Η Λίτα Μαυρογένη θα επισκεφθεί το Κάιρο για να διδάξει μετά από πρόσκληση του υπουργείου πολιτισμού της Αιγύπτου
Ο παγκόσμιος διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής της 7ης Biennale 2016-2017 τέλειωσε και έδωσε την θέση του στην 8η Biennale. Μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου προς την Πρόεδρο της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης κα Λίτα Μαυρογένη, η τελευταία θα επισκεφτεί την Αίγυπτο από 11/2/2017 έως 17/2/2017. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες Ειρήνης και Πολιτισμού». Από τις συμμετοχές των 42 χωρών που έλαβαν μέρος στην 7η Biennale, η Αίγυπτος, το Κουβέιτ και το Αζερμπαϊτζάν διακρίθηκαν ως οι χώρες με τις καλύτερες συμμετοχές. Η επίσκεψη γίνεται επίσης για να απονείμει η πρόεδρος τα βραβεία της 7ης Biennale και να διδάξει σε σχολεία του Καΐρου. Την κα Μαυρογένη θα συνοδεύει η γραμματέας της Ακαδημίας κα Ευαγγελία Μεθυμάκη. Κατά την διάρκεια αυτής της επίσκεψης θα γίνει από την κα Μαυρογένη η αρχή της ίδρυσης Παιδικού Μουσείου στο Κάιρο. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης, που αντιπροσωπεύει τον ελληνικό πολιτισμό, να παίρνει αυτή την μεγάλη πρωτοβουλία για να ενώσει δύο μεγάλους πολιτισμούς. Πριν από 7 χρόνια οι «Γέφυρες Ειρήνης και Πολιτισμού» ένωσαν την Ελλάδα με τον πολιτισμό των Ίνκας και τώρα με τον Αιγυπτιακό πολιτισμό. Την όλη φιλοξενία αναλαμβάνει το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου. Τα έξοδα εισιτηρίων καλύφθηκαν με την ευγενική χορηγία της Λέσχης Κομοτηναίων. Τον διαγωνισμό στήριξαν επίσης το Υπουργείο Πολιτισμού, η ΠΕ Ξάνθης, ο δήμος Ξάνθης.
Το υπόβαθρο αυτών των πολιτισμών αναβιώνει μέσα από την παιδική τέχνη ως μια νέα αντιμετώπιση της τέχνης, η οποία γίνεται παιδαγωγός στην σύγχρονη κοινωνία, της διαφορετικότητας και της ανατροπής, της εικονικής πραγματικότητας και της ψευδαίσθησης, όπου γκρεμίζονται τα σύνορα της ψυχής και του χώρου, όπου αλλοτριώνονται πατρίδες και συνειδήσεις.
Η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης μέσα από την παιδική τέχνη διαμορφώνει στην άδολη ματιά της παιδικής ψυχής ένα νέο κόσμο ελπίδας, αγάπης και ειρήνης. Η κα Μαυρογένη, πάγια στην πρωτοποριακή τεχνική της διδασκαλίας της σε παιδιά, έχει αποδειχθεί ότι έχει μεγάλη αποδοχή σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αλάνθαστη ελληνική φιλοσοφία είναι η αρχή του παιδαγωγικού της συστήματος, όπου οι αρχές του Πυθαγόρα, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη είναι η πηγή έμπνευσης του συστήματος διδασκαλίας που εφαρμόζει επί 25 χρόνια. Το 2010, μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Πολιτισμού του Περού, μετέβη στη Λίμα για να διδάξει σε περίπου 900 παιδιά του Περού σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Οικουμένη. Έτσι ιδρύθηκε στη Λίμα το πρώτο Παιδικό Μουσείο στην Λατινική Αμερική, το Παιδικό Μουσείο Χοσέ Ντάβιλα.