Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανεμοδαρμένη Ξάνθη

Ανεμοδαρμένη Ξάνθη

0
anemos 2

Θυελλώδεις άνεμοι 8 – 9 μποφόρ έπνεαν χθες στην πόλη και σ’ όλο τον νομό. Ιπτάμενες κεραίες, κάδοι και δέντρα. Χιόνι μόνο στο Δασικό Χωριό και τον Λειβαδίτη

Έκλεισε η Εγνατία γιατί «δίπλωσε» νταλίκα. Θύελλα στο Θρακικό πέλαγος ,απαγορεύτηκε ο απόπλους προς Θάσο και Σαμοθράκη

Σαν σίφουνας κυριολεκτικά πέρασε η κακοκαιρία από τον νομό μας. Ενώ στην υπόλοιπη χώρα εκδηλώθηκε με σφοδρές χιονοπτώσεις έως και στο κέντρο της Αθήνας στον νομό μας έφερε θυελλώδεις ανέμους που έφταναν στα 8 – 9 μποφόρ!

Ο βοριάς που την Ξάνθη παγώνει

Η ανεμοθύελλα έπληξε την Ξάνθη και όλο τον νομό περίπου στις 5.30 το πρωί της Πέμπτης προκαλώντας πτώσεις κεραιών, δέντρων και κοπές κλαδιών, διακοπή ρεύματος και εγκλωβισμούς σε ασανσέρ καθώς και μετακινήσεις κάδων. Η Πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης κλήθηκε σε πολλές περιπτώσεις για βοήθεια τόσο μέσα στην πόλη όσο και στους γύρω οικισμούς ενώ η ηλεκτροδότηση επανήλθε μετά από ένα μισάωρο μετά από παρέμβαση της ΔΕΗ. Στην περιοχή του Νέου Ζυγού και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο οι ισχυρότατοι άνεμοι σήκωσαν σύννεφο σκόνης αλλά και σύννεφο …σκουπιδιών από πλαστικές σακούλες που πετούσαν στον αέρα. Το ίδιο φαινόμενο εμφανίστηκε και στην περιοχή της Γενισέας δημιουργώντας προβλήματα στα οχήματα που κινούνταν στην Επαρχιακή οδό Ξάνθης – Αβδήρων χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν ατυχήματα. Ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο και στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Ιάσμου όπου περί τις 10 το πρωί της Πέμπτης δίπλωσε νταλίκα. Άμεσα διακόπηκε με διαταγή των Αστυνομικών Αρχών η κυκλοφορία.

Θύελλα στο Θρακικό πέλαγος απαγορεύτηκε ο απόπλους προς Θάσο και Σαμοθράκη

Βορειοανατολικοί θυελλώδεις άνεμοι 8 – 9 μποφόρ έπνεαν στο Θρακικό Πέλαγος και το Λιμεναρχείο Λάγος έβγαλε απαγορευτικό για όλα τα σκάφη. Επίσης,απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των πλοίων σε όλο το Θρακικό Πέλαγος, το πορθμείο για Θάσο είχε διακοπεί, όπως και η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης.

Χιόνι 1 – 2 πόντων μόνο στο Δασικό Χωριό και τον Λειβαδίτη

Όπως σημειώνει ο υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ξάνθης κ. Παναγιώτης Ταρενίδης χιόνι 1 – 2 πόντων έχει πέσει στο Λειβαδίτη και στο Δασικό Χωρίο όπου επικράτησε χιονοθύελλα τη νύχτα, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στους -9 βαθμούς κελσίου. Ήδη έχει γίνει ρήψη αλατιού και όλο το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό.

Άνεμοι και παγωνιά στον δήμο Μύκης αλλά συνηθισμένα τα βουνά…

Σφοδροί άνεμοι έπληξαν και τον δήμο Μύκης χωρίς ωστόσο να έχει χιονόπτωση παρά μόνο παγετό. Οι δρόμος σε αρκετά σημεία είναι παγωμένος και ο δήμος ρίχνει αλάτι για να διευκολύνει την διέλευση των οχημάτων, Ωστόσο ο δήμαρχος κ. Καπζά ανέφερε πως δεν έχει σημειωθεί κανένα άλλο πρόβλημα. Είναι δε γεγονός πως οι κάτοικοι του δήμου Μύκης είναι συνηθισμένοι στο κρύο και στα χιόνια και δεν πτοούνται από τέτοια φαινόμενα!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…