5 αυγά, 1 ποτήρι ζάχαρη, 2 βανίλιες
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο,
250 γρ. γιαούρτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
5 μανταρίνια,
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι :
1 ποτήρι χυμό μανταρίνι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό,
φλούδα μανταρίνι
Χτυπάμε στο μίξερ μας το λάδι με την ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά τις βανίλιες, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα μανταρινιών. Στο μείγμα αυτό λοιπόν, προσθέτουμε το φύλλο μας , το οποίο το είχαμε ξεπαγώσει, κόβοντας και τρίβοντας το με το χέρι, ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθεί το τριμμένο φύλλο με το μείγμα των υπόλοιπων υλικών. Σε βουτυρωμένο ταψάκι αδειάζουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45’ περίπου.
Έχουμε βράσει το σιρόπι μας για 5’ ( νερό, ζάχαρη, χυμό μανταρινιών και φλούδα από ένα μανταρίνι) και βγάζοντας την μανταρινόπιτά μας από τον φούρνο σιροπιάζουμε με το σιρόπι μας χλιαρό.