Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στη Διοίκηση του Γ. Καμπά το Δ’ Σώμα Στρατού

Στη Διοίκηση του Γ. Καμπά το Δ’ Σώμα Στρατού

0
dioikitis kampas1

Τελετή παράδοσης-παραλαβής χθες στο στρατόπεδο «Αποστολίδη» παρουσία του αν. υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσα

Με συγκίνηση, χαρά και ικανοποίηση αποστρατεύεται και αποχαιρετά την «ιστορική και ηρωική Θράκη» ο Ι. Μαυράκης

Φωτό: Παρουσία του αν. υπουργού Άμυνας και του Διοικητή της 1ης Στρατιάς η τελετή

Με το προβλεπόμενο τελετουργικό και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, παρουσία του αν. υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοίκησης του Δ’ Σώματος Στρατού από τον Αντιστράτηγο Ιωσήφ Μαυράκη, που αποστρατεύεται μετά από 39 χρόνια υπηρεσίας στον νέο Διοικητή Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Αποστολίδη» παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Βαγγέλης Λαμπάκης, ο πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης και το σύνολο των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Παρών ήταν επίσης και ο αρχηγός της Α’ Στρατιάς Δημόκριτος Ζερβάκης, ενώ δεν μπόρεσε τελικά να παραβρεθεί ο νέος Aρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, λόγω της ταυτόχρονης αντίστοιχης τελετής στο Γ’ Σώμα Στρατού.

Κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διάταξης ο απερχόμενος Διοικητής εξέφρασε τη συγκίνησή του για τον «αποχωρισμό» από το Δ’ ΣΣ τονίζοντας την πολύπλευρη προσπάθεια που γίνεται τόσο για την ετοιμότητα για χάρη της Πατρίδος, όσο και για την αυταπάρνηση που συνοδεύει το κοινωνικό έργο. Ευχήθηκε υγεία και δύναμη στο νέο Διοικητή, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος φεύγει με χαρά και ικανοποίηση.

Ο νέος Διοικητής τόνισε ότι νιώθει τιμή και υπερηφάνια για τα νέα του καθήκοντα, δηλώνοντας ότι θα τα υπηρετήσει με όλες του τις δυνάμεις και πάντα με «συνεννόηση-συμπόνια-αλληλεγγύη-ενδιαφέρον και μέριμνα». Αναφέρθηκε στην πολύτιμη ειρηνική συμβίωση στην περιοχή και την συμβολή της τοπικής κοινωνίας και των αρχών, ευελπιστώντας και στη δική του συμβολή σε αυτή τη συνεργασία.

Ακολούθησε η υποστολή της σημαίας του σχηματισμού που παραδόθηκε στον απερχόμενο Διοικητή και η έπαρση της νέας, ενώ τιμές κατά τη διάρκεια της τελετής απέδωσε η μπάντα του Δ’ ΣΣ

Στη δεξίωση που ακολούθησε ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς προσέφερε ένα βιβλίο για τους Πόντιους στον κρητικό Ιωσήφ Μαυράκη, για να του θυμίζει, όπως είπε, τις ομοιότητές τους. Ο αν. υπουργός δέχθηκε από τον απερχόμενο Διοικητή τα δικά τους δώρα, λαμβάνοντας συγχαρητήριες ευχές και το σχόλιο του υπουργού ότι με τη διοίκησή του «έβαλε δύσκολα στους επόμενους». Σε ένα σύντομο αποχαιρετιστήριο λόγο ο κ. Μαυράκης ευχαρίστησε το σύνολο των αρχών με τις οποίες συνεργάστηκε άψογα τα δύο χρόνια της Διοίκησής του, τους διοικητές όλων των σχηματισμών και ιδιαιτέρως το επιτελείο του. Ευχές έλαβε και από τον Μητροπολίτη, ο οποίος τόνισε ότι: «όλοι υπηρετούμε το λαό, αλλά από διαφορετικό μετερίζι».

Ο υπουργός αντάλλαξε δώρα και με τον νέο Διοικητή, ο οποίος εξέφρασε την τιμή του Δ’ ΣΣ για την παρουσία του στην τελετή και ο κ. Βίτσας σχολίασε ότι «πράγματι είναι μία επίσκεψη με συμβολισμό, αλλά η βοήθεια πρέπει να έρθει με πρακτικά μέσα».

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…