Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αναμένεται χιόνι… κατόπιν εορτής στην Θράκη

Αναμένεται χιόνι… κατόπιν εορτής στην Θράκη

0
falakro opening16

Με τεχνητό χιόνι λειτούργησαν τα Χριστούγεννα τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα – Πρόβλεψη της ΕΜΥ για χιονόπτωση στην Θράκη από σήμερα

Λίγα χιόνια στο Δασικό Χωριό τα Χριστούγεννα – Μεγάλη επιτυχία στο τριήμερο έναρξης στο Φαλακρό με 3.500 επισκέπτες

Με τεχνητό χιόνι υποδέχτηκαν τους επισκέπτες και λάτρεις των χειμερινών σπορ κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων όσα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας διαθέτουν αυτή τη δυνατότητα, καθώς οι προβλέψεις των μετεωρολόγων δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές. Στο Καϊμάκ-τσαλάν του νομού Πέλλας λειτουργούσαν αδιάκοπα τα ‘’κανόνια’’ τεχνητής χιόνωσης, προκειμένου οι σκιέρ να μπορέσουν να απολαύσουν καταβάσεις στις πλαγιές του όρους Βόρας. Στα «3-5 Πηγάδια» της Νάουσας λειτουργούν επίσης και τα 20 ‘’κανόνια’’. Και παρότι οι νιφάδες του χιονιού δεν έκαναν την εμφάνισή τους στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα, ωστόσο λειτούργησαν τα σαλέ και οι εναέριοι αναβατήρες έστω για μια βόλτα στη Βασιλίτσα Γρεβενών, στο Ελατοχώρι Πιερίας, στο Σέλι Ημαθίας, στο Λαϊλιά Σερρών, στο Φαλακρό Δράμας, στο Πισοδέρι Φλώρινας και στο Περτούλι Τρικάλων.

Χιόνι στο Δασικό χωριό τα Χριστούγεννα – Πτώση της θερμοκρασίας την Πρωτοχρονιά

dasiko xioni16«Λευκά Χριστούγεννα» απήλαυσαν οι ένοικοι του Δασικού Χωριού στο Λειβαδίτη τις προηγούμενες μέρες, παρότι το τριήμερο των Χριστουγέννων ο καιρός ήταν ‘’μαλακός’’ στην υπόλοιπη Ξάνθη με αρκετή ηλιοφάνεια. Οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ‘’βλέπουν’’ χιονοπτώσεις σήμερα σε ορεινές, ημιορεινές και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές της Θράκης. Όπως αναφέρει το δελτίο, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 8 – 9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Πιο συγκεκριμένα, για σήμερα Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου προβλέπονται χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να έρθει από τα βόρεια, οπότε θα πλήξει και την περιοχή μας.

Το Φαλακρό είναι σε ετοιμότητα μετά την επίσημη έναρξη λειτουργίας του χιονοδρομικού

Μπορεί ο καιρός να μην τους ευνόησε, καθώς οι χιονοπτώσεις δεν ήταν επαρκείς για χιονοδρομία, αλλά μετά από μια μεγάλη προσπάθεια και κουβαλώντας χιόνι από διαφορά σημεία του βουνού, οι υπεύθυνοι λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού ενημέρωσαν την παραμονή των Χριστουγέννων ότι το baby lift (πίστα αρχαρίων) ήταν έτοιμο και εν λειτουργία. Μία εβδομάδα νωρίτερα, στην εκδήλωση έναρξης της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου, που πλέον αδειοδοτήθηκε και εξασφάλισε πιστοποίηση λειτουργίας, το Φαλακρό γέμισε λάτρεις του βουνού. Το τριήμερο 16 με 18 Δεκεμβρίου οι εκδρομείς, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση την ιππασία, την τοξοβολία, το flying fox, τη yoga, την ζωγραφική προσώπου, να παίξουν με τα έλκηθρα χιονιού, να κάνουν τσουβαλοδρομίες και διελκυστίνδα και να απολαύσουν επιδείξεις με rollers, με ποδήλατα βουνού, με αλεξίπτωτα πλαγιάς, με enduro μηχανές και με snowmobiles. Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Αργύρης Πατακάκης: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο κόσμος αγκάλιασε το Grand Opening Falakro και η προσέλευσή του το τριήμερο των εκδηλώσεων ήταν μεγάλη, με πάνω από 3.500 επισκέπτες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που επισκέφθηκε το όμορφο βουνό μας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας τον επόμενο χρόνο με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις».

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…