Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πρασο-κιμαδοκροκέτες

Πρασο-κιμαδοκροκέτες

0
prasokroketes

2 μεγάλα πράσα, σε ροδέλες

250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα)

2 αυγά, χτυπημένα + 1 αυγό, βρασμένο σφιχτό

1 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη

1 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Βάζουμε τα πράσα σε κατσαρόλα με νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά χωρίς να τα στύψουμε, για περίπου 30 λεπτά. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε κεφτεδάκια, σε μέγεθος μικρού αυγού. Βάζουμε περίπου 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τις κροκέτες (χωρίς να τις αλευρώσουμε) σε δόσεις για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις σερβίρουμε ζεστές συνοδεία γιαουρτιού με καυτερή πάπρικα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρνί γιουβέτσι με καπνιστή πάπρικα κι ανθότυρο

-200 ml ε.π. ελαιόλαδο -1,5 κιλό αρνί μπούτι και χεράκι -1 καρότο, ψιλοκομμένο -3 κρεμμύδι…