Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Πράσινο φως» για 144 επενδύσεις στην Α.Μ – Θ

«Πράσινο φως» για 144 επενδύσεις στην Α.Μ – Θ

0
ependiseis

Πήραν έγκριση στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Το ύψος της χρηματοδότησης φτάνει έως 40.000 ευρώ

Η λίστα έχει αναρτηθεί στους δικτυακούς τόπους: www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr και www.efepae.gr. Με στόχο την ανάσχεση της μετανάστευσης των επιστημόνων

«Αέρας» επενδύσεων πνέει στην περιφέρεια μας καθώς έχει καταλάβει την «μερίδα του λέοντος» μεταξύ 2.444 εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων που πήρε το «πράσινο φως» από το ΥΠΟΙΚ. Αυτά τα επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 62 εκατ. ευρώ, ενισχυθούν σε ποσοστό 100% στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

144 επενδυτικά σχέδια στην ΑΜ – Θ

Η λίστα έχει αναρτηθεί στους δικτυακούς τόπους: www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr και www.efepae.gr. Σύμφωνα με έρευνα το «Ε» τα επενδυτικά σχέδια που συμπεριλαμβάνονται στον προσωρινό κατάλογο δυνητικών δικαιούχων (εγκεκριμένες πράξεις) περιφέρειας ΑΜ- Θ ανέρχονται σε 144 και ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός δημόσια δαπάνης κυμαίνεται ανάλογα με την βαθμολογία που έχει συγκεντρώσει η προτεινόμενη επένδυση από 13.000 έως 40.000 ευρώ. Στην πλειοψηφία τους είναι φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις ενώ έχει πάρει έγκριση και ένας φορέας. Ακολουθούν σε αριθμό εγκρίσεων οι περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Με στόχο την ανάσχεση της μετανάστευσης των επιστημόνων

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομίας χθες η ειδική γραμματέας Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) Ευγενία Φωτονιάτα, υπέγραψε την σχετική απόφαση και στο αμέσως προσεχές διάστημα, οι δικαιούχοι θα κληθούν να καταθέσουν τον φυσικό φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε με την κατακύρωση των τελικών αποτελεσμάτων να πραγματοποιηθούν οι εντάξεις και να προχωρήσει η εκταμίευση των πρώτων χρηματοδοτικών ενισχύσεων εντός του 2016. Από το υπουργείο επίσης ανακοινώθηκε πως «η συγκεκριμένη δράση, σε συνδυασμό και με άλλες δράσεις που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και έχουν ήδη ανακοινωθεί, όπως η ενίσχυση της μεταδιδακτορικής έρευνας και η απόκτηση διδακτικής εμπειρίας από νέους διδάκτορες, εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς στοχευμένων πρωτοβουλιών για την ανάσχεση του κύματος μετανάστευσης του νέου επιστημονικού δυναμικού της χώρας (brain drain) και τη μετατροπή του σε κύμα επιστροφής (brain gain)».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δώρο του Πάσχα Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου θα πρέπει …