Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ρεκόρ με τέσσερα συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια για την Ξάνθη τον Ιανουάριο του 2017!

Ρεκόρ με τέσσερα συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια για την Ξάνθη τον Ιανουάριο του 2017!

0
gipedo fota

Μετά το εξ αναβολής με Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο» θα υποδεχτεί κατά σειρά Ολυμπιακό, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Ηρακλή!

Φλίσκας: «Να τερματίσουμε ψηλά στο πρωτάθλημα και να φτάσουμε ξανά στον τελικό κυπέλλου»

Την 5νθήμερη άδεια τους απολαμβάνουν οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης, περνώντας στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης με τους οικείους στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Με αυτό τον τρόπο η ξανθιώτικη ομάδα επιδιώκει ανασύνταξη δυνάμεων, ενόψει της επανέναρξης των προπονήσεων (27 Δεκεμβρίου), αλλά και της συνέχειας των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων καθώς τους περιμένει ένας Γενάρης γεμάτος… αγώνες.

Συγκεκριμένα με το ξεκίνημα του νέου έτους, η Ξάνθη θα ανοίξει την «αυλαία» στο πρωτάθλημα μιας και στο πρόγραμμα της έχει τον (εξ αναβολής) εκτός έδρας αγώνα με την Ηρακλή την Τρίτη 03 Ιανουαρίου 2017 στις 17.15, που θα είναι και το πρώτο ημερολογιακά παιχνίδι της νέας χρονιάς.

Ρεκόρ με τέσσερα συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια!

Δεύτερο παιχνίδι του νέου έτους για την ξανθιώτικη ομάδα είναι την Κυριακή 08 Ιανουαρίου, όταν θα υποδεχτεί τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ολυμπιακό (επίσης εξ αναβολής αγώνας) στο «Xanthi FC Arena» των Πηγαδίων, ενώ το τρίτο ματς στο πρόγραμμα της είναι την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, ξανά εντός έδρας με τον ΟΦΗ για το κύπελλο Ελλάδας. Το επόμενο παιχνίδι της Ξάνθης, επίσης εξ αναβολής, είναι αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή 15 Ιανουαρίου και θα ακολουθήσει ακόμη ένα εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή, για την 16η αγωνιστική (1η του Β’ γύρου) κάτι που σημαίνει ότι στο παραπάνω διάστημα η ξανθιώτικη ομάδα θα δώσει τέσσερις συνεχόμενους εντός έδρας αγώνες σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ, μιας και όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε άλλη περίπτωση να είχε τέσσερα «σερί» εντός έδρας επίσημα παιχνίδια, όπως θα συμβεί τον ερχόμενο Ιανουάριο!

Φλίσκας: «Να τερματίσουμε ψηλά στο πρωτάθλημα και να φτάσουμε ξανά στον τελικό κυπέλλου»

Στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ μίλησε ο αρχηγός της Ξάνθης, Κώστας Φλίσκας, ο οποίος απολαμβάνει την 6ήμερη άδεια που χορηγήθηκε στους παίκτες από την ΠΑΕ, ενόψει των Χριστουγέννων με την επιστροφή στις προπονήσεις να έχει προγραμματιστεί για τις 27 Δεκεμβρίου. Ο 36χρονος αμυντικός/μέσος τόνισε:

Για τη φετινή πορεία της Ξάνθης: «Μπορεί να μην ξεκινήσαμε πολύ καλά το πρωτάθλημα, γιατί ήρθαν καινούργιοι παίχτες και γνωρίζαμε ότι για να δέσει μια ομάδα χρειάζεται χρόνος. Στην αρχή δεχτήκαμε τέσσερα γκολ από την ΑΕΚ και δύο στην έδρα μας από τον Πανιώνιο κι εκεί σίγουρα σκέφτεσαι τι φταίει και τι πρέπει να αλλάξεις. Σ’ αυτό δουλέψαμε σε όλες τις προπονήσεις και βγήκε το αποτέλεσμα».

