Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Η ευαισθησία του εργοδότη

Η ευαισθησία του εργοδότη

0

Ευτυχώς στις μέρες μας υπάρχουν εργοδότες με ευαισθησία και ανθρωπιά, καλαισθησία και πλούσιο πορτοφόλι. Το σπουδαίο είναι ότι δεν διαφημίζουν τον αλτρουισμό τους και ευεργετούν κρυφά και σιωπηλά. Εμείς τους ανακαλύψαμε και αποφασίσαμε να κάνουμε την προσφορά τους γνωστή στο Πανελλήνιο και στο Πανευρωπαϊκό τοπίο. Πρέπει να μάθουν οι Ευρωπαίοι πως οι ΄Ελληνες εργοδότες έχουν καρδιά και καλοσύνη. Α, ξέχασα, και τα λεφτά του υπερήφανου Ελληνικού λαού. Πληροφορήθηκα τελευταία με μεγάλη χαρά πως υπάρχουν εργοδότες που πληρώνουν τις διακοπές

όχι μόνον των υπαλλήλων τους αλλά και των γονέων των υπαλλήλων. Τι να πείς, κιμπάρηδες και ανοιχτοχέρηδες σε βαθμό προκλητικής φιλανθρωπίας, πολύ μακράν του αειμνήστου Καραμουρτζούνη. Πόση χαρά ένοιωσα όταν πληροφορήθηκα πως υπαξιωματικός της πολεμικής μας αεροπορίας εξασφάλισε τις διακοπές των γονέων του στη μαγευτική Ρόδο με πληρωμένα τα αεροπορικά εισιτήρια, το ξενώνα και τα βιταμινούχα φαγητά. All inclucive που λένε και στην τουριστική γλώσσα. Καμία σκέψη οι γονείς του εργαζομένου στο ένοπλο σώμα της αεροπορίας, ξεγνοιασιά και απόλαυση. Κανένας λογαριασμός, καμία πληρωμή, ακόμη και τα φιλοδωρήματα πληρωμένα από τον φιλότιμο και φιλεύσπλαχνο Ελληνικό λαό.

Το μέτρο αυτό των διακοπών πρέπει να γενικευθεί σε όλο το φάσμα των μισθωτών της χώρας. Έπιασες δουλειά ως πωλητής σε κάποια επιχείρηση; Αμέσως δικαιούνται οι γονείς σου πολυτελείς αχρεωστί διακοπές. Δεν θα παίξουμε τώρα με την χαρά και την ευχαρίστηση των Μανάδων που τόσα υπέφεραν για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Αν έχεις ένα μηχανουργείο και απασχολείς ας πούμε 4 τεχνίτες, θα πρέπει να έχεις υπ όψιν σου ότι με την πρώτη άνοδο της θερμοκρασίας, οι οκτώ γονείς των τεχνιτών θα πρέπει άμεσα να βρεθούν, εξόδοις του μηχανουργείου, σε τόπον δροσερόν και ευήλιον παρακείμενον θαλάσσης με ψιλή άμμο, σκιερά πλατάνια, πλησίον τσιπουράδικων με φρεσκοτηγανισμένο μαριδάκι της ώρας. Ο Μηχανουργός ιδιοκτήτης, βάσει του νόμου, αν θέλει να είναι νόμιμος, θα πρέπει τρείς φορές την ημέρα να τηλεφωνεί στους παραθεριστές γονείς για να ανιχνεύσει τυχόν πιθανά παράπονα τόσο για το φαγητό όσο και για την παραμικρή αλλαγή των καιρικών συνθηκών. Τα πάντα θα είναι στο μενού των καθηκόντων του υπόχρεου τεχνίτη μηχανουργού. Δέκα λεπτά στον τόρνο, μισή ώρα στο τηλέφωνο.

Τα πράγματα, επιτέλους, μπαίνουν σε μία τάξη αν και πολλά ακόμα θα πρέπει να κάνει η συμπαθής τάξη των υπευθύνων για την κατεργασία των σκληρών μετάλλων. Τις ίδιες ευθύνες θα πρέπει να αναλάβουν παράλληλα οι ιδιοκτήτες κομμωτηρίων. Οι πατεράδες και οι μανάδες από τα κομμωτριάκια θα ξεκουράζονται, αν θέλουν καλοκαίρι στις δροσερές πλάζ ή αν θέλουν χειμώνα στα τόσα ωραία πολυτελή ορεινά καταλύματα του Πηλίου και του Καϊμακτσαλάν. Χωρίς να αποκλείουμε και το Καρπενήσι. Α, ρε έλατο, και πάλι έλατο.

Η Σοσιαλιστική κυβέρνησή μας ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει το μέτρο των πληρωμένων διακοπών και στους παππούδες των σημερινών μισθωτών, ούτως ώστε ένας να δουλεύει, τέσσερις να κάθονται σε βουερά βουνά και καταγάλανες θάλασσες. Το μέτρο αυτό θα αρχίσει μάλλον να εφαρμόζεται από τις ευγενείς μάζες της αεροπορίας, επειδή μάλιστα οι συντάξεις στην αεροπορία εκδίδονται και λίγο νωρίτερα από τα σαράντα πέντε, είναι μάλλον προβλέψιμο ότι διακοπές θα δικαιούνται και οι παππούδες των δισεγγονών μαχητών.Η αεροπορία σήκωσε πρώτη το λάβαρο της καθαρής θάλασσας.

Από δώ και πέρα παρακολουθήστε τι έχει να γίνει. Θα προσλαμβάνεται το παιδί σας ως οδηγός νταλίκας και τρείς γενιές πίσω θα ψάχνουν τον χάρτη με τις καλύτερες αμμουδιές της πατρίδας μας. Το πόρτο κατσίκι στη Λευκάδα θα χρησιμοποιηθεί και σαν ΚΑΠΗ, χειμώνα καλοκαίρι, κι από πίσω οι επιχειρήσεις βίρα τα εμβάσματα, ακράτεια θα τις έχει πιάσει. Όταν προσλαμβάνεις έναν μισθωτό θα ελέγχεις πρώτα το προσδόκιμο ζωής του γενεαλογικού δέντρου και ύστερα θα κάνεις την πρόσληψη, γιατί αλλιώς μπορεί να αναλαμβάνεις εν αγνοία σου και την αεροπορική μεταφορά καμιά πενηνταριά νταβραντισμένων γερόντων, εξαρτάται από το DNA του κάθε σογιού. Και μεχρίς εδώ καλά, μα να μην μας αφήνει αυτός ο καταραμένος Σόϊμπλε να επεκτείνουμε το πρόγραμμα των θερέτρων και στους μπατζανάκηδες και στις συννυφάδες; Αυτό είναι φρικτό. Να, έτσι θα διαλυθεί η Ευρώπη, το προέβλεψε και αυτό ο Νικ. Παππάς, η προφητική αυτή ιδιοφυία.

Φοίβος Ιωσήφ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…