Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση ‘’Γιορτινό’’ Συμβούλιο στον δήμο Ξάνθης χωρίς ‘’παρατράγουδα’’

‘’Γιορτινό’’ Συμβούλιο στον δήμο Ξάνθης χωρίς ‘’παρατράγουδα’’

0
dimotiko27-12-16

Σε χρόνο-ρεκόρ ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς, όπου εγκρίθηκε η συμμετοχή του δήμου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Ροδόπης

Εγκαλούν τον Δήμαρχο οι τέσσερεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την υποδοχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αποκλεισμό τους από την συνάντηση

Με πολλές απουσίες δημοτικών συμβούλων πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης για το τρέχον έτος. Με μόλις οκτώ θέματα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη, η συνεδρίαση το μεσημέρι της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου ήταν από τις πλέον σύντομες που έχουν γίνει. Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η απόφαση για την συμμετοχή ή μη του δήμου Ξάνθης στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Ροδόπης. Παρά τις επιφυλάξεις που είχαν διατυπωθεί το προηγούμενο διάστημα από πλευράς του Δημάρχου Ξάνθης για την νομιμότητα της ενεργείας λόγω ‘’Καλλικρατικών’’ δεσμεύσεων, εν τέλει αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε τέτοιο ζήτημα. Εγκρίθηκε ομόφωνα να συμμετάσχει ο δήμος Ξάνθης με μετοχές αξίας 10.000 ευρώ, με έκαστη μετοχή να ανέρχεται σε τέσσερα ευρώ, χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση και εξηγήσεις για την καθυστέρηση ένταξης του δήμου στο ‘’σχήμα’’ της Αναπτυξιακής.

Ενωμένοι και πάλι η αντιπολίτευση εναντίον του Δημάρχου

Σε κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Κοινωνία Δημοτών, Συμμετέχω, Ξάνθη – Σταυρούπολη Νέα Εποχή, Πολίτες για την Ξάνθη), την οποία ανέγνωσε στην αρχή της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζεται η ενόχληση για τους χειρισμούς του Δημάρχου Ξάνθης αναφορικά με την ‘’φιέστα’’, όπως την χαρακτήρισαν, κατά την υποδοχή και συνομιλία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, από την οποία οι ίδιοι αποκλείστηκαν. Απαντώντας ο κ. Δημαρχόπουλος, σημείωσε ότι το Δημαρχείο είναι ανοιχτό σε όλους και δεν υπήρξε προσπάθεια εξοβελισμού κάποιων δημοτικών συμβούλων, αφού η επίσκεψη γνωστοποιήθηκε πολύ καθυστερημένα.

Ιππ. Καμαρίδης: «Συνεχίζετε να καταγράφετε στα πρακτικά άλλα από αυτά που αποφασίζονται»

Ζητώντας τον λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη – Σταυρούπολη Νέα Εποχή», Ιπποκράτης Καμαρίδης, ανέφερε ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε οριστεί ο ίδιος ως τακτικό μέλος της Επιτροπής Υγιών Πόλεων, με συμμετοχή στο σχετικό συνέδριο, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε ζητώντας την ηχογράφηση της συνεδρίασης, ενώ στα πρακτικά και την επίσημη απόφαση αναφέρεται ως αναπληρωματικό μέλος. Τονίζοντας ότι είχε χαρακτηριστεί ως αναξιοπρεπής, ενώ οι ηχητικές αποδείξεις μαρτυρούν το αντίθετο, ανέφερε: «Είχα πει ότι θέλω απλά να μου ζητήσει συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό ο κ. Λομβαρδέας, κάτι που δεν έγινε. Θα πάει, λοιπόν, και αυτό το θέμα μαζί με το προηγούμενο στον εισαγγελέα, εφόσον επιμένετε να λειτουργείτε με αυτό τον τρόπο».

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…