Για το αν ήταν κομβική η νίκη στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα όταν κερδίζεις μια μεγάλη ομάδα σου δίνει ψυχολογικό κίνητρο αλλά εγώ θα σταθώ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Εκεί προσπαθήσαμε να πάρουμε κάτι θετικό έτσι ώστε να μπορέσει να ανέβει η ψυχολογία μας, γιατί όταν δέχεσαι τέσσερα γκολ από την ΑΕΚ και δύο από τον Πανιώνιο σίγουρα αναρωτιέσαι τι φταίει. Εγώ πιστεύω ότι το κομβικό σημείο ήταν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ όπου πήγαμε και είπαμε δεν θα χάσουμε και το καταφέραμε. Σίγουρα όταν κερδίζεις μέσα στη Λεωφόρο σε ανεβάζει στα ύψη, αλλά αυτό που θέλουμε να κάνουμε τώρα εμείς είναι με σκυμμένο κεφάλι να δουλέψουμε έτσι ώστε να συνεχίσουμε αυτή την καλή πορεία».

Για το γεγονός ότι η Ξάνθη έχει τους περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας, ενώ στο γήπεδό της κέρδισε για πρώτη φορά στις αρχές του Δεκεμβρίου: «Εκτός έδρας κάνουμε περισσότερη άμυνα και ενδιάμεσες επιθέσεις. Αυτό κάναμε και στο παιχνίδι με τον Αστέρα που πετύχαμε την πρώτη εντός έδρας νίκη μας. Κάναμε άμυνα πίσω από το κέντρο και παίζαμε με αντεπιθέσεις και έτσι βάλαμε τα γκολ. Αυτό το δουλεύουμε καθημερινά εδώ και τρία χρόνια με τον κύριο Λουτσέσκου».

Για τον Λουτσέσκου: «Ο κόουτς είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, δουλευταράς, του αρέσει να δουλεύει πάνω στην τακτική και ειδικά να ξεκινάει το πρέσινγκ στα 20 μέτρα έξω από την περιοχή του αντιπάλου. Αυτό το κάνουμε τρία χρόνια. Και θέλει να βελτιώσουμε κι άλλο το πρέσινγκ. Γιατί αν κερδίσεις τη μπάλα έξω από την περιοχή του αντιπάλου, έχεις χώρο να βάλεις γκολ».

Για τους στόχους της Ξάνθης: «Κάθε χρονιά έχουμε βλέψεις. Πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε μέσα στην πεντάδα, αλλά πρέπει να έχουμε χαμηλά το κεφάλι και να δουλεύουμε όπως μέχρι τώρα. Θέλουμε να πάμε ψηλά στο πρωτάθλημα και στον τελικό του Κυπέλλου».

Για τις προσωπικές φιλοδοξίες του: «Θέλω να ζήσω έναν ακόμη τελικό Κυπέλλου και αυτήν τη φορά να το πάρουμε. Ο τελικός πρόπερσι ήταν κάτι φανταστικό, αλλά στο τέλος έμεινε η πικρία που δεν καταφέραμε να το πάρουμε. Ο Ολυμπιακός είχε την εμπειρία, για μας ήταν πρωτόγνωρο και ήταν φυσικό να κάνουμε λάθη».

Για τα λίγα εισιτήρια στο γήπεδο της Ξάνθης: «Δεν έχουμε τόσο μεγάλη στήριξη και μεταξύ μας λέμε καλύτερα να παίζουμε εκτός έδρας να έχει το γήπεδο κόσμο. Είναι άλλο να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο, άλλο σε άδειο. Ο κόσμος στήριξε την ομάδα όταν κινδύνευσε να πέσει. Δεν μπορώ να το καταλάβω».

Για τη χειρότερη στιγμή του: «Όταν κινδύνευσε με υποβιβασμό η ομάδα και έφτασε στο μπαράζ για να μείνει στην κατηγορία. Είναι η χειρότερη στιγμή για μένα. Είναι κάτι που σε στενοχωρεί και σε πιέζει ψυχολογικά και σωματικά».

Για τον Έλληνα παίκτη που μπορεί να «βγάλει» η Ξάνθη από τους νέους που έχει: «Ο Πέτρος Ορφανίδης. Πρέπει όμως να δουλέψει, δεν γίνεται τίποτα τυχαίο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

UEFA Ranking Ελλάδα: Από την καταστροφή της προηγούμενης εβδομάδας στα ουράνια!

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έκαναν το απίστευτο Και εάν ο δεύτερος δεν ήταν σε καμία περίπτωση ξεγ…