Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Πάνε για δουλειά στον δήμο Ξάνθης οι 250 του Κοινωφελούς

Πάνε για δουλειά στον δήμο Ξάνθης οι 250 του Κοινωφελούς

0
dimarxeio dec16

Αναρτήθηκαν από τον ΟΑΕΔ οι οριστικοί πίνακες και ήδη καλούνται στον ΟΑΕΔ για τα παραπεμπτικά

Αναρτήθηκε στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, στην ενότητα «Προγράμματα Απασχόλησης – Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα» ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων Ανέργων του «Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 34 Δήμους μεταξύ των οποίων και ο δήμος Ξάνθης που θα προσλάβει 250 συνολικά άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» ήδη ο ΟΑΕΔ έχει αρχίσει να καλεί του επιτυχόντες να παραλάβουν τα παραπεμπτικά του, τα οπoία στην συνέχεια θα υποβάλλουν μαζί με τα δικαιολογητικά τους στον δήμο για να αρχίσουν την εργασία τους. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους είτε από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους είτε με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους από τους αντίστοιχους πίνακες κατάταξης ανέργων, που έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

1 θέση διανομέα στα ΕΛΤΑ Ξάνθης

6 συνολικά προσλήψεις στην ΑΜΘ

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Περιφερειακή Διεύθυνση Ταχυδρομικών Λειτουργιών Μακεδονίας-Θράκης που εδρεύει στο Δήμο Ωραιοκάστρου, ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν έξι (6) ατόμων [2 (δύο) ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, 6ωρης απασχόλησης και 4 (τέσσερις) ΔΕ Διανομής 7ωρης απασχόλησης ] χρονικής διάρκειας όλων οκτώ(8) μηνών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ως ακολούθως: Διανομέων, Εσωτερικής Εκμετάλλευσης : (7ωρης και 6ωρης απασχόλησης αντίστοιχα, χρονικό διάστημα 8 μήνες)

Κωδικός θέσης

Υπηρεσία

Έδρα υπηρεσίας

Ειδικότητα

Διάρκεια σύμβασης

Αριθμός ατόμων

 

401

Ειδική Μονάδα Παραγωγής Καβάλας

Καβάλα

ΔΕ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ

8 μήνες

7ωρης απασχόλησης

1

411

Μονάδα Διανομής Ξάνθης

Ξάνθη

ΔΕ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ

8 μήνες

7ωρης απασχόλησης

1

421

Ειδική Μονάδα Παραγωγής Αλεξανδρούπολης

Αλεξανδρούπολη

ΔΕ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ

8 μήνες

7ωρης απασχόλησης

2

423

Ειδική Μονάδα Παραγωγής Αλεξανδρούπολης

Αλεξανδρούπολη

ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης

8 μήνες

6ωρης απασχόλησης

2

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 μαζί με τα Απαραίτητα Δικαιολογητικά Συμμετοχής (Βλέπε Παράρτημα ΣΟΧ) και να τα υποβάλουν, εντός προθεσμίας δέκα(10) ημερών, που συγκεκριμένα είναι από 13/12/2016 έως και 22/12/2016, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή είτε αυτοπροσώπως στις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:30 έως 13:30 είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, στις ακόλουθες Διευθύνσεις:1.Για την θέση της Ξάνθης: ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε., Μονάδα Διανομής Ξάνθης, Αν. Γ. Μιλτιάδη 18 , Τ.Κ. 670 00 Ξάνθη (για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 66/2016), υπόψη κ. Χρήστου Τσαραβά (τηλ. επικοινωνίας:25410 20645).

Ξεκίνησαν την Δευτέρα οι αιτήσεις για 4.000 προσλήψεις στην Υγεία

Για μακροχρόνια άνεργους

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της Υγείας και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα αφορά 4.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης για το δημόσιο Τομέα της Υγείας για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών και έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων.

Ειδικότερα, το ανωτέρω πρόγραμμα αποσκοπεί:

•στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των μακροχρόνια ανέργων,

•στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων,

•στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών

•στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών των φορέων Υγείας

•στη βελτίωση των υποδομών των δημόσιων νοσοκομείων και τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Υγείας

•στην αναβάθμιση των προσόντων των μακροχρόνια ανέργων

•στη σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των μακροχρόνια ανέργων με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν:

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, έχουν μόνο οι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ επί χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μακροχρόνια άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής και να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης και από μία μέχρι τρεις Υπηρεσίες Τοποθέτησης των Φορέων Υποδοχής. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού .

Θέσεις 4 Καθηγητών στο ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Προκήρυξη πρόσληψης 4 καθηγητών στο Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προχωρά το υπουργείο Παιδείας.

Έρχονται νέα προγράμματα απασχόλησης για πάνω από 52.000 ανέργους

Νέα προγράμματα απασχόλησης που στόχο έχουν να προσφέρουν εργασία σε τουλάχιστον 52.000 ανέργους, πρόκειται να υλοποιήσει το αμέσως προσεχές διάστημα, το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό κ. Ράνια Αντωνοπούλου, τα προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί είναι τα εξής:

– Πρόγραμμα προώθησης 11.000 άνεργων νέων έως 29 ετών, στην αυτοαπασχόληση, με επιδότηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης έως 12 μήνες από την έναρξη της δραστηριότητάς τους.

– Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για 8.000 νέους έως 24 ετών για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και κατάρτισης για την προώθησή τους εναλλακτικά σε προγράμματα κατάρτισης με εγγυημένη απασχόληση, προγράμματα προώθησης στην αυτοαπασχόληση ή στην επιχειρηματικότητα.Παράλληλα, πρόκειται να εφαρμοστούν προγράμματα νέων θέσεων εργασίας και εγγυημένης απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και πρόγραμμα κατάρτισης, πιστοποίησης και απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το ΕΚΤ (ΕΥΕ-ΕΚΤ) ως δικαιούχος στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020, υλοποιεί ενέργειες επαγγελματικής κατάρτισης, απασχόλησης και ολοκληρωμένων παρεμβάσεων. Συγκεκριμένα:

– Πρόγραμμα κατάρτισης, πιστοποίησης και απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας. Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε 23.000 ανέργους, ηλικίας 29-64 ετών, θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο των επιταγών κατάρτισης (Training Voucher) και αφορά σε συνολικά 60 ειδικότητες των 10 πιο δυναμικών κλάδων της Οικονομίας (Εμπόριο, Logistics, Έργα υποδομής και Τεχνικά επαγγέλματα, Τουρισμός, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Περιβάλλον-Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, Τρόφιμα-Ποτά, Ενέργεια, Βιομηχανία και Αγροτικός Τομέας). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση 120 ωρών και πρακτική άσκηση 500 ωρών (περίπου 5 μήνες) σε επιχειρήσεις κλάδων αιχμής της ελληνικής οικονομίας. Μετά τη λήξη της επαγγελματικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης δίνεται η δυνατότητα απασχόλησης σε 10.000 από τους ωφελούμενους του προγράμματος. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν 1 Δεκεμβρίου.

– Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο προσεχές διάστημα.

– Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιδότηση εργασίας διάρκειας 12 μηνών + 3 μήνες δέσμευση του εργοδότη. Η δράση θα υλοποιηθεί στο προσεχές διάστημα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…