Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα ‘’Κήρυξε’’ Χριστούγεννα ο δήμος με την φωταγώγηση του δέντρου

‘’Κήρυξε’’ Χριστούγεννα ο δήμος με την φωταγώγηση του δέντρου

0
agiovasilitses

Φαντασμαγορικό το θέαμα στην Κεντρική Πλατεία την Πέμπτη – Ικανοποιητική συμμετοχή μικρών και μεγάλων στα δρώμενα και τις συναυλίες παρά το κρύο

Χ. Δημαρχόπουλος: «Φωταγωγούμε με όλους τους πολίτες μαζί, το δέντρο της ελπίδας»

Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων σήμανε και επίσημα στην Ξάνθη με τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος Ξάνθης, έχοντας ως επίκεντρο την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της κεντρικής πλατείας το απόγευμα της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου. Πυροτεχνήματα, ποδηλατοπομπή από τάρανδους και Αη-Βασίληδες του «Πήγασου», μάχες καλλικάντζαρων, στοιχειών του δάσους, ξωτικών και νεραϊδών, συναυλία με τους REC και τον Βαγγέλη Κακουριώτη, χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη μικτή χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού ήταν τα events που επεφύλαξε ο δήμος για την τελετή. Η πορεία ξεκίνησε με κέφι από την πλατεία Ελευθερίας και ένωσε τις δύο πλατείες της πόλης με ικανοποιητική συμμετοχή παρά το τσουχτερό κρύο.

Πρωτότυπη και εμπνευσμένη ‘’σκηνοθεσία’’ από τους συμμετέχοντες

dentro 2016Το ‘’στήσιμο’’ των συμμετεχόντων είχαν ο Αντώνης Βαρβατσούλιας και η χοροδιδάσκαλος Ζωή Χατζηευαγγέλου από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με μια όμορφη ροή που έκλεψε τις εντυπώσεις για την πρωτοτυπία και το κέφι της. Από την πλατεία Ελευθερίας οι μικροί ποδηλάτες του Πήγασου ντυμένοι ‘’έσυραν’’ το παϊτόνι μέχρι την Κεντρική Πλατεία, όπου τους περίμεναν οι Αγιοβασιλίτσες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δράμας. Όμορφο και το δρώμενο πριν την φωταγώγηση του δέντρου, με τους καλικάντζαρους να εμποδίζουν το άναμμά του, ενώ τα στοιχειά του δάσους και τα ξωτικά επιχειρούσαν να δώσουν φως με την χρυσόσκονή τους, μέχρι να νικήσουν.

Το έναυσμα έδωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χ. Δημαρχόπουλος, ανάβοντας τα φώτα στο «δέντρο της ελπίδας», όπως χαρακτηριστικά είπε, θέλοντας να μεταλαμπαδεύσει το ελπιδοφόρο μήνυμα των ημερών μέσα από τις γιορτινές εκδηλώσεις. Τα πυροτεχνήματα στον ξανθιώτικο ουρανό έκαναν ακόμη πιο λαμπρή την στιγμή, με την μικτή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Θόδωρου Μανώλη, να παίρνει την σκυτάλη από την μουσικοχορευτική παρέλαση και να αποδίδει χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

recΟι περισσότεροι, βέβαια, περίμεναν την συναυλία των REC και του Βαγγέλη Κακουριώτη του δημοφιλούς νεανικού συγκροτήματος Boys N’ Noise. Η νεολαία αψήφησε το κρύο, τραγούδησε και χόρεψε στον ρυθμό και την μελωδία των τραγουδιών τους.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …