Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ο Παναγιώτης Σγουρίδης Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ

0
anel-synedrio16

Τιμητική θέση μετά από πρόταση Καμμένου στον Ξανθιώτη πολιτικό. Τι δηλώνει στο «Ε» για το έργο του αλλά και πως σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα

Σγουρίδης : «Δεν χρειάζονται εκλογές. Πρέπει να προχωρήσουμε και να υλοποιήσουμε αυτά που δεσμευτήκαμε»

Την θέση του Αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ ανέλαβε ο Παναγιώτης Σγουρίδης μετά από πρόταση του προέδρου Πάνου Καμμένου, την οποία επικύρωσε το 3ο συνέδριο των ΑΝΕΛ που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο τριήμερο 11 – 13 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Η κίνηση Καμμένου να αναβαθμίσει τον κ. Σγουρίδη με αρμοδιότητες Αντ’ Αυτού μέσα στο κόμμα είναι μια θέση τιμητική, μια θέση ευθύνης που καταδεικνύει την εμπιστοσύνη του προέδρου και κυβερνητικού εταίρου στο πρόσωπο του Ξανθιώτη πολιτικού καθώς επίσης και αναγνώριση και επιβράβευση της προσφοράς και του έργου του. Είναι γνωστό ότι ο κ. Σγουρίδης διετέλεσε επί χρόνια αντιπρόεδρος της Βουλής σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση Τσίπρα – ΑΝΕΛ στα υπουργεία Μεταφορών και δικτύων και Αγροτικής Ανάπτυξης ως υφυπουργός.

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης και το 3ο Συνέδριο των ΑΝΕΛ

Σε δήλωσή του στο «Ε» ο κ. Σγουρίδης χαρακτήρισε τιμητική τη θέση που ανέλαβε μετά από πρόταση του προέδρου Π. Καμμένου: «Είναι παράλληλα μια θέση που με φορτώνει με ευθύνες στις οποίες και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ», επεσήμανε ο κ. Σγουρίδης ενώ μιλώντας για το συνέδριο στο οποίο ήταν πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ανέφερε πως ήταν πολύ εποικοδομητικό και πως έλαβε σημαντικές αποφάσεις για την πορεία του κόμματος και την ιδεοπολιτική του ταυτότητα. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως ψηφίστηκε τροποποίηση του Καταστατικού του κόμματος, καθώς επίσης και το πολιτικό πλαίσιο, οι θέσεις και οι ιδέες που συγκροτούν την ταυτότητά του. Επίσης οι σύνεδροι αποδέχθηκαν μια σειρά ψηφίσματα, όπως το ψήφισμα για την επανεργοποίηση της απόφασης για έντιμη ταφή των πεσόντων ελλήνων στρατιωτών στο αλβανικό μέτωπο, όπως επίσης και το ψήφισμα για το νερό και η ενέργεια ως δημόσια αγαθά. Όπως ανέφερε ο κ. Σγουρίδης για πρώτη φορά στο Συνέδριο των ΑΝΕΛ έγινε ένα ηλεκτρονικό δημοψήφισμα αφού έθεσαν ένα ερωτηματολόγιο στους πολίτες και έλαβαν 1.236 απαντήσεις για θέμα συνταγματικής αναθεώρησης πολιτειακά, αλλά και μια σειρά από καίρια θέματα που αφορούν την παιδεία, την υγεία κ.λ.π.

Η παρακαταθήκη Σγουρίδη

Κληθείς σε μια αναδρομή του έργου του ως υφυπουργού ξεχώρισε την προσπάθειά του να καταστήσει επισκέψιμο τουριστικό πόλο την περιοχή του Τατοϊου, προσπάθεια που από τους συνεχιστές του ατόνησε όπως επίσης και την πιστοποίηση της ελληνικής κουζίνας στα εστιατόρια, μια παρέμβαση που επίσης θα είχε τουριστική εκμετάλλευση. Ανέφερε επίσης μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις όπως την ηλεκτροκίνηση που επεχείρησε στο υπουργείο Μεταφορών και την agrologistics.

Σγουρίδης : «Δεν χρειάζονται εκλογές…»

Κληθείς να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα και συγκεκριμένα τα σενάρια εκλογών καθώς επίσης κι αν ο ίδιος και το κόμμα του θα ψήφιζαν ένα 4ο μνημόνιο στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων για τη συνέχιση συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα όπως επίσης φημολογείται ως ενδεχόμενο, απάντησε πως όσον αφορά τις εκλογές αυτές δεν προαναγγέλλονται αλλά και ότι στην παρούσα φάση δεν χρειάζονται: «Αυτό που χρειάζεται είναι να προχωρήσουμε και να υλοποιήσουμε αυτά που δεσμευτήκαμε. Αυτά δεν είναι μνημόνια είναι αυτά που αποφάσισαν όλα τα κόμματα πλην της ΧΑ και του ΚΚΕ για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση και μεγάλη προσπάθεια. Πρέπει να κατανοήσουμε πως τα χρόνια της αθωότητας πέρασαν…», καταλήγει ο κ. Σγουρίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μητσοτάκης ζει σε εικονική πραγματικότητα

Για τετραπλάσιο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού των τροφίμων στην Ελλάδα συγκριτικά με την Ε…