Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Τεράστιο πλήγμα για τον Ορφέα Ξάνθης που έγινε στόχος διαρρηκτών και εμπρηστών!

Τεράστιο πλήγμα για τον Ορφέα Ξάνθης που έγινε στόχος διαρρηκτών και εμπρηστών!

0
leoforeio orfea

Άγνωστοι διέρρηξαν τα ξημερώματα της Τετάρτης τα αποδυτήρια του γηπέδου ΑΟΞ και στη συνέχεια έκαψαν το λεωφορείο της ομάδας

Ανυπολόγιστες οι υλικές ζημιές – σοκαρισμένοι οι άνθρωποι του συλλόγου

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην Ξάνθη τα ξημερώματα της Τετάρτης που προκάλεσε θλίψη, οργή και αναστάτωση σε όλο τον αθλητικό – και όχι μόνο – κόσμο της πόλης.

Συγκεκριμένα στόχος διαρρηκτών και εμπρηστών έπεσε ο Ορφέας Ξάνθης, καθώς άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες διέρρηξαν τα γραφεία και αποδυτήρια του συλλόγου που βρίσκονται στο γήπεδο ΑΟΞ προκαλώντας τεράστιες καταστροφές, ενώ στη συνέχεια έκλεψαν το λεωφορείο της ομάδας και αφού το οδήγησαν σε απομακρυσμένη περιοχή Νότια του οικισμού Δροσερού το έβαλαν φωτιά προκαλώντας ανυπολόγιστο οικονομικό αλλά και ψυχολογικό πλήγμα στους ανθρώπους του συλλόγου!

Διαρρήκτες με τάσεις βανδαλισμού!

Το σοκ ήταν μεγάλο για τους ιθύνοντες της ομάδας και ειδικότερα για τον ιδιοκτήτη Μπάμπη Χατζημεστή, ο οποίος όταν βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (08/02) στο γήπεδο ΑΟΞ διαπίστωσε ίχνη παραβίασης και – αφού αμέσως κάλεσε την αστυνομία – μπαίνοντας στη συνέχεια στους εσωτερικούς χώρους είδε ότι άγνωστοι δράστες είχαν εισέλθει στα γραφεία και αποδυτήρια που βρίσκονται εκεί και προχώρησαν σε βανδαλισμούς σε τουλάχιστον 10 αίθουσες (γραφεία ομάδας, γραφείο προπονητή, αποδυτήρια γηπεδούχων, αποδυτήρια φιλοξενούμενων, αποδυτήρια διαιτητών, γυμναστήριο, γραφεία παλαιμάχων ΑΟΞ που στεγάζονται εκεί, κ.α.) κλέβοντας και «ρημάζοντας» τους χώρους, ενώ από τη μανία των διαρρηκτών δεν γλύτωσαν ούτε το εικονοστάσι που υπάρχει στο χώρο, τα WC, το κυλικείο κ.α.

Το σοκ ήταν ακόμη μεγαλύτερο όταν ο ίδιος διαπίστωσε ότι έλειπε το λεωφορείο (mini-bus) που μεταφέρει τα παιδιά των ακαδημιών και την αποστολή της ανδρικής ομάδας σε εκτός έδρας παιχνίδια, με τους βάνδαλους διαρρήκτες να σπάνε τα λουκέτα από τις Θύρες και αφού διέσχισαν μέρος του αγωνιστικού χώρου ώστε να φτάσουν στην έξοδο οχημάτων να φεύγουν με αυτό προς άγνωστη κατεύθυνση.

Λίγη ώρα αργότερα το λεωφορείο εντοπίστηκε καμένο στην περιοχή «σπαστήρας» που βρίσκεται Νότια του Δροσερού (στο δρόμο που οδηγεί πίσω από το κατάστημα χονδρικού εμπορίου METΡO), με τους δράστες να προχωρούν σε αυτή την κίνηση προφανώς για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους!

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Χατζημεστή, ο ίδιος αναφερόμενος στο θλιβερό περιστατικό τόνισε: «Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι ανυπολόγιστες. Τουλάχιστον 5000 Ευρώ θα κοστίσουν οι καταστροφές στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου, ενώ μεταξύ άλλων έλειπαν μία τηλεόραση, ένα laptop, ηλεκτρικά καλοριφέρ, αθλητικός εξοπλισμός, φανέλες, παπούτσια και άλλα υλικά. Επίσης λείπουν προσωπικά αντικείμενα των ποδοσφαιριστών, με την αστυνομία να προχωράει στην καταγραφή των αντικειμένων που εκλάπησαν».

