Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ξεκίνησαν τα αντισταθμιστικά του ΤΑΡ στους δήμους Αβδήρων και Τοπείρου

Ξεκίνησαν τα αντισταθμιστικά του ΤΑΡ στους δήμους Αβδήρων και Τοπείρου

0
dec16

Μια ράμπα για ΑΜΕΑ κι ένα μηχάνημα καθαρισμού παραλιών από τον ΤΑΡ στον δήμο Αβδήρων

Κατατέθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δάνειων 380.000 ευρώ από τον ΤΑΡ στον δήμο Τοπείρου

Ξεκίνησε η διαδικασία υλοποίησης των δεσμεύσεων της εταιρικής ευθύνης του TAP για αντισταθμιστικά έργα στους δήμους Αβδήρων και Τοπείρου, Ωστόσο οι πρώτες εγκρίσεις δεν αφορούν έργα αλλά προμήθειες μηχανημάτων στον δήμο Αβδήρων, ωστόσο δεν χαρακτηρίζονται πρώτης προτεραιότητας ούτε μεγάλης βαρύτητας με απτό αποτύπωμα που αφορά το σύνολο την τοπικής κοινωνίας. Υπενθυμίζουμε ότι στην εταιρεία παραδόθηκε λίστα από προτεινόμενα έργα σε κάθε οικισμό μετά από προτάσεις των τοπικών συμβουλίων την οποία ενέκριναν τα δημοτικά συμβούλια των εν λόγω δήμων.

Μια ράμπα για ΑΜΕΑ κι ένα μηχάνημα καθαρισμού παραλιών τα αντισταθμιστικά του ΤΑΡ στον δήμο Αβδήρων

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης με τον υπεύθυνο της εταιρείας του ανακοίνωσε πως εγκρίθηκαν τα δύο αυτά έργα και θα παραδοθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Πρόκειται για έναν αυτόματο μηχανισμό ράμπας ΑΜΕΑ που θα τοποθετηθεί στην παραλία Μυρωδάτου(όπου έχει την ξύλινη υποδομή) και θα δίνει την δυνατότητα στα Άτομα με κινητικά προβλήματα να έχουν πρόσβαση την θάλασσα. Το κόστος του μηχανισμού ανέρχεται στα 35,000 ευρώ. Επίσης η εταιρεία αποδέχθηκε και θα παραδώσει έως το καλοκαίρι ένα μηχάνημα για καθαρισμό παραλιών ανάλογου ή μικρότερου κόστους. Και βέβαια δεν αντιλέγει κανείς ότι δεν είναι χρήσιμα και τα δύο και ήταν στην λίστα με τα προτεινόμενα που παρέδωσε ο δήμος ωστόσο στην λίστα υπήρχαν και άλλα μεγαλύτερης βαρύτητας και χρησιμότητας για την τοπική κοινωνία, ωστόσο ο ΤΑΡ τα παρέβλεψε. Για παράδειγμα σε Διομήδεια και Μαγικό οι τοπικοί σύμβουλοι ζήτησαν παιδική χαρά και γήπεδο 5Χ5, στη Γενισέα πεζοδρόμιο και γέφυρα, στο Σέλερο πεζογέφυρα προς τη Λευκόπετρα, στον Πολύσιτο πεζοδρόμιο και στα Πηγάδια επέκταση του δικτύου ομβρίων. Να σημειώσουμε ότι από τον δήμο Αβδήρων διέρχονται 17 χιλιόμετρα του αγωγού και πως τα αντισταθμιστικά ανέρχονται στις 470.000 ευρώ.

Κατατέθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δάνειων 380.000 ευρώ από τον ΤΑΡ στον δήμο Τοπείρου

Σ’ ότι αφορά τον δήμο Τοπείρου όπως μας ανέφερε ο δήμαρχο κ. Θωμάς Μίχογλου ο ΤΑΡ κατέβαλλε 380.000 ευρώ ως αποζημίωση γιατί διέρχεται από δημοτικές εκτάσεις. Τα χρήματα αυτά έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Σ’ ότι αφορά τα έργα ή τις προμήθειες που δικαιούται ο δήμος ως αντισταθμιστικά ο κ. Μίχολγου σημείωσε πως η λίστα που κατέθεσαν περιλαμβάνει προμήθειες μηχανημάτων για περιβαλλοντικά έργα όπως καθαρισμό παραλιών, καναλιών και ειδικό μηχάνημα για κλαδέματα δέντρων. Τα αιτήματα όμως αυτά παραμένουν σε εκκρεμότητα καθώς ο υπεύθυνος της εταιρείας που είχε συνάντηση με τον κ. Μίχογλου του είπε ότι θα πρέπει να εγκριθούν από την εταιρεία χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται αν θα γίνει αυτό και πότε.

Μαριάννα Ξανθοπουλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…