Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Στις… κατηγορίες έμεινε η ανέγερση του 4ου ΓΕΛ

Στις… κατηγορίες έμεινε η ανέγερση του 4ου ΓΕΛ

0
antipoliteusi22-2-17

Καμία ξεκάθαρη απάντηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το τι μέλλει γενέσθαι με το χρονίζον θέμα – Απογοητευμένοι αποχώρησαν ο διευθυντής και οι καθηγητές του σχολείου

Παραίτηση Λύρατζη από το Κέντρο Πολιτισμού ζήτησε ο Ν. Ανταμπούφης – Κάλυψη από τον Δήμαρχο Ξάνθης και ‘’πυροσβεστική’’ παρέμβαση Μπένη-Φανουράκη

Άλλη μια θυελλώδης συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ξάνθης το βράδυ της Τετάρτης, 22 Φεβρουαρίου. Το θέμα που αναμενόταν να τεθεί και που ανέβασε κυρίως τους τόνους, ήταν η διένεξη του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού, Πασχάλη Λύρατζη, με την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Την παραίτηση του κ. Λύρατζη από την θέση του προέδρου ζήτησε με παρέμβασή του ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη», Νίκος Ανταμπούφης. Όπως ανέφερε ο κ. Ανταμπούφης: «Ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού προχώρησε σε μια ανάρτηση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τον έκαναν άθελά του ρατσιστή και φασίστα. Καλούμε τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού να εξηγήσει και να εξηγηθεί για όσα έγραψε και να διευκολύνει τη δημοτική αρχή με την άμεση παραίτησή του. Σε διαφορετική περίπτωση καλούμε τον Δήμαρχο να τον αντικαταστήσει άμεσα». Αμυνόμενος ο κ. Λύρατζης δήλωσε ότι η ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ήταν προσωπική και ιδιωτική μεταξύ των φίλων του και ανέγνωσε την γραπτή δήλωσή του, που έχει δημοσιευθεί. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Ανταμπούφη να απαντήσει αν υιοθετεί κι αυτός τους χαρακτηρισμούς που του αποδόθηκαν.

Κάλυψη Δημαρχόπουλου – Παρέμβαση για κατευνασμό από Μπένη-Φανουράκη

lyratzis antampoufis22-2-17Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χ. Δημαρχόπουλος, στράφηκε εναντίον της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι στο αποκορύφωμα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού η ανακοίνωση εναντίον του Π. Λύρατζη στρέφεται εναντίον του θεσμού της πόλης, ενώ ζήτησε παράλληλα από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει το μέρος του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού. Παρέμβαση έκανε ο Δημήτρης Μπένης, που σημείωσε ότι από μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξέσπασε μια κόντρα με τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει να κάνει με το πρόσωπο αλλά και με το Κέντρο. «Εμείς σαν Κέντρο Πολιτισμού, όπου είμαι μέλος του Δ.Σ., πήραμε μια απόφαση να απαντήσουμε σε αυτό το θέμα. Δεν αφορά το Καρναβάλι και το Δημοτικό Συμβούλιο αυτή η υπόθεση και θα λυθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μεγεθύνουμε το πρόβλημα στο Δημοτικό Συμβούλιο», τόνισε. Τον λόγο πήρε και ο Μανώλης Φανουράκης, που ανέφερε ότι αν πρόκειται για ιδιωτική συνομιλία του Π. Λύρατζη δεν υπάρχει λόγος να το συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ειδικά αν το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού έχει πάρει σχετική απόφαση. Από την πλευρά του ο Ιπ. Καμαρίδης εξέφρασε τη στήριξή του στον Π. Λύρατζη και διαφώνησε με τον όρο του φασίστα, που αποδίδεται με τόση ευκολία, όπως ανέφερε.