Ο εμπρησμός του λεωφορείου ολοκλήρωσε την καταστροφή

Ο ιδιοκτήτης του Ορφέα κάνοντας τον απολογισμό των ζημιών στάθηκε στην κλοπή του λεωφορείου και τον εμπρησμό του που ήταν και το αποκορύφωμα της αποτρόπαιης πράξης των δραστών. Χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημεστής είπε:

«Η μεγαλύτερη καταστροφή για εμάς ήταν η κλοπή του λεωφορείου (τύπου mini-bus) και ο εμπρησμός του που το κατέστρεψε ολοκληρωτικά. Η ασφάλιση που είχαμε ήταν η ¨κλασική¨ και όχι για εμπρησμό, οπότε δεν μπορούμε να αποζημιωθούμε οικονομικά. Με αυτό το λεωφορείο μεταφέραμε τα παιδιά των ακαδημιών για τις προπονήσεις και αγώνες, αλλά μετέφερε και την αποστολή της ανδρικής ομάδας σε εκτός έδρας παιχνίδια, με ένα σχετικά μικρό κόστος. Αυτό σημαίνει ότι για το επόμενο τουλάχιστον διάστημα για τα εκτός έδρας παιχνίδια θα επιβαρυνθούμε με ναύλωση λεωφορείων, πληρωμές οδηγών κ.α. με το κόστος να είναι ανυπολόγιστο και δυσβάσταχτο».

Είχαν ξαναβρεθεί στο χώρο οι δράστες;

Στους χώρους των αποδυτηρίων υπήρχαν εγκατεστημένες τρεις κάμερες ασφαλείας κλειστού κυκλώματος, που αποτέλεσαν και τον πρώτο «στόχο» των εισβολέων οι οποίοι το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να τις «ξηλώσουν» ώστε να μη καταγραφούν οι κινήσεις τους. Πάντως το γεγονός ότι οι κάμερες βρισκόταν αρκετά μέτρα ψηλά και αφαιρέθηκαν αμέσως από τους διαρρήκτες ενδεχομένως να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι άγνωστοι είχαν βρεθεί – τουλάχιστον μία φορά – στον χώρο στο παρελθόν και γνώριζαν για την ύπαρξη του συστήματος ασφαλείας.

Παραμένουν «ξέφραγο αμπέλι» οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Ξάνθης

Το «χτύπημα» στο γήπεδο ΑΟΞ έρχεται ως συνέχεια ανάλογων περιστατικών που σημειώθηκαν τους προηγούμενους μήνες και σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης (Δημοτικό Κολυμβητήριο, Ενωσιακό γήπεδο, κλειστό γυμναστήριο ¨Ανάξαρχος¨, κλειστό γυμναστήριο ¨Φ. Αμοιρίδης κ.α.), για τις οποίες ενώ υπήρξαν καταγγελίες, που ακολουθήθηκαν από έρευνες της αστυνομίας δεν προέκυψαν δραστικά αποτελέσματα κι έτσι το νέο κρούσμα προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο αντίστοιχων πράξεων, με τους δράστες να παραμένουν ατιμώρητοι…

Παράλληλα οι πρόσφατες εξαγγελίες από πλευράς Δήμου Ξάνθης για εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις και καλύτερη φύλαξη των χώρων δεν προχώρησαν με αποτέλεσμα όλα τα γήπεδα και γυμναστήρια της πόλης και της ευρύτερης περιοχής να παραμένουν αφύλακτα και «εύκολοι» στόχοι βάνδαλων και διαρρηκτών.

Για το χθεσινό κρούσμα πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κινητοποιήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και το Τμήμα Ασφαλείας και επρόκειτο να υπάρξουν προσαγωγές ή συλλήψεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι πρώτες εκτιμήσεις της προανάκρισης αλλά και από τους ανθρώπους του Ορφέα τονίζεται ότι η υπόθεση αφορά επίθεση διαρρηκτών και δεν έχει να κάνει με κάποιου είδους «ξεκαθάρισμα» ποδοσφαιρικών λογαριασμών, μιας και η ξανθιώτικη ομάδα δεν είχε τέτοιου είδους αντιπαλότητες.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του εξάλλου ο κ. Χατζημεστής τόνισε: «Δεν πιστεύω ότι ήταν κάποια στοχοποιημένη επίθεση προς την ομάδα, είναι καθαρά επίθεση κλοπής, δεν μπήκαν στο γήπεδο μόνο για να καταστρέψουν, αλλά για να κλέψουν αντικείμενα αξίας όμως στην αναζήτηση τους έσπαγαν τις πόρτες των γραφείων και στο τέλος μαζί με τα αντικείμενα που προανέφερα αφαίρεσαν ακόμη και το ηχητικό σύστημα του γηπέδου. Ακόμη δεν ξέρουμε τι προσωπικά αρχεία μας λείπουν, τι έχει χαθεί, τώρα προσπαθούμε να τα βάλουμε σε μια σειρά. Αυτό που μας μένει είναι ένα τεράστιο «Γιατί;», αφού όποιοι το έκαναν ενώ αφαίρεσαν ότι θεώρησαν αξίας να καταστρέψουν και τις εγκαταστάσεις μας και το λεωφορείο. Τέλος θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αστυνομική διεύθυνση της Ξάνθης, που κινητοποιήθηκε άμεσα και κάνει τα πάντα για να βρεθούν ο δράστες, και στον φίλαθλο κόσμο της πόλης μιας και έχω δεχθεί προσωπικά πολλά τηλέφωνα και μηνύματα συμπαράστασης».

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …