Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εκπλειστηριάστηκε ακίνητο στη ΣΕΠΕΚ 50 στρεμμάτων στη Ν. Αμισσό

Εκπλειστηριάστηκε ακίνητο στη ΣΕΠΕΚ 50 στρεμμάτων στη Ν. Αμισσό

0
sepek-empros

128.000 € η τιμή, όπως διαμορφώθηκε. Συντάχθηκε ο πίνακας διανομής από την προηγούμενη πώληση του ακινήτου στο Σιδηροχώρι

Συνεχίζονται οι επαναληπτικές δημοπρασίες για τα ακίνητα της ΣΕΒΑΘ. Κανένα ενδιαφέρον για το εργοστάσιο που περιμένει εδώ και δύο χρόνια υπερθεματιστή

Μετά από επαναληπτικούς πλειστηριασμούς και περαιτέρω μειώσεις της τιμής εκπλειστηριάστηκε στις 21 Σεπτεμβρίου ακίνητο της ΣΕΠΕΚ στη Νέα Αμισσό, όπου η τιμή είχε διαμορφωθεί στις 128.000 €. Πρόκειται για ακίνητο όμορο της έδρας του εργοστασίου, 53 στρεμμάτων, το οποίο περιλαμβάνει και κάποια κτίσματα που παλαιότερα εξυπηρετούσε όσο το εργοστάσιο λειτουργούσε ως πυρήνας αναπαραγωγής των χοιριδίων.

Η ΣΕΠΕΚ πλέον δεν διαθέτει άλλα κινητά προς εκποίηση, άλλωστε ο εξοπλισμός της είχε κριθεί εξαρχής παρωχημένος και η αξία των αποκτημάτων της ήδη υποβιβάστηκε σημαντικά, αφού δεν υπήρξε πρόταση για αγορά του εργοστασίου συνολικά. Πάντως, συνεχίζονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες πλειστηριασμού για το κεντρικό ακίνητο της έδρας του εργοστασίου 400 στρεμμάτων με τα κτίσματα, καθώς και για κατάστημα ιδιοκτησίας της στην Εκτενεπόλ, χωρίς ωστόσο, να έχει προκύψει μέχρι σήμερα ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στα σχέδια του υπερθεματιστή που αγόρασε την έκταση των 53 στρεμμάτων, είναι η δημιουργία μονάδας γάλακτος.

Πίνακας διανομής από τον προηγούμενο πλειστηριασμό

Η σύνδικος της πτώχευσης Μαρία Πυλαρινού, βρίσκεται αυτή την περίοδο στο τελικό στάδιο της σύνταξης του πίνακα διανομής με βάση τα έσοδα που προέκυψαν από την αγορά του ακινήτου στης εταιρίας στο Σιδηροχώρι και έφτασαν τις 520.000 €. Το συμβόλαιο μεταβίβασης ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο, ωστόσο εξαιτίας διαδικαστικών θεμάτων, τώρα ολοκληρώνεται ο πίνακας κατάταξης των δανειστών. Από τα έσοδα αυτά, θα ικανοποιηθούν στο τμήμα που τους αναλογεί, όσοι έχουν προνόμιο και συγκεκριμένα μηχανικοί και λογιστές της πτωχευτικής διαδικασίας, αλλά και εργατικές απαιτήσεις είτε φυσικών προσώπων είτε της ΑΤΕ για τα ποσά που της εκχωρήθηκαν και αφορούν εργαζομένους.

Κανένα νέο από τις εκποιήσεις στη ΣΕΒΑΘ

Χωρίς ιδιαίτερες εξελίξεις προχωρά η διαδικασία των εκποιήσεων και στη ΣΕΒΑΘ, όπως μας ενημέρωσε η σύνδικος πτώχευσης Σταυρούλα Λιάκου. Και εκεί συνεχίζονται οι επαναληπτικοί πλειστηριασμοί για την ακίνητη περιουσία της άλλοτε κραταιάς ξανθιώτικης βιομηχανίας. Θυμίζουμε ότι το κεντρικό ακίνητο του εργοστασίου βγήκε για πρώτη φορά σε πλειοδοτικό διαγωνισμό στις 16 Οκτωβρίου του 2014 με τιμή πρώτης προσφοράς τα 10,9 εκ. ευρώ, αλλά έκτοτε δεν υπήρξε κάποιο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…