115 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου κι επιπλέον για άλειμμα ταψιού
100 γρ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
90 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα ή 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
75 γρ. σταγόνες σοκολάτας κι επιπλέον για διακόσμηση
150 γρ. Nutela
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο και τις 2 ειδών ζάχαρες και τα χτυπάτε με μίξερ για 2 λ περίπου μέχρι να ασπρίσει και γίνει κρεμώδες το μείγμα. Προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν. Κοσκινίζετε το αλεύρι πάνω στο μείγμα, προσθέτετε τη σόδα ή μπέικιν και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ ή ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος ρίχνετε στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε να αναμιχθούν ισομερώς. Χωρίζετε τη ζύμη cookies σε δύο ίσα μέρη και στρώνετε τη μισή ζύμη στο ταψάκι, πιέζοντάς τη με τα χέρια σας να στρωθεί ομοιόμορφα στη βάση και τα τοιχώματά του. Μετά απλώνετε με μια μαρίζ ισομερώς πάνω στη ζύμη τη Nutella φροντίζοντας να αφήσετε κενό περιμετρικά από τις άκρες της ζύμης. Παίρνετε κομμάτια από την υπόλοιπη ζύμη και πλάθετε χοντρές λωρίδες ή κομμάτια ζύμης, τα ισιώνετε με τα χέρια σας και τα τοποθετείτε πάνω από τη νουτέλα. Φροντίζετε να ενώνονται τα κομμάτια ή λωρίδες ζύμης μεταξύ τους, αφήνοντας μόνο ανά διαστήματα, πολύ μικρά κενά (μεγέθους μικρού ρεβιθιού) για να φαίνεται η νουτέλα. Γυρίζετε προς τα μέσα τη βάση ζύμης και την κολλάτε πιέζοντάς τη ελαφρώς πάνω στις λωρίδες ή κομμάτια ζύμης ώστε να “φυλακιστεί καλά μέσα η νουτέλα. Ψήνετε την πάστα φλώρα νουτέλα για 25-30 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη cookies. Την αφαιρείτε από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει για 10-15 λ και μετά τη κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε.