Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Σε «κλεφτοπόλεμο» χωρίς ενότητα οι αγρότες

Σε «κλεφτοπόλεμο» χωρίς ενότητα οι αγρότες

0
moystheni

Άνοιξαν τα διόδια της Μουσθένης για δύο ώρες και ετοιμάζουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Κομοτηνή την Παρασκευή αγρότες της άτυπης Ομοσπονδίας ΑΜΘ

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού ετοιμάζουν οι αγρότες της Farmers union Δράμας. Μιλά στο «Ε» ο Χ. Γκόντιας, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών

Το’ παν και το’ καναν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ και άνοιξαν τα διόδια της Μουσθένης επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων για δύο περίπου ώρες και συγκεκριμένα απ τις 12.30 έως της 2.30 μ.μ. Οι αγρότες δεν παρέταξαν τρακτέρ ούτε έστησαν μπλόκα όπως κάνουν αλλού άλλοι συνάδελφοί τους αλλά πήγαν με τα αυτοκίνητά τους στα διόδια και άνοιξαν τις μπάρες αφού προηγουμένως ενημέρωσαν τους υπαλλήλους. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων Κομοτηνής Καβάλας, Νέστου και Ξάνθης.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια την Παρασκευή από τους αγρότες της ΑΜΘ

Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Καβάλας και υπεύθυνος της άτυπης Ομοσπονδίας αγροτοκτηνοτρόφων ΑΜΘ κ. Θέμης Καλπακίδης οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με την παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή. Συγκεκριμένα οι αγροτικοί-κτηνοτροφικοί σύλλογοι θα συνεδριάσουν το απόγευμα της Παρασκευής, στην Κομοτηνή και στην συνέχεια θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας για τα μέτρα της κυβέρνησης σε ασφαλιστικό και φορολογικό έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στην Κομοτηνή όταν θα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού ετοιμάζουν οι αγρότες της Farmers union Δράμας

Κι ενώ οι αγρότες που συντάσσονται με την Ομοσπονδία – που ωστόσο δεν έχει ιδρυθεί – επιλέγουν αυτή την μορφή κινητοποιήσεων, ο αγρότης από τη Δράμα, Χρήστος Γκόντιας, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων καθώς και της Ένωσης Farmers union με έδρα το Φωτολίβος της Δράμας, μαζεύουν υπογραφές ώστε να καταθέσουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ασφαλιστικού νόμου. Ο κ. Γκόντιας μιλώντας στο «Ε» αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αυτής της πρωτοβουλίας: «Φέτος αποφασίσαμε να μην κλείνουμε δρόμους αλλά ν’ ανοίξουμε νέους δρόμους. Έχοντας εξαντλήσει κάθε μορφή κινητοποίησης προχωράμε ένα βήμα παραπέρα. Έτσι θα καταθέσουμε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ασφαλιστικού νόμου. Ήδη η δικηγόρος μας ετοιμάζει την προσφυγή και βρισκόμαστε στο στάδιο συγκέντρωσης υπογραφών από αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς που επιθυμούν να συμμετέχουν. Τους καλούμε όλους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια γιατί όλοι πρέπει να δώσουμε αγώνα για να επιβιώσει ο πρωτογενής τομέας., που πλήττεται από το φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο», επισημαίνει ο κ. Γκόντιας. Προσθέτει δε πως το επόμενο βήμα θα είναι η συνεργασία με Ευρωπαίους αγρότες σε κοινά θέματα.

Κάλεσμα σ’ όλους τους αγρότες να υπογράψουν την προσφυγή

Ο κ. Γκόντιας επικρότησε την κίνηση των αγροτών της Ομοσπονδίας ΑΜΘ να ανοίξει τα διόδια της Μουσθένης και επέκρινε την στάση των μπλόκων του κ. Μπούτα που κλείνουν του δρόμους. Απηύθυνε δε κάλεσμα στον κ. Καλπακίδη και στους αγρότες της Ομοσπονδίας της ΑΜΘ να υπογράψουν την προσφυγή στο ΣτΕ. Σε ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην σελίδα “Farmers Union” αναφέρεται: Στα πλαίσια της διαφορετικότητας των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων, έχοντας ως γνώμονα την νέα εποχή που ξεκινά με την εφαρμογή των επαχθών νομοθετημάτων ασφαλιστικό- φορολογικό που θα σημάνει την πλήρη διάλυση της παραγωγικής βάσης στη χώρα, εξαντλούμε κάθε μορφή αγώνα και κάθε έννομο δικαίωμα που ως ελεύθεροι πολίτες μας παρέχει αυτό το σύνταγμα του κράτους.Καταγγέλλοντας αρχικώς πως κανείς πολιτικά δεν νομιμοποιείται ως ηγεσία-υπουργείο στη συνείδηση και στα μάτια κάθε αγρότη με την εφαρμογή των καταστροφικών αυτών νομοσχεδίων προχωράμε στο επόμενο βήμα και εμείς ως τάξη. Καταθέτοντας προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την αντισυνταγματικότητα του νόμου για το ασφαλιστικό.Επιτέλους σε αυτό τον αγώνα οφείλουμε να είμαστε όλοι μαζί, το οφείλουμε στα παιδιά μας, τους εαυτούς μας, στη δουλειά μας στην πατρίδα μας. Η αρχή έγινε. Σας περιμένουμε όλους.».

Διαιρεμένοι οι αγρότες. Δεν έχουν καταλάβει ότι η «Ισχύς εν τη ενώσει»;

Κληθείς να σχολιάσει την πρωτοβουλία Γκόντια που προσυπογράφουν και 15 ακόμη συνάδελφοι του κ. Καλπακίδη τόνισε πως γνωρίζει για την προσφυγή ωστόσο δεν γνωρίζει για την “Farmers Union” . Δεν ξεκαθάρισε ωστόσο αν θα προσυπογράψει την προσφυγή. Αυτό είναι ενδεικτικό και της λειτουργίας των αγροτικών οργανώσεων που χαρακτηρίζεται από την διαίρεση και όχι την πρόσθεση ώστε να έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα η προσπάθεια. Κάθε ένας αγροτοπατέρας παίρνει κάποιους μαζί του στήνει ένα μπλόκο ή μια ένωση ή μια ομοσπονδία και επιλέγει την μορφή κινητοποίησης. Προφανώς δεν έχουν κατανοήσει ότι η : «Ισχύς εν τη ενώσει», όπως και το: «Διαίρει και βασίλευε»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση κρατικών αγροτικών ενισχύσεων λόγω πολέμου Ουκρανίας προτείνει η Κομισιόν

Κατά την τελευταία σύνοδό του, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου 2024, το Ευρωπα…