Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Νεαρός ξανθιώτης συνελήφθη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Νεαρός ξανθιώτης συνελήφθη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

0
paidiki pornografia2

Πάνω από 6.000 αρχεία με σκληρό πορνογραφικό υλικό, ακόμη και με παιδιά εμφανώς κάτω των 10 ετών βρέθηκαν στον υπολογιστή του 24χρονου!

Εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του σε οικισμό της ορεινής περιοχής από την Ασφάλεια μετά από σήμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Τα ίχνη από ηλεκτρονικά αποτυπώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας στην περιοχή του νομού Ξάνθης κλήθηκαν να εντοπίσουν με σήμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης.

Οι αστυνομικοί προέβησαν την Τρίτη σε εκτεταμένες κατ’ οίκον έρευνες σε οικισμό της ορεινής περιοχής με τη συνδρομή δικαστικού και ακολουθώντας ηλεκτρονικές διακλαδώσεις σε οκτώ σπίτια και ένα καταστήματα για αρκετές ώρες, εντόπισαν 24χρονο, τον οποίο κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω να διακινεί πορνογραφικό υλικό στο εξωτερικό!

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να διακινεί το υλικό στο εξωτερικό!

Το αποτέλεσμα των ερευνών είναι σοκαριστικό για την τοπική κοινωνία, αλλά ακόμη και για τα μεγέθη που συναντά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Βόρεια Ελλάδα.

Περισσότερα από 6.000 αρχεία με σκληρό πορνογραφικό υλικό βρέθηκαν στον υπολογιστή του 24χρονου και περιλαμβάνουν ακόμη και υλικό με παιδιά εμφανώς κάτω των 10 ετών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε είναι σε βαθμό κακουργήματος και περιλαμβάνει τα αδικήματα της προσφοράς και διάθεσης πορνογραφικού υλικού μέσω χρήσης της τεχνολογίας των πληροφοριών και επικοινωνιών και προώθησης πορνογραφικών παραστάσεων με ανήλικους.

Άνεργος ο 24χρονος, δεν έχει απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ε», ο 24χρονος διακινούσε ηλεκτρονικά το υλικό αυτό εντός της χώρας και στο εξωτερικό και για το λόγο αυτό οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση από την περιοχή, αλλά και όλη τη χώρα. Βάσει και πάλι των πληροφοριών μας, ο 24χρονος ήταν άνεργος και έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.

Το χειρισμό της υπόθεσης ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που οδήγησε τον συλληφθέντα στον Ανακριτή. Από τον Εισαγγελέα ο 24χρονος πήρε προθεσμία και απολογείται στις 14 Νοεμβρίου

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…