Η ανέγερση του 4ου ΓΕΛ, νέο… γιοφύρι της Άρτας

kathigites 4ogel22-2-17Το θέμα της ανέγερσης του κτηρίου για το 4ο ΓΕΛ Ξάνθης απασχόλησε ως πρώτο θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία γονέων και εκπαιδευτικών του σχολείου. Το ιστορικό της υπόθεσης από την ίδρυση του σχολείου το 1999 και έπειτα εξέθεσε ο διευθυντής του σχολείου κ. Κωνσταντίνος Κάππος, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία των εμπλεκομένων για την καθυστέρηση στην κατασκευή τού σχετικού έργου. Παράλληλα σημείωσε ότι από τον προϋπολογισμό του δήμου έχει αφαιρεθεί η σχετική πρόβλεψη για τη μελέτη του έργου, που σχεδιάστηκε να οικοδομηθεί στο οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό Αγ. Ραφαήλ και το 7ο Γυμνάσιο. Το Σώμα ενημέρωσε και η προϊστάμενη των Τεχνικών Υπηρεσιών, Κατερίνα Μανά, που εξιστόρησε το θέμα της μελέτης που εκπονείται και έκανε γνωστό ότι από το Δεκέμβριο του 2016 η αρμόδια για την σύνταξη της μελέτης υπάλληλος έχει αποχωρήσει από την υπηρεσία, αλλά τόνισε ότι το θέμα θα προχωρήσει και σύντομα θα φτάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά δεδομένα, απάντησε ότι κατά τη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος του δήμου δεν ήταν γνωστό ποιο ποσό θα απορροφήσει η μελέτη και με την πρώτη τροποποίηση, που έχει ήδη ξεκινήσει, θα προβλεφθεί το ποσό, ενώ η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη.

Κατηγορίες για καθυστερήσεις και έλλειψη οργάνωσης

Ο Ν. Ανταμπούφης ανέφερε ότι καλό είναι να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα για να δοθούν απαντήσεις στους εμπλεκόμενους, αφού ούτε ο ίδιος είχε λάβει απάντηση σε ερώτηση επί του θέματος προ μηνών. «Γεφύρι της Άρτας» χαρακτήρισε το θέμα ο Ηλίας Βασιλούδης, αφήνοντας αιχμές εναντίον της δημοτική αρχής, ενώ ο Ιπ. Καμαρίδης κατηγόρησε τον δήμο για έλλειψη προγραμματισμού και άσκησε κριτική για τον χειρισμό της υπόθεσης. Ο Δημήτρης Μπένης σημείωσε ότι από το 2014 μέχρι σήμερα υπάρχει προβληματική συνεργασία που εμποδίζει την ολοκλήρωση της μελέτης και επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή για τη μετακίνηση της υπαλλήλου, χωρίς μέριμνα για την συνέχιση των έργων που είχε αναλάβει. Όσοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν επισκεφθεί το σχολείο τον χειμώνα έκαναν λόγο για άθλιες συνθήκες, ενώ επικράτησε ένταση και κατηγορίες προς τον Δήμαρχο, που αποχώρησε κατά την συζήτηση του θέματος. Επιστρέφοντας διευκρίνισε ότι η αρμόδια υπάλληλος μετακινήθηκε με δική της πρωτοβουλία σε άλλη υπηρεσία σε θέση προϊσταμένης. Καθησύχασε τους εμπλεκόμενους σημειώνοντας ότι στην Περιφέρεια υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα και ότι μόλις η μελέτη υποβληθεί, θα μπορέσει και να ενταχθεί. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς αποχώρησαν απογοητευμένοι, τονίζοντας ότι φεύγουν πάλι με ευχολόγια, ενώ αυτό που ζήτησαν ήταν μια ξεκάθαρη απάντηση.

Τα υπόλοιπα θέματα συζητήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς ιδιαίτερες ενστάσεις, με ‘’λευκά’’ και ‘’κατά’’ να καταγράφονται για την ‘’τιμή των όπλων’’ και χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση επ’ αυτών.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κωδικός «Κόσυνθος» στο τεχνικό πρόγραμμα

Εντάχθηκε πρόβλεψη για μελέτες έργων μετά από αίτημα του Σ. Μελισσόπουλου που αποδέχτηκε η…