Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τρίτος σε ψήφους στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ ο Δημήτρης Γαλανόπουλος

Τρίτος σε ψήφους στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ ο Δημήτρης Γαλανόπουλος

0
galanopoulos adedy

Για πρώτη φορά στα χρονικά πρωτιά της ‘’γαλάζιας’’ ΔΑΚΕ με σαρωτική νίκη – Τέταρτη η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ

Δ. Γαλανόπουλος: «Οι απεργίες έχουν απαξιωθεί, αλλά οι συνάδελφοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι αγώνες δεν κερδίζονται από τον καναπέ»

Σαρωτική νίκη για πρώτη φορά στα χρονικά της ΑΔΕΔΥ πέτυχε η «γαλάζια» παράταξη ΔΑΚΕ στις εκλογές της περασμένης Παρασκευής. Η ΔΑΚΕ ήρθε πρώτη με 18 έδρες, ενώ για μόλις μία ψήφο έχασε την 19η έδρα. Δεύτερη ήρθε η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ, ακολουθεί η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ), ενώ μόλις τέταρτη είναι η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η νίκη της ΔΑΚΕ έχει μεγαλύτερη σημασία, όπως τονίζουν τα μέλη της, καθώς πρώτευσε στις αρχαιρεσίες για την συνδικαλιστική οργάνωση της ΑΔΕΔΥ (δημοσίων υπαλλήλων) παρά την πολεμική που δέχθηκε από την συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για «πογκρόμ απολύσεων στον δημόσιο τομέα σε περίπτωση που η ΝΔ γίνει κυβέρνηση». Στο συνέδριο δεν πάρθηκαν αποφάσεις αναφορικά με το καταστατικό και την επίλυση πολλών προβλημάτων λόγω ασυμφωνίας, κάτι που μεταφέρεται για το επόμενο μετά από τρία χρόνια.

Τρίτος σε σταυρούς πανελλαδικά ο Ξανθιώτης Δημήτρης Γαλανόπουλος – Μοναδικός εκπρόσωπος της ΑΜ-Θ

Την Ξάνθη θα εκπροσωπήσει για δεύτερη τριετία στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ ο συνδικαλιστής του δήμου Ξάνθης και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Δημήτρης Γαλανόπουλος. Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν, ο κ. Γαλανόπουλος ήταν ο μόνος συνδικαλιστής από ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ανάμεσα σε όλες τις παρατάξεις, που εξελέγη στο Γενικό Συμβούλιο. Στην δεύτερη αυτή τριετή θητεία του εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενισχυμένος, αφού ήρθε τρίτος σε σταυρούς πανελλαδικά. Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του στο «Ε», με αφορμή την εκλογή του αλλά και την σημερινή απεργία: «Η σημερινή απεργία οργανώθηκε από την ΓΣΕΕ, αλλά θα συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ, αν και δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για την μαζικότητά της. Είχαμε πριν από λίγες μέρες απεργία του δημόσιου τομέα, γνωρίζουμε όμως ακόμη την δυσκολία συμμετοχής των συναδέλφων, αφού σε κάθε απεργία δεν χάνουν μόνο το ‘’ημερομίσθιο’’, αλλά με τις επιπλέον κρατήσεις φτάνουν να έχουν μείωση της τάξης των 80 περίπου ευρώ». Παρόλα αυτά, τόνισε ότι όλα κερδίζονται με αγώνες και όχι από τον καναπέ, αλλά η μείωση των μισθών έχει καθηλώσει όλους τους εργαζομένους. «Οι 24ωρες απεργίες έχουν απαξιωθεί πλέον, αλλά ούτε και στις πολυήμερες κινητοποιήσεις, που κάναμε παλιότερα και κερδήθηκαν όσα είχαμε πετύχει, υπάρχει συμμετοχή. Το κλίμα είναι αρνητικό για την κυβέρνηση, αλλά ο κόσμος είναι μουδιασμένος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι ψήφοι και οι έδρες των εκλογών της ΑΔΕΔΥ

– ΔAKE 136 ψήφους, 18 έδρες

– ΔAΣ-KKE 112 ψήφους, 15 έδρες

– ΠAΣOK 106 ψήφους, 14 έδρες

– ΣYPIZA 95 ψήφους, 13 έδρες

– APIΣTEPIΣTEΣ 70 ψήφους, 9 έδρες

– ΛAE 57 ψήφους, 8 έδρες

– ANATPOΠH-ANEΞAPTHTOI 40 ψήφους, 6 έδρες

– EAK 13 ψήφους, 1 έδρα

– EPΓAΣ-APIΣTEPIΣTEΣ 3 ψήφους, 0 έδρες

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …