Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ελήφθη σήμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Ξάνθη

Ελήφθη σήμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Ξάνθη

0
xioni

Σε μερική επιφυλακή η Πολιτική Προστασία.Περιμένουμε χιόνια στην ορεινή περιοχή.Ταρενίδης: «Προσοχή στον παγετό…»

Δήμαρχος Μύκης: «Είμαστε έτοιμοι…» Ζαγναφέρης:«Καθ΄ όλα έτοιμοι…»

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτικής Προστασίας καθώς η Γενική Γραμματεία (Γ.Γ.Π.Π.) έστειλε σήμα για επιδείνωση του καιρού και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στις προσεχείς μέρες.

Περιμένουμε χιόνια στην ορεινή περιοχή

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία του δήμου Ξάνθης κ. Παναγιώτης Ταρενίδης η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε μερική επιφυλακή μετά το σήμα που δέχτηκε ωστόσο δεν αναμένεται χιονόπτωση μέσα στην πόλη αλλά μόνο στην ορεινή περιοχή: «Όλα τα μηχανήματα που διαθέτουμε είναι σε ετοιμότητα, έχουμε προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες αλατιού και έχουμε επίσης κλείσει και ακόμη περισσότερες. Μέσα στην πόλη- σύμφωνα με τις προβλέψεις -δεν θα έχουμε χιονόπτωση αλλά χαμηλές θερμοκρασίες. Γι αυτό και εφιστούμε την προσοχή στους συμπολίτες μας να είναι προσεκτικοί και να μην πλένουν μπαλκόνια και ρίχνουν νερό στους δρόμους, να προσέξουν τις εξωτερικές βρύσες να μην έχουν διαρροές, ώστε να μην έχουμε σημεία με παγετό στους δρόμους που μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα για ατυχήματα ηλικιωμένων αλλά και παιδιών», επεσήμανε ο κ. Ταρενίδης. Παράλληλα απευθύνθηκε στους κτηνοτρόφους συνιστώντας να εφοδιαστούν με ζωοτροφές τουλάχιστον για μια εβδομάδα ώστε να μην έχουν δυσάρεστες συνέπειες για τα ζώα τους αν αποκλειστούν. Επίσης συνέστησε τους οδηγούς που κινούνται στην ορεινή περιοχή να εφοδιαστούν με αλυσίδες καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις.

Δήμαρχος Μύκης: «Είμαστε έτοιμοι…»

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά η κακοκαιρία έχει κάνει την εμφάνισή της στον δήμο Μύκης τις τελευταίες 3 εβδομάδες που καταγράφονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα ανέφερε πως έχουν καταγραφεί τις βραδινές ώρες θερμοκρασίες από -2 έως -10 βαθμούς: «Για το λόγο αυτό έχουμε ήδη αρχίσει να ρίχνουμε αλάτι σε διάφορα σημεία των οικισμών όπου υπάρχει παγετός. Τα μηχανήματα που διαθέτουμε είναι σε ετοιμότητα και ελπίζουμε να ανταπεξέλθουμε.». Να σημειώσουμε πως ο δήμος Μύκης δημοσίευσε προκήρυξη για την πρόσληψη 2 ατόμων με ειδικότητα χειριστού γκρέιντερ καλύπτοντας έτσι την ανάγκη του για προσωπικό για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

Ζαγναφέρης «Καθ΄όλα έτοιμοι…»

Τη διαβεβαίωση ότι όλα είναι στην εντέλεια και θα λειτουργήσουν υποδειγματικά αν παραστεί ανάγκη κατέθεσε και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης ο οποίος υπογράμμισε ότι υπάρχει και επάρκεια υλικών αλλά και ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη επέλαση του χιονιά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…