Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η 1η Νοσηλευτική Διημερίδα στην Ξάνθη

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η 1η Νοσηλευτική Διημερίδα στην Ξάνθη

0
nosileftiki-imerida

Περίπου 800 συμμετέχοντες από όλη την Β. Ελλάδα για την «Νοσηλευτική στην κρίση»

Μια πρωτοβουλία με γνώμονα την αναβάθμιση της Νοσηλευτικής επιστήμης, την αποκέντρωση της γνώσης και την τόνωση της τοπικής οικονομίας

 

Με πλήρη επιτυχία στέφθηκε η 1η Νοσηλευτική Διημερίδα που διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ξάνθη στις 4 και 5 Νοεμβρίου η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Ξάνθης σε συνεργασία με την ΕΝΕ (Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας). «Το θέμα της διημερίδας ήταν ‘’Η Νοσηλευτική στα χρόνια της κρίσης. Θεμελιώνοντας προκλήσεις για το μέλλον’’, μία ενδιαφέρουσα και επίκαιρη προσέγγιση με πολύ πλούσια θεματολογία, αφού ανάμεσα στους ομιλητές δεν βρίσκονταν μόνο νοσηλευτές και γιατροί, αλλά ακόμη και οικονομολόγοι και συγγραφείς, αναπτύσσοντας και παρουσιάζοντας πολλές πτυχές του ζητήματος.

‘’Πλημμύρισε’’ η Ξάνθη νοσηλευτές – Γεμάτα τα ξενοδοχεία και τα μαγαζιά της πόλης

Οι εργασίες της διημερίδας ξεκίνησαν την Παρασκευή με κλινικά φροντιστήρια και εισηγήσεις, ενώ συνεχίστηκαν την επόμενη μέρα τόσο στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου ‘’Ελισσώ’’, όσο και στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης (οικία Μάνου Χατζιδάκι). Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη της διημερίδας, στην οποία παραβρέθηκαν ο νυν διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Γερόπουλος, ο πρώην διοικητής κ. Πάσχου, πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί φορείς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, παλαιοί και νέοι γιατροί του Νοσοκομείου, ο Μητροπολίτης Ξάνθης, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σημασία της ελπίδας, που είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης προσφοράς των νοσηλευτών. Τις δύο μέρες των εργασιών, ξενοδοχεία, καφετέριες και εστιατόρια της Ξάνθης ήταν γεμάτα, αφού παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για συμμετοχή 500 περίπου ατόμων, οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 800. Σύμφωνα με την διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ξάνθης, κα Παρασκευή Μητράκου – Γεωργίου, η συμμετοχή ήταν τεράστια, η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε παρόμοιες εκδηλώσεις. Εκτός από τις πληροφορίες και την γνώση που αποκόμισαν όλοι όσοι συμμετείχαν στις εργασίες, πολλές ήταν και οι συζητήσεις στους χώρους εκτός της διημερίδας ανάμεσα σε συναδέλφους από διαφορετικά νοσοκομεία, όπου αναζητήθηκαν λύσεις σε κοινά προβλήματα, αλλά και ανταλλαγή νοσηλευτικών εμπειριών.

Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής επιστήμης και αποκέντρωση της γνώσης

Η διευθύνουσα κα Μητράκου, δήλωσε στο «Ε» ικανοποιημένη από την συμμετοχή και την επιτυχία της διημερίδας, ευχαριστώντας παράλληλα όλο το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ξάνθης που ανταπεξήλθε στις αυξημένες απαιτήσεις της διοργάνωσης. Τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή σηματοδοτεί την απαρχή υλοποίησης σημαντικών επιστημονικών διεργασιών, παρέχοντας τη δυνατότητα αποκέντρωσης της γνώσης της νοσηλευτικής. Ο πρόεδρος του 2ου Περιφερειακού Τμήματος Μακεδονίας–Θράκης της ΕΝΕ, Γεώργιος Μπαλιόζογλου, αναφέρθηκε στην επιθυμία των νοσηλευτών για συμμετοχή σε τοπικά εκπαιδευτικά γεγονότα, τονίζοντας ότι κατάφερε η διημερίδα να ξεφύγει από τα στενά όρια ενός μόνο επιστημονικού πεδίου, να γκρεμίσει τους διαχωρισμούς της γνώσης και να πετύχει τη διαρκή εξέλιξη και αναβάθμιση της νοσηλευτική επιστήμης μέσα από το πλούσιο επιστημονικό έργο που παρουσιάστηκε, αλλά και μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων και αγωνιών, με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση της υγείας των συνανθρώπων μας.

 

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …