυτη ειρηνική συμβίωση στην περιοχή. Υπογράμμισε ότι μια τέτοια διοργάνωση στην Ξάνθη, θα συμβάλει στην προβολή όλης της ΑΜΘ και επεσήμανε: «η μισαλλοδοξία και οι ρατσιστικές απόψεις δεν έχουν θέση στον αθλητισμό που έρχεται για να ενώσει, που είναι μία γιορτή. Προσωπικά, δε μου αρκεί μία συγνώμη, αλλά θα πρέπει να παραιτηθεί».

Η συνέχεια δόθηκε με τα παιδιά να ζητωκραυγάζουν, αφού βρέθηκε το φλουρί στη βασιλόπιτά τους. Οι φίλοι και συμμαθητές του τον χειροκρότησαν, τον φίλησαν και τον αγκάλιασαν. Αγκαλιές από τα παιδιά δέχθηκε και εργαζόμενος του παραρτήματος που έτυχε το φλουρί στην πίτα των «μεγάλων».

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…