Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Σήμερα η απόφαση στη δίκη των αντιεξουσιαστών της Καβάλας

Σήμερα η απόφαση στη δίκη των αντιεξουσιαστών της Καβάλας

0
anarxikoi-diki

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χθες στην περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου, ενώ πολλοί ήταν και οι αλληλέγγυοι αντιεξουσιαστές από Καβάλα

Φόβος για πρόκληση επεισοδίων σε πιθανή καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Κακουργοδικείου σήμερα για τους δύο κατηγορούμενους

Ξεκίνησε χθες η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Κακουργοδικείου Ξάνθης για την εκδίκαση της υπόθεσης των δύο αντιεξουσιαστών από την Καβάλα, αναφορικά με την νυχτερινή συμπλοκή που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2014 με μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν στο κεφάλι δύο νεαρά άτομα-μέλη της Κίνησης. Η δίκη είχε οριστεί αρχικά για τον Ιούνιο του 2015, όταν αμφότεροι οι κατηγορούμενοι αιτήθηκαν αναβολή την οποία δέχθηκε το δικαστήριο, το οποίο είχε ενημερώσει ότι τη νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης θα ορίσει η Εισαγγελία Εφετών Θράκης. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους η υπόθεση δεν εκδικάστηκε και πάλι λόγω της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Να θυμίσουμε όσον αφορά την υπόθεση, ότι η νυχτερινή συμπλοκή έλαβε χώρα στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, όταν 15 περίπου μέλη της Πατριωτικής Κίνησης παρέμειναν εκεί όλο το βράδυ της παραμονής της επετείου των γεγονότων στα Ίμια. Στις 2:30 περίπου το βράδυ ομάδα 40 ατόμων με κράνη και κουκούλες, πιθανότατα του αντιεξουσιαστικού χώρου, εμφανίστηκαν στην περιοχή και ακολούθησε συμπλοκή με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείου δύο μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας με τραύματα στο κεφάλι. Μετά τη σύλληψή τους οι δύο κατηγορούμενοι, 35 και 33 ετών, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφού τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της πρόκλησης σωματικών βλαβών, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της πρόκλησης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της παράβασης του νόμου σχετικά με εκρηκτικές ύλες και του νόμου περί όπλων.

Σε κλοιό χθες και σήμερα το Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης

Σχεδόν εκκενώθηκε όλη η περιοχή γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο της Ξάνθης το πρωί της Δευτέρας για την εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης, αφού στην περιοχή παρατάχθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ όλες οι είσοδοι του Μεγάρου φρουρούνταν από αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου η είσοδος στο κτίριο να είναι απολύτως ελεγχόμενη. Στον χώρο εντός και εκτός του κτιρίου βρέθηκαν αντιεξουσιαστές από την Καβάλα αρκετή ώρα πριν ξεκινήσει η διαδικασία, προκειμένου να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους δύο κατηγορουμένους. Η ακροαματική διαδικασία με την εξέταση πολλών μαρτύρων εκτυλίχθηκε ομαλά, χωρίς παρεμβάσεις από τους συγκεντρωμένους, ενώ πραγματοποιήθηκαν αρκετά διαλείμματα για την ενημέρωση των τεσσάρων ενόρκων και προκειμένου να συσκεφθούν μεταξύ τους. Αργά το μεσημέρι το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να συνεχιστεί σήμερα και να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την έκδοση της απόφασης από τους τρεις δικαστές και τους τέσσερεις ενόρκους.

Οι συγκεντρωμένοι, νεαροί επί το πλείστον, απομακρύνθηκαν ειρηνικά μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο. Παρόλα αυτά, σήμερα αναμένεται να υπάρξουν εντάσεις σε πιθανή καταδικαστική απόφαση.